Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lastik basinç menusu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• lastik basinç menusu

Merhabalar,
    Aracın kitapçığı ve donanım listesine baktığımda, edition elegance için otomatik lastik basınç kontrol sistemi mevcut görülüyor. Birkaç 2013 edition elegance aracın fotograflarında da bu menüyü gördüm. Lakin 2013/11/14 üretimi olan benim araçta bu menuyu bulamadım bir türlü. Kitapçıkta bilgi ekranında bu lastik basınç izleme seçeneğini bulun ve seçin diyor ama bu seçim benim araçta yok. Merak ettiğim bu araçta lastik sensörümü yok yoksa menümü çıkmıyor bir sebeple? Cevaplar için çok teşekkür simdiden.
    2014 1.4T 140HP Edition Elegance (Beyaz) Yeni Insignia
    Niye geç kaldın desinler, geçmiş olsun demesinler... Emniyet kemerimizi takalım, kurallara uyalım dostlar..

Ynt: lastik basinç menusu

Merhaba,

Olsaydı mutlaka görürdünüz diye düşünüyorum. Herhangi bir sebeple sisteminizde çıkmıyor olma ihtimaline karşı kesin bir yanıt arıyorsanız bir lastiğinizi söktürüp içine baktırın. Sensör varsa sisteminizde de mutlaka vardır.

Selamlar.
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
      Merhaba,

Olsaydı mutlaka görürdünüz diye düşünüyorum. Herhangi bir sebeple sisteminizde çıkmıyor olma ihtimaline karşı kesin bir yanıt arıyorsanız bir lastiğinizi söktürüp içine baktırın. Sensör varsa sisteminizde de mutlaka vardır.

Selamlar.
      Teşekkür ediyorum cevabınız için. Zaten kar lastiğini taktırma zamanı yaklaşıyor. Değişim sırasında lastiğe bakıp sensör varmı yokmu bakarım. Merak ettiğim kısım bu lastik basınç sensörü kataloglarda herhangi bir pakete etki dahil edilmemiş. Makyajlı kasa insignia için olan katalogta tüm donanım seviyelerinde otomatik lastik basınç kontrol sistemi mevcut görülüyor. Yani makyajlı kasaların bazı araçlarında var bazılarında yoksa ve kataloglarda bu farklı gösterilmişse çok garip bir durum olur bu.
      Niye geç kaldın desinler, geçmiş olsun demesinler... Emniyet kemerimizi takalım, kurallara uyalım dostlar..

Yorum

bir lastikçide havasını biraz indirin, eğer varsa zaten uyarı verecektir.
        ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: grattis
          Orjinal yazı sahibi: Flesius
          Merhaba,

Selamlar.
          Teşekkür ediyorum cevabınız için. Zaten kar lastiğini taktırma zamanı yaklaşıyor. Değişim sırasında lastiğe bakıp sensör varmı yokmu bakarım. Merak ettiğim kısım bu lastik basınç sensörü kataloglarda herhangi bir pakete etki dahil edilmemiş. Makyajlı kasa insignia için olan katalogta tüm donanım seviyelerinde otomatik lastik basınç kontrol sistemi mevcut görülüyor. Yani makyajlı kasaların bazı araçlarında var bazılarında yoksa ve kataloglarda bu farklı gösterilmişse çok garip bir durum olur bu.
          Söktürürken lastikçiye sensör olabileceği konusunda bilgi verin bence, ona göre söküyorlar. Yoksa sensörlere zarar verebiliyorlar yanlışlıkla. Arkadaşamızın dediği gibi hava basıncını da azaltabilirsiniz ama bu durumda sisteminizin basıncı mı kontrol ettiğini yoksa tekerlek tur sayılarını mı kontrol ettiğini bilemeyebilirsiniz. Sistem anında tepki vermeyebilir ve inik lastikle gitmek lastik için iyi olmayabilir. Ama denenebilir tabi tercih sizin. Lastik açılınca sensör görmemeniz "düşük basınç uyarı sistemi"niz olmadığını göstermez sadece basınç hesaplamadığını gösterir bunu unutmayın. Belki de dediğim gibi eski usul yani tur sayıları kıyaslamasıyla işleyen bir sisteminiz olabilir. Yeni Insignialarda var mı bilmiyorum, belki vardır.
          2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Bir lastiğin havasını indirin sensör varsa ekranda sarı ünlem işareti çıkar ya da lastiklere bakın çelik siboplar varsa sensör vardır

Yorum

Lastik basınç sensörü 2013 yeni kasa insignialarda sadece ilk gelenlerde var.Benim araçta kasım üretimi cosmo bende de yok.

Yorum

Yorumlar icin tesekkur ederim. Siboplar celik degil disardan net belli. Bu aracta 2013 kasim uretimi. Herhalde opel bu ozelligi koymamis belirli bir seriden sonra. Yinede lastikciyi uyarayimda dikkatlice soksun lastikleri.

Yorum

Cins opel, burada bir arkadaş makyajlı kasa editionda olduğunu yazmıştı, adamlar cosmoya koymamış. kafalarına göre takılıyor adamlar.

Yorum

Elemanlar ellerinde hangi donanım aparatı kalmışsa tıkıştırıp banttan indiriyorlar demek ki.

Yorum

Aslinda butun insignialarda bu teknoloji var ama opel turkiye bu opsiyonu getirtmiyor eger gelen olduysada az sayida ihtiyaci karsilamak icin gelmistir

Turkiyede kafamiza gore lastik degitirip yada onleri arkalari degistirfigimizde senserleri kalibre edilmedigi icin busefer sistem yanlus calisiyor buda sikayet olarak geri donuyor bu yuzden getirtmiyorlardi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                        Cins opel, burada bir arkadaş makyajlı kasa editionda olduğunu yazmıştı, adamlar cosmoya koymamış. kafalarına göre takılıyor adamlar.
                        bizimki de özel sipariş olmasına rağmen yoktu bazı 2013 modellere koymuşlar sonra şikayet gidince diğer parti araçlara takmamışlar fakat şuan still pakette geliyor diye biliyorum
                        2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
                        2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Yorum

Fatih hocam, biz cosmolara sensör taksak çalışır mı? yani dvd 800'de veya gösterge kısmında falan menüsü var mı yoksa ek birşeyler daha gerekiyor mu? Yurtdışında uygun fiyatlı buldum sensörleri. (gerçi 20'' jantları lastikten ayırmak da ölüm resmen o yüzden belki de hiç bulaşmam)

Yorum

Aracın Ecu sunda var ise açılabilir ama yoksa zor bunu sormak lazım eğer benim araç videolarımda dikkat etmişsen 8 menu var ve donanım yok diyor ben aracımızda acaba varmı diye opeleye sistemini aktif ettirdim ama donanım yok diyor eğer donanım takılırsa opel eye sistemi çalışacak demekki aynı mantıkla neden olmasın diyorum ama araştırmak lazım

1:21 de gözükmüş
                            http://youtu.be/-bbIZwvQq7U

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Neyse önce şu anahtarsız giriş ve uzaktan çalıştırmayı becereyim, ona da bakarım. belki türkiye'de ilkleri yaparız forumda

Yorum

İşleniyor...
                              X