Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yanık Yag kokusu geliyor..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yanık Yag kokusu geliyor..

Arkadaşlar merhaba..

Yağ eksiltme ile ilgili birkaç yazışmadan sonra Fatih bey'in tavsiyesi üzerine vizkozite'si daha yüksek olan Mobil 1™ ESP 0W-40 Motor Yağı kullanmaya başladım.Yaklaşık 1000Km. den beri bu yağla devam ediyorum. Hatta yakıt sarfiyatım uzun yolda daha da iyileşti gibime de geliyor..
    Ancak ;
    Dün aracımı bu zamana kadar sıkıştırmadığım kadar sıkıştırıp gazladım kısa mesafede 4000-5000 d/d çevirdim ve kesif yanık yağ kokusu geldi ( Tıpkı uzun yolda önümüzde giden yüklü kamyondan kara duman eşlığınde gelen koku gibi..) Aslında ilk başta fazla kokunun dışarıdan başka bir araçtan geldığini düşündüm ..Bu gün eşimle eve dönerken tekrar 5000 d/d civarına kadar emin olmak amacıyla gazladım ama ani anlık çıktım o devirlere bu zamana kadar çıkmadım.. Yine o koku geldi.. Indim kaputu açıım acaba motor aksamına damlayan ve yanık kokan bir şeyler var mı ?diye baktım..bir şey göremedim..
    Bu normal midir? Yoksa kasım ayının şanslı uyesi benmiyim.. ((
    tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum..
    NOT: Aracımın yağ seviyesini kontrol ettim normal..Yakit olayı stabil .. çekişte veya gazlamada sıkıntım yokk..
    2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Ynt: Yanık Yag kokusu geliyor..

Motora yağı koyarken,biraz taşırmışlardır muhtemelen motor üstü plastik kapak yada diğer aksamlara bulaşmıştır,eğer motorunuz pis ise güzel ce bi motor yıkattırın sorununuz %80 çözülür .
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Ama söyle bir şey var.. Aracı devirli kullanınca geliyor bu yanık yağ kokusu..Motor bölümü oldukça temiz..
      Normal seyir halinde bu zamana kadar hiç yapmadı.Onu nasıl açıklayabiliriz..Motor devirli kullanınca kokunun artmasıni neye bağlayacağız?daha fazla mı isınıyor diye ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mursav
        Ama söyle bir şey var.. Aracı devirli kullanınca geliyor bu yanık yağ kokusu..Motor bölümü oldukça temiz..
        Normal seyir halinde bu zamana kadar hiç yapmadı.Onu nasıl açıklayabiliriz..Motor devirli kullanınca kokunun artmasıni neye bağlayacağız?daha fazla mı isınıyor diye ?
        Olabilir fazla yüklendiğinizde anlık 90derecinin üstüne çıkıyor olabilir benim aklıma baska birşey gelmedi malesef.
        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Mavi,beyaz duman var mı
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Hayir yok.. egzosdan gelen dumanı kastediyorsanız hayır..Yada ben farketmedim..
            Araçtan indikten sonra egzosu soyle bir parmağımla kontrol ediyorum.. yanık kokusunu birakın benzin kokusu bile yok..

Yorum

Nette söyle bir dolaştım ;
              1.Baskı balata sorunu ( olamaz yanık yağ kokusu eminim)
              2.Farkli bir yağ kullanmaya başlamam nedeniyle ( mobil 1 0-40w )yüksek devir çevirince kalan eski yağ partiküllerinin yanması..
              3. üst kapak contasından yada keçelerden sızan yağ bujilere ulaşıp orada yanması ( üst kapak contasi bir kaç ay önce değışti,sızintıdan dolayı)
              4.Turbo arizası ...

Çikamadım .. (

Yorum

Geçen ay yaşadığım üzücü olayların ardından tecrübeyle bişeyler diyebilirim size.
                Olay şu an için değiştirdiğiniz yeni yağ ile ilgili.
                Turbo arızası olduğunda bir şekilde olay ya arıza lambası yanmasıyla bitiyor, ya da lamba yanmasa da ecu ya bekleyen arızalar olarak bildiriliyor, bu da araca bilgisayar bağlanıp bakıldığında öğreniliyor.
                Turbo arızası olsa aracınız bahsettiğiniz devirlere sorunsuz çıkmaz, mutlaka bir yerlerde bunu hızlanma aşamasında hissettirir size.
                Turboya kötü yağ gelse araç duman atar, ilereyen zamanlarda bu çok belli olur.

Üst kapak contası tekrar kaçırıyor olabilir, bunun zararı dediğiniz gibi bujilere ulaşmışsa bujiler sökülüp uçlarına bakılır, kararma varsa bujiler temizlenir veya yenileriyle değişir ve tekrar takılır. Araç bikaç gün devirli sürülür, sonrasında tekrar sökülüp bakılır, yine kararma varsa bujilerde o zaman yanma odasına yağ geliyor olma ihtimali vardır, bu da yuvaya ışık tutup bakılınca belli olur. Kararma yoksa yuvaya yağ gelmiyor anlamına gelebilir. Bu kontrolü tüm bujiler birer birer sökülüp her birinin yuvasını kontrol ederek yaptırmalısınız.

Baskı balatanın kokusu kaçırma veya aşırı zorlama ile kendini belli eder, o kokuyu daha önceden bilirseniz zaten anlarsınız.

Sonuç olarak üst kapak contasından sızdırma yoksa ya dediğiniz gibi eski eski yağ partiküllerinin yanması sebebiyle koku alıyorsunuzdur ki bunun da devirli sürmenizle zaman içinde kaybolması gerekir, kötü bişey değildir, ya da kullandığınız yağın aracın yapısına uygun olmaması neticesinde aracı sıkıştırınca motordan bu kokuyu alıyorsunuz.
                Bu durumda da serviste yağ kontrolü yapılmalı, ama ben olsam o yağı değiştirdiğim yerde değil başka bir yerde kontrol ettirirdim. Yağı değiştirdiğiniz yerde sorun varsa da o anda sorun yok diyebilirler size.
                Gündüz gözüyle aracınızı tekrar 1. ve 2. viteste 5000 devirde sıkıştırın, ancak şöyle yapın, 1. viteste 5000 devirde 2.ye atarken o anda dikiz aynasından gözünüzle arkaya bakın, duman atıyor mu diye aracınızı kontrol edin, aynı şeyi 2. viteste 5000 devirde 3e atarken yine bakın, ama dikkat edin aracınız bu anda 80-90km. hızlarına çıkmış oluyor.
                Hatta isterseniz bu dediklerimi bir servis elemanı ile birlikte yapın. Kafanız iyice rahat eder.
                İnşallah bu yaşadığınız geçici ve basit bir durumdur.
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Dediginizi en kisa zamanda deneyeceğim..
                  Geçen gun ustama gittim ,araci kaldirdik ,alt bölüm zift içindeydi..Hatirladim Konya yolunda epey bir zifte bata çıka ilerledim mecburen sağölsün karayolları çlalışıyor..Neyse Ustam egsoza (ön ve arka ) bulaşan ziftleri gostererek kokunun sebebinin bu oldugundan emin bir şekilde konuştu..Bana basit ama haklı bir gerekçe gibi geldi.AMa aracıda o günden sonra sikıştirdiğiµi söyleyemem..Ama dediginizi en kisa zamanda yapacağım

Yorum

Zift, bildiğim kadarı ile belli bir sıcaklıkta eriyen bir madde. Ve eridikçe de koku gelmesi olası. Tecrübe etmedim fakat tüm semtomlar onu işaret ediyor.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mursav
                      Dediginizi en kisa zamanda deneyeceğim..
                      Geçen gun ustama gittim ,araci kaldirdik ,alt bölüm zift içindeydi..Hatirladim Konya yolunda epey bir zifte bata çıka ilerledim mecburen sağölsün karayolları çlalışıyor..Neyse Ustam egsoza (ön ve arka ) bulaşan ziftleri gostererek kokunun sebebinin bu oldugundan emin bir şekilde konuştu..Bana basit ama haklı bir gerekçe gibi geldi.AMa aracıda o günden sonra sikıştirdiğiµi söyleyemem..Ama dediginizi en kisa zamanda yapacağım

İlk mesajınızda kısa mesafedeki aracı sıkıştırmanızdan sonra da bu kokuyu aldım demişsiniz.
                      Egzoz ve ilgili parçalar kısa süreli sıkıştırmalarda da ziftteki kokuyu hemen verecek kadar ısınma yapabiliyorsa ve zift de kolay ısınan ve koku yapan içeriğe sahipse ustanızın size anlattığı durumun olma ihtimali bence de yüksek.
                      Bence aracı tekrar sıkıştırmadan önce egzoz düzeneğine bulaşmış zifti temizletmeye çalışın.
                      Ondan sonra da gerektiği yerde aracı sıkıştırıp denersiniz.
                      Sırf bunun için aracı zorlamayın.
                      İnşallah da olay ziftle ilgilidir ve bu kadar basit bir şeydir.
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Evet bende öyle düşunuyorum..Önce ziftleri temizleyip sonra test etmeyi düşünüyorum..
                        Umuyorum sıkıntı ondandır..

Yorum

İşleniyor...
                        X