Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç gösterge ekranı hata bildirimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç gösterge ekranı hata bildirimi

Foruma yeni katıldığım için öncelikle merhaba demek istiyorum.

Aşağıdaki linkte göreceğiniz üzere aracın gösterge ekranında bir hata resmi beliriyor ve ötmeye başlıyor, ne olduğu konusunda bilgisi olan var mı ?

araç : 2009 insignia 1.6 Edition, Landirenzo LPG,

http://s30.postimg.org/ccuw835gh/WP_20140712_001_2.jpg
    1.6 Edition

Ynt: Araç gösterge ekranı hata bildirimi

Öncelikle welcome .. Bu uyarı yanlışım varsa düzeltsinler arka emniyet kemeri uyarısı..
    2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

Merhaba,

Ben herhangi bir hata resmi ya da yazısı göremedim. Eğer LCD ekrandaki üste yar alan resimden bahsediyorsanız o arka orta emniyet kemerinizin takılı olduğunu size bildirmek üzere tasarlanmış bir sistemdir. Yanlarındaki kutular da arka sağ ve sol emniyet kemerleri içindir ancak onlar takılı olmadıkları için boş gösterilmiş. Aracınızda toplam 5 emniyet kemeri ikazı bulunur. Üçü bu gördükleriniz, takılmamaları seyir halinde sesli ikaza neden olmaz. Diğerlerinden biri sürücü diğeri ön yolcu ikazlarıdır ve bunlar seyir halinde takılmamışsa sesli ikazla bilgilendirilirsiniz, kemeri takınca ikaz susar. Sürücünün gösterge panelinde gösterilirken yolcunun orta konsolun üs kısmında gösterilir. Ön yolcu bölümü boşsa yani oturan yoksa ikaz verilmez, sistem orada oturan olup olmadığını algılayıp karar verir.

Selamlar.
      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

welcome

Kendinizi Tanışma bölümünde tanıtırmısınız

Her bir Kutucuk Arkadaki kemerlerin takılı yada takılı olmadığını ifade ediyor eğer arkada kimse yokken bu ışık çıkıyorsa ya arka koltuklara ağır birşey koyuyorsunuz yada sensörlerinde hata oluşmuş demektir en basit çözümü akünün kutup başını söküp takmanız eğer düzelmez ise servise gitmeniz gerekecek.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          welcome

Kendinizi Tanışma bölümünde tanıtırmısınız

Her bir Kutucuk Arkadaki kemerlerin takılı yada takılı olmadığını ifade ediyor eğer arkada kimse yokken bu ışık çıkıyorsa ya arka koltuklara ağır birşey koyuyorsunuz yada sensörlerinde hata oluşmuş demektir en basit çözümü akünün kutup başını söküp takmanız eğer düzelmez ise servise gitmeniz gerekecek.
          Arka koltuklara ağır bir şey koyduğumuzda bu ekran çıkar mı? huh
          Biri otursa da oturmasa da emniyet kemeri bağlıysa çıkar bağlı değilse çıkmaz, diye biliyorum ama :/
          2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Koltuklarda çift taraflı sensör var koltuklardaki ağırlık sensörü arızalanabiliyor ve böyle sorunlar yaşanmasına sebep olabiliyor yada kemerin takıldığı tokadan da kaynaklı olabiliyor

Arka koltuktan biri hareket halinde iken kemeri takıp çıkarsın uyarı verir hatta diğer sensörleride kontrol ediyor ve eğer koltuğun birinde doğru ağırlıkta bir nesne varsa bağlı değil diye uyarı veriyor vs..

Yorum

Tekrar merhabalar

öncelikle herkese paylaşımları için çok teşekkür ediyorum..

Arka kemer ile ilgili olduğunu hiç tahmin etmemiştim, inip denedim hemen uyarı vermiyor ancak aracı stop ettirip deneyince uyarı veriyor/vermiyor...

Önceleri hep orta sensör çalışıyordu ancak son dönemde sadece sol arka sensör çalışıyor orada da bebek oto koltuğu var, sanırım benim sensörler kafasına göre çalışıyor olabilir....
              1.6 Edition

Yorum

Teşhis kondu sorunu çözmek bundan sonra kolay

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Koltuklarda çift taraflı sensör var koltuklardaki ağırlık sensörü arızalanabiliyor ve böyle sorunlar yaşanmasına sebep olabiliyor yada kemerin takıldığı tokadan da kaynaklı olabiliyor

Arka koltuktan biri hareket halinde iken kemeri takıp çıkarsın uyarı verir hatta diğer sensörleride kontrol ediyor ve eğer koltuğun birinde doğru ağırlıkta bir nesne varsa bağlı değil diye uyarı veriyor vs..
                  Bende arkada oturan varsa ama kemerini takmamışsa vermiyor, önceki arabamda da vermiyordu. Hareket halindeyken arkada oturan kemerini çıkarırsa uyarı veriyor, yanında hiç takmamış ama oturan biri varsa ona uyarı vermiyor. Yani ağırlık sensörü yok, sadece takıp çıkarmayla ilgili ikaz var. Arka ful dolu da olsa ve kimse takmasa da uyarmıyor. Ya versiyon farkı var ya da benim arabalar hep arızalı gelmiş

Arkadaşımızın arızasının bağlantı noktasından olduğunu düşünüyorum. Tabi resimde anlaşılmıyor ama o ikaz yanıp sönme şeklinde ve ilave olarak sesli ise dediğim geçerli. Arka orta kemer bağlıysa ve resimdeki görüntü sabit kalıyorsa zaten ortada bir arıza yok demektir.

Yorum

Emniyet kemeri takılı olduğunda çıkıyor o işaret. Ama boştayken çıkmıyor bende...
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
                    X