Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia'ya Hangi Ebatta Kış Lastiği Takmak Gerekir?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia'ya Hangi Ebatta Kış Lastiği Takmak Gerekir?

Orjinal yazı sahibi: Flesius
    Spor sürüş alışkanlığınız yoksa Kumho da düşünebilirsiniz. Koreli...
    Spor sürüş alışkanlığım var ama yazın tabi. Kışın kesinlikle yarış ya da spor modda kullanmıyorum. Nokian WRD3 hoşuma gitti. WRA3 de aynı performansa sahip ama WRD3 daha dişli ve tahliyesi daha kuvvetli gibi...
    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bu konuyu iyiki okudum ama bu seferde kafam karıştı.

Tam kış lastiği almanın arefesindeyim. hatta birkaç mani olmasaydı şimdiye çoktan 225/55/17 petlas'ları takmıştım.

Ama okuduğum kadarıyla bu ebatlarda lastiğe OPEL izin vermiyor. Necmettin Bey'in dediği gibi bu adamlar boşa yazmazlar kılavuza böyle birşeyi.

O zaman arkadaşlar: Ben hangi ebatta lastik kullanmalıyım 1,4 T için.

Kestane kebap, acele cevap...
      MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Naci abi bende 245/45/18 var.. Kullanıcı kitabı 235/45/18 daha uygun diyor.. Zincir takmak gerekirse sıkıntı olmasın diye.. 17 jant icinde 215/55/17 yada 225/50/17 uygundur diyor.. Zincir takmam diyorsan 225/55/17 alabilirsin..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
          Bu konuyu iyiki okudum ama bu seferde kafam karıştı.

Tam kış lastiği almanın arefesindeyim. hatta birkaç mani olmasaydı şimdiye çoktan 225/55/17 petlas'ları takmıştım.

Ama okuduğum kadarıyla bu ebatlarda lastiğe OPEL izin vermiyor. Necmettin Bey'in dediği gibi bu adamlar boşa yazmazlar kılavuza böyle birşeyi.

Abi,bizim lastikler geniş tabanlı olunca tutunması zayıf kalıyor sanırım.Bence 215 55 R 17 al. 225 55 R 17 ebatından daha iyi yol tutar karda,buzda,sulu karda.Ben de 215 55 R17 alacağım artık.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

225/55/17 ile 215/55/17 ya da 225/50/17 arasında yükseklik farkı ne kadar ki. sonuçta 225'te olsa 215'te olsa yükseklik 55 olduğuna göre, farkları nedir acaba...

Yorum

225/55/17 ile 215/55/17 ya da 225/50/17 arasında yükseklik farkı ne kadar ki. sonuçta 225'te olsa 215'te olsa yükseklik 55 olduğuna göre, farkları nedir acaba...
              Abi,225 22.5 cm iken,215 21.5 cm yani 1 cm daha dar oluyor lastikler.Bu da tekerlek başına düşen ağırlığı arttırıyor ve yol tutuş iyileşiyor kış şartlarında. Karda,buzda,sulu karda,çamurda,ıslakta,kuruda daha iyi olur. 55 yanak yüksekliğidir,50 daha alçak olur,araç yere yaklaşır.

Yorum

Kışlıkları taktıktan sonra direksiyonda hissedilir derecede bir hafiflik ve Yumuşama oldu..sebebi tam olarak neden acaba?
                İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

Abi soğuk havalarda yaz lastiği donduğu için direksiyon tepkileride buna bağlı sertleşiyor.. Kışlıklarda böyle bir olay yok.. Yumuşak olmasından dolayı kolay kolay donma olmaz.. Buda direksiyonda bir hafiflemeye yumuşamaya sebep olmuştur.. Kış lastikleri yoldaki tepkiyi azaltıyor buda konfor olarak geri dönüyor.. Ben ne zaman kışlıkları taksam aracın konforunda bariz bir fark oluşuyor.. hiç çıkarmak istemiyorum..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Nokian WRD3 ve WRA3 hakkında bilgisi olan yok mu?

Yorum

225/55/17 demek, 225 mm taban genişliği 123,75 mm yanak yüksekliği, 17 inç çaplı demek.
                      215/55/17 demek, 215 mm taban genişliği 118,25 mm yanak yüksekliği, 17 inç çaplı demek

İkisi arasında 5,5 mm yükseklik farkı var

Yorum

On yedi inç jantlar için en güzeli, uygunu ve verimlisi 215/55/R17 lastik olur
                        Biraz geç oldu, kusura bakmayın Naci Bey

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                          Abi soğuk havalarda yaz lastiği donduğu için direksiyon tepkileride buna bağlı sertleşiyor.. Kışlıklarda böyle bir olay yok.. Yumuşak olmasından dolayı kolay kolay donma olmaz.. Buda direksiyonda bir hafiflemeye yumuşamaya sebep olmuştur.. Kış lastikleri yoldaki tepkiyi azaltıyor buda konfor olarak geri dönüyor.. Ben ne zaman kışlıkları taksam aracın konforunda bariz bir fark oluşuyor.. hiç çıkarmak istemiyorum..
                          Teşekkürler Murat bey.
                          İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                            Arkadaşlar,benim araçta GT Radial Champiro WT AX modeli 225 55 R 17 ebatlarında lastiklerim var.Burası normalde kış memleketi fakat birkaç senedir kar yağmıyor doğru düzgün.Lastikten memnunum demiştim geçenki mesajlarımda fakat geçen iyi kar yağdı buraya.Orada gördüm ki lastiğim iyi değil,Lassa Snowways,Goodyear Ultragrip 7 lastiği olan arkadaşlarımın çıktığı yerde ben kaldım,çıkmadım.Lastik 2012 yılı haziran ayı üretimi,5000 Km ancak yapmışımdır. Diş derinliği ve yumuşaklığı iyi elle bakınca ama çok çabuk patinaja düşüyor,virajda kayıyor sulu karda. Ben de Nokian WRA3 ve WRD3 modellerine bakıyorum şimdi.Lastik seçicide Nokian WRA3 modeli çıkıyor İnsignia'ya fakat benim de WRD3 modeli hoşuma gidiyor.Bana hız performansından ziyade karda,sulu karda,suda,çamurda iyi tahliye ve yol tutuş lazım. Sanki WRD3 'ün deseni daha iyi gibi geldi bana.Arkadaşım 2010 model Mondeo'sunda WRA3 kullanıyor ve çok memnun. Nokian lastikleri iyiymiş ben de yeni öğreniyorum.Kore malı filan sanmıştım ama Finlandiya malıymış ve soğuk memleket malum oralar. Nokian WRA3 ya daWRD3 modellerini kullanan arkadaşım var mı?Bilgilendirir misiniz?

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?urunId=27

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=26

http://gtradial-tr.com/desen.asp?des...AMPIRO%20WT-AX

Ben bahsettiğiniz lastikleri kullanıyorum.
                            Geçen yıl satın almıştım, hepsiburada.com'dan. 245*45*18 olarak.
                            Bu yıl da bir ay önce taktım tekrar, resmen direksiyon yumuşadı, aracın içine giren yol sesi dahil tüm sesler azaldı ve araçla daha rahat fren yapar oldum.
                            Geçen yıl da sulu kar, normal kar ve buzlu zemin üzerinde deneme şansım oldu.
                            Trabzon yokuşu bol bir şehir, beni hiç mağdur etmedi. Her türlü yolda kullandım.
                            Fiyatı biraz tuzlu ama değer.
                            Bundan önceki aracımda da hem yaz hem kış lastiği olarak farklı nokian ürünleri kullanmıştım, parasını hak ediyor.
                            Şu anki fabrika çıkışı yazlık continental lastiklerden memnun değilim ama 245*45*18 lastikler pahalı olduğundan ömürleri bitinceye kadar kullanıp yeniden yaz lastiği alırsam mutlaka nokian alacağım. Size de öneririm.
                            @Murat
                            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                              Orjinal yazı sahibi: tornado
                              Arkadaşlar,benim araçta GT Radial Champiro WT AX modeli 225 55 R 17 ebatlarında lastiklerim var.Burası normalde kış memleketi fakat birkaç senedir kar yağmıyor doğru düzgün.Lastikten memnunum demiştim geçenki mesajlarımda fakat geçen iyi kar yağdı buraya.Orada gördüm ki lastiğim iyi değil,Lassa Snowways,Goodyear Ultragrip 7 lastiği olan arkadaşlarımın çıktığı yerde ben kaldım,çıkmadım.Lastik 2012 yılı haziran ayı üretimi,5000 Km ancak yapmışımdır. Diş derinliği ve yumuşaklığı iyi elle bakınca ama çok çabuk patinaja düşüyor,virajda kayıyor sulu karda. Ben de Nokian WRA3 ve WRD3 modellerine bakıyorum şimdi.Lastik seçicide Nokian WRA3 modeli çıkıyor İnsignia'ya fakat benim de WRD3 modeli hoşuma gidiyor.Bana hız performansından ziyade karda,sulu karda,suda,çamurda iyi tahliye ve yol tutuş lazım. Sanki WRD3 'ün deseni daha iyi gibi geldi bana.Arkadaşım 2010 model Mondeo'sunda WRA3 kullanıyor ve çok memnun. Nokian lastikleri iyiymiş ben de yeni öğreniyorum.Kore malı filan sanmıştım ama Finlandiya malıymış ve soğuk memleket malum oralar. Nokian WRA3 ya daWRD3 modellerini kullanan arkadaşım var mı?Bilgilendirir misiniz?

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?urunId=27

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=26

http://gtradial-tr.com/desen.asp?des...AMPIRO%20WT-AX

Ben bahsettiğiniz lastikleri kullanıyorum.
                              Geçen yıl satın almıştım, hepsiburada.com'dan. 245*45*18 olarak.
                              Bu yıl da bir ay önce taktım tekrar, resmen direksiyon yumuşadı, aracın içine giren yol sesi dahil tüm sesler azaldı ve araçla daha rahat fren yapar oldum.
                              Geçen yıl da sulu kar, normal kar ve buzlu zemin üzerinde deneme şansım oldu.
                              Trabzon yokuşu bol bir şehir, beni hiç mağdur etmedi. Her türlü yolda kullandım.
                              Fiyatı biraz tuzlu ama değer.
                              Bundan önceki aracımda da hem yaz hem kış lastiği olarak farklı nokian ürünleri kullanmıştım, parasını hak ediyor.
                              Şu anki fabrika çıkışı yazlık continental lastiklerden memnun değilim ama 245*45*18 lastikler pahalı olduğundan ömürleri bitinceye kadar kullanıp yeniden yaz lastiği alırsam mutlaka nokian alacağım. Size de öneririm.
                              Murat abi çok teşekkür ederim. Sen WR A3 mü WR D3 mü kullanıyorsun acaba?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                                On yedi inç jantlar için en güzeli, uygunu ve verimlisi 215/55/R17 lastik olur
                                Biraz geç oldu, kusura bakmayın Naci Bey
                                Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                                225/55/17 demek, 225 mm taban genişliği 123,75 mm yanak yüksekliği, 17 inç çaplı demek.
                                215/55/17 demek, 215 mm taban genişliği 118,25 mm yanak yüksekliği, 17 inç çaplı demek

İkisi arasında 5,5 mm yükseklik farkı var
                                Estağfirullah Necmettin Bey!

teşekkür ederim...

Yorum

İşleniyor...
                                X