Merhabalar 2009 model 61000 km de insignia 1.6 t cosmo sport aracıma 38000 km de landirenzo marka yağlamalı sistem lpg bağlattım araçla ilgili 52000 km ye kadar bir problem olmadı daha sonra aracı bir gün sıkıştırdığımda motor ışığı yanıp aracınızı en yakın servıse götürün ibaresi çıktı ekranda ve araç rölantiden itibaren dengesiz sanki 3 silindir gibi patırtılı çalışmaya başladı.Aracı park edip sabah çalıştırdığımda ise normal çalışmasına devam etti.Fakat aracı kulannırken 2500 ile 4000 devir araliğinda silkelemeler ortaya çıktı.Aracı servise götürdüğümde bunun siboplardan olabileceğini ancak önce bobin ve buji değişiminin yapılmasını söyleyip yaptılar.Fakat değişen bir şey olmayınca sibopları çelik olanlarla değiştirdilar.Aracı teslim aldığımda aynı sorunun devam ettiğinigördüm bunun üzerine aracın lpgsiinisöktürüp manifortun üzerindeki tüm delikleri kapattırıp eski haline döndürdük(araç aynı silkelemeyi hem lpgde hem benzinde yapmakta)fayda etmedi.Bunun üzerine antalyada 2 adet yetkili servis var birine gidip sorunumuzu anlattık bobinin uymamasına ihtimaline karşı orj olanı ile değiştirip yazılım yüklediler.Silkeleme problemiz azaldı ancak kaybolmadı aracın karakteristliği dediler ancak öyle olmadığını biliyordum aradan 1 hafta geçtikten sonra problem dahada arttı bu kez aracı diğer servise götürdüm çünkü servistekiler benim sorunlu olduğumu düşünmeye başladılar.Diğer yetkili sevişte araca yeniden yazılım yükleyip benim zorlamamla turbonun üzerindeki selonoid valfi değiştirdiler ancak problem devam etti.Yazılım yaptırıp güç artışı yapmamı önerdiler yaptırdım araç inanılmaz güçlendi ama motor yüke bindiği zaman aynı devirlerde aynı problemi yapmaya devam ediyor.Aracım şu an götürdüğüm ilk yetkili seviste Mastertek tarafından enjöktörleri denendi çıkmadı yeniden bobini bujileri denendi çıkmadı siğorta kutusu ve tüm elektirik aksam fişleri sökülüp temizlendi çıkmıyor motor kompresyon testinde çok iyi turbo çok iyi durumda bu araçtan bir anlayan yokmu bu aracımı çok seviyorum ve satmak istemiyorum acil yardım lütfen...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İNSİGNİA 1.6 T 2500dd-4000dd arası silkeleme problemi acil yardım
Collapse
X
-
Ynt: İNSİGNİA 1.6 T 2500dd-4000dd arası silkeleme problemi acil yardım
Hocam geçmiş olsun,lpg yazısını görünce devamını okumadım bile,sorun mutlaka LPG dendirBir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
-
Hosgeldiniz
Lpg li araclarda motorda sorunlar cikiyor oyle yada boyle cozumu genelde celik subaplarla cozuyorlar siz bence insignia motorunda tecrubeli bir servise gidin.
Tecrubeli arkadaslarin daha onceden acilmis konularda degerli bilgilerini bulabilirsiniz
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Hocam ilk insignia aracimi aldigimda 2009 da lpg takildi 4000 kmde iken... arabayi bayiden aldim hafif bir gaz yememe sorunu vardi hemen cevre yoluna ciktim bi deneyim arabayi diye. 1..2..3..4 derken ibre 205 dedi ve bi anda araba gucten dusmeye basladi ekranda motor gucu azaltildi hemen servise gidin yazdi ama araba resmen can cekisiyordu.. hemeb saga cektim 10 dakka filan dinlendirdim bu arada bayiyi aradim bize getirin hemen dediler. Tekrar calistirdum araba duzensiz calisiyordu sanki turbo iptal gibiydi... ve asiri yakit sarfetmeye basladi... belki 20 km lik yolda ceyrek depo benzin yakmisti...neyse servis bobin degisti olmadi lgp yi sil bastan taktilar olmadi o olmadi bu olmadi...
En son motoru actilar siboplar bitmisti ve saga solada zarar vermisti.. sandik motor istenmisti....F30 Sport+
Yorum
-
Çok benzin yakıyor diye lpg uygulaması yapıyorlar, kimi hiçbir sorun
yaşamıyorum diyor;kimi de sizin gibi dermansız dertlere düşüp servis
servis dolaşıyor.
Oysa bu araba çok benzin yakmıyor, emsalleri de aynı benzini, hatta
daha fazlasını yakıyor. İş işten geçince eski verime geri dönmek zor,
umarım sizinki öyle olmaz
İnsignia'ya lpg takacak olan hiç almasın daha iyi, çünkü; sonrası önünde
sonunda hüsran
Geçmiş olsun
Yorum
-
Öncelikle geçmiş olsun.
İnsignia aldım alalı bu siteden öğrendiğim 2 altın kural var:
1) Asla araca tüp taktırma.
2) Çalışan bir parçayı -her ne sebeple olursa olsun- asla kurcalama/kurcalatma.
Navigasyon sistemi taktıran arkadaşların konuyla alakasız o kadar çeşitli sorunlar yaşadığını forumdan okudum ki...
Hani bir arkadaş 'Pasta-cila yaptırdım, navi bozuldu' dese -Hmmmm olabilir diyeceğim. O derece artık... huh
Turn push ve navi taktırmaya heveslendim. Sırf -Bir sorun çıkar mı? diye kaç aydır korkudan erteliyorum.
Demem o ki; İnsigniayla pek oynamaya gelmiyor.
Burada arkadaşları üzen asıl nokta ise sorun çıkması değil, soruna çözüm bulunamaması... dknow
Yorum
-
Sorununuzun LPG kaynaklı olduğu aşikar. Tüm sistemi söksenizde, tüm testlerden başarı ile geçse bile asıl soru, ustaların doğru teşhis için doğru düşünebildiği yeterliliğe sahip mi? Buradaki çoğu arkadaşı toplayın. En iyi bildiğiniz ustadan bile doğru teşhis yapabilecek yetiye sahiptir.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Arkadaşlarım tabikide haklısınız sorunun kaynağının Lpg olabileceği bir gerçek.Ancak maalesef bizim ülkemizde servislerimizde çalışan ustalararımızında hepimiz gibi kolayı seçip lpg dendir diyip uğraşmamaları nedeni ile biz bunları yaşıyoruz aracmı teslim ettiğim insanlar opelin Mastertech ustaları.Ayrıca taktırdığım landirenzo lpg kitini yetkili servislerimiz araç sıfırken takıp 100000 km garanti veriyordu.Bende taktırırken çok araştırdım ancak yetkili servis takıyorsa deyip aynı yerde taktırdım.Doktora gittiğimizde her soruna sigara ve alkole bağlayan avukata gittiğimizde kara veren hakime bağlayan ustaya gittiğimide devamlı parça arttırıp bunlar gereksiz diye işin içinden çıkamadığımızdada lpg dendir diyen bir yapıya sahibiz.Bu araca lpg ile binilmez diyen kardeşlerim şehir içinde antalyada 14,5 litre yakan bir araçtan bahsediyoruz bu memlekette yılın 8 ayı klima kullanıyoruz dünyanın en çevreci yakıtlarından biri olan lpg ile bu maaliyeti yarı yarıya düşüre bilmek mümkünken işin içinden çıkamadığımızda lpg diyoruz sorun.Bir aracın maotorunun çalışma prensibinin üzerindeki eloktroniğe zarar veremez lpg sadece motor içerisindeki mekanik aksamda hasar verebilir yanma ısısı farklılığı nedeni ile.Bende 2 yıl BMW kosiflerde çalışmış satışçı olamama rağmen servislerinde katıldığı tüm testlerinden derece ile çıkmış bir arkadaşınız olarak soruyorum size bu araçtan en iyi anlayan usta kimdir ve nerdedir çünkü götürücem.
Yorum
-
Şikayetin 2500-4000 Devir Aralığında Olması Dikkatimi Çekti. Bu Devirler Vites Geçişleri Bakımından Aracın En Çok Maruz Kaldığı Devirler. Gaz Kelebeği Motorunda Pislikten Kaynaklı Sıkıntı Olmasın? Varsa, MAF ve MAP Sensörlerini de Konrtol Ettirin. Yağlı Açık Hava veya Kutu İçi Perf. Filtre Kullandıysanız Mutlaka Kontrol Ettirin.
Geçmiş Olsun.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09Ateşleme bobini olabilir...
Ben size bir ustanın numarasını vereceğim telefonda danışın. Mesaj olarak atıyorum.
(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOYÇok benzin yakıyor diye lpg uygulaması yapıyorlar, kimi hiçbir sorun
yaşamıyorum diyor;kimi de sizin gibi dermansız dertlere düşüp servis
servis dolaşıyor.
Oysa bu araba çok benzin yakmıyor, emsalleri de aynı benzini, hatta
daha fazlasını yakıyor. İş işten geçince eski verime geri dönmek zor,
umarım sizinki öyle olmaz
İnsignia'ya lpg takacak olan hiç almasın daha iyi, çünkü; sonrası önünde
sonunda hüsran
Geçmiş olsun2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: genc_avcIÖncelikle geçmiş olsun.
İnsignia aldım alalı bu siteden öğrendiğim 2 altın kural var:
1) Asla araca tüp taktırma.
2) Çalışan bir parçayı -her ne sebeple olursa olsun- asla kurcalama/kurcalatma.
Navigasyon sistemi taktıran arkadaşların konuyla alakasız o kadar çeşitli sorunlar yaşadığını forumdan okudum ki...
Hani bir arkadaş 'Pasta-cila yaptırdım, navi bozuldu' dese -Hmmmm olabilir diyeceğim. O derece artık... huh
Turn push ve navi taktırmaya heveslendim. Sırf -Bir sorun çıkar mı? diye kaç aydır korkudan erteliyorum.
Demem o ki; İnsigniayla pek oynamaya gelmiyor.
Burada arkadaşları üzen asıl nokta ise sorun çıkması değil, soruna çözüm bulunamaması... dknow2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
Yorum