Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KN FİLTRE VE SPRİNT BOOSTER KULLANANLAR

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• KN FİLTRE VE SPRİNT BOOSTER KULLANANLAR

MERHABA ARKADAŞLAR KN FİLTRE VE SPRİNT BOOSTER HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ TAVSİYE EDERMİSİNİZ ARACA ZARARI VARMI

Ynt: KN FİLTRE VE SPRİNT BOOSTER KULLANANLAR

Sprint Boster Okey

Filtre Yağlı olduğu için ileriki Km lerde sensorlerde ağrızaya sebep verebiliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bence bir arabada direksiyon nasıl olmazsa olmaz ise sprint boster da aynı diyebilirim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: uzun34
        MERHABA ARKADAŞLAR KN FİLTRE VE SPRİNT BOOSTER HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ TAVSİYE EDERMİSİNİZ ARACA ZARARI VARMI
        Sprinbooster harika bir şey.Bende BMC spor filtre var.Yağlı değil,kuru filtre.Ben çok memnunum,sesi harika.
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Manuel viteste ise ben çok tavsiye etmiyorum sprint boosterı, spor filtrelerin sadece bakımı zahmetli biraz, bide yağlı olduğundan bi sorun açıyordu ama neydi şuan hatırlayamadım, avans vurma olabilir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
            Manuel viteste ise ben çok tavsiye etmiyorum sprint boosterı, spor filtrelerin sadece bakımı zahmetli biraz, bide yağlı olduğundan bi sorun açıyordu ama neydi şuan hatırlayamadım, avans vurma olabilir...
            Manuel vites derken.. biraz açıklayabilirmisin kardeşim.. nedeni nedir ilerde bir sıkıntı mı yaratıyor..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Ben aracımda (1.4t edition elegance) pedal commander kullanıyorum, kutu içi K&N filtre de var.

Pedal commander aldıktan ve araca kendim uyguladıktan sonra (bir yıl oldu) aracın turbo lag inde muazzam bir azalma oldu, araç çok daha erken devirlenir hale geldi ve kalkışlardaki hantallık ortadan büyük ölçüde kalktı. Şu sıralar ya en düşük ayarda kullanıyorum ya da kapatıyorum çünkü yağmurlu havalarda en ufak zorlamada lastikler patinaj çekiyor. Böyle bir cihazın insignia gibi bir aracın olmazsa olmazıdır diyebiliyorum. Geçen yıl 650 TL ye almıştım, şimdi 700-750TL gibi bir fiyatı var.
              3 çeşit ayarı ve herbir ayarın da 6 ince ayarı mevcut.

K&N filtrenin yağlı olmasından ötürü zamanla hava akışmetre/debimetre ye zarar verdiği, sensöre yağ geleceği ve arıza ışığı yakabileceğinden bahsediliyor.
              Ben bir yıldır kullanıyorum, henüz böyle bir sorunla karşılaşmış değilim. Olursa da sensör temizlenir sürmeye devam edilir. Sensörü bozmuyor.
              Araçlarımızın hava filtreleri çok pahalı. 50-60TL arasında. K&N filtreye geçen yıl 160Tl vermiştim, 3 yıllık filtre parası, ancak hem hava akışını daha fazla ve iyi geçirdiğinden performansa katkısı olması, daha iyi toz tutuyor olması, hem de çok daha uzun ömürlü olması neticesinde verilen parayı amorti ederek uzun yıllar boyunca serviste filtre değiştirme maliyetinden kurtaracak düşüncesindeyim. Üstelik 50TL ye piyasada temizleme ve yağlama seti satılıyor, ondan da aldım, bu yıl deneme amaçlı bir kez kullandım, boşuna kullanmışım, filtre tertemiz çıktı, tekrar yağlayıp kurumaya bıraktım ve geri taktım, bu temizlik setiyle de 10-15 kez filtre temizlemek mümkün.
              Adamlar filtreye 1 milyon 600 bin km ömür biçmişler ve ilk temizleme için 80 bin km diye belirtmişler. Ben 10bin kmde temizledim, sadece bikaç toz ve sinek çıktı arasından, tertemizdi filtre. Burdan gerisini siz düşünün artık.
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                Manuel vites derken.. biraz açıklayabilirmisin kardeşim.. nedeni nedir ilerde bir sıkıntı mı yaratıyor..
                Nasıl olmuş otomatik yazıcağıma manuel yazmışım, otomatik şanzımanlarda bi kaç sıkıntısını duymuştum, vuruntu yapma, sert vites geçişleri, devir-vites geçiş zamanlamasında hata vs vs. Manuel viteste 3 yıl kullandım, hiç bi sorun olmadı, otomotik araca taktırdım kullanamadım...

Yorum

Ben K&N Filtreyi 2,5 yıldır kullanıyorum. Her 10.000 km de bir temizletiyorum.
                  Ayrıca NGK performans buji kullanıyorum onlarıda ilk 17.500 km de taktırmıştım.
                  40.000 km ye geldiğimde 3 ay önce yine tekrar bujileri aynı marka- modele göre değiştirdim. Şu an 45.500 km deyim.
                  Ayrıca Stage 1 yazılım la 220 bg - 300 tork olarak 2.5 yıldır kullanıyorum.
                  ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR VE ŞEYTANIN KULAĞINA KURŞUN... MAŞALLAH HİÇ BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                    Nasıl olmuş otomatik yazıcağıma manuel yazmışım, otomatik şanzımanlarda bi kaç sıkıntısını duymuştum, vuruntu yapma, sert vites geçişleri, devir-vites geçiş zamanlamasında hata vs vs. Manuel viteste 3 yıl kullandım, hiç bi sorun olmadı, otomotik araca taktırdım kullanamadım...
                    DSG ve Active Select şanzumanda daha düzgün çalıştığını gördüm abi. Özellikle AS şanzuman yokuşlarda bocalıyor, Astra 1.4T otomatikte sürekli vites yükseltip düşürürken sprint booster ile kullanınca sabit viteste stabil çıkıyor

Yorum

İşleniyor...
                    X