Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia'ya Hangi Ebatta Kış Lastiği Takmak Gerekir?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia'ya Hangi Ebatta Kış Lastiği Takmak Gerekir?

Orjinal yazı sahibi: tornado
    Benim kışlıklar 225 55 R 17 GT Radial marka,bir olumsuzluk görmedim,memnunum ama neden bu ebat lastik kış lastiği olamaz ki Şaman abi? Bilginiz var mı?

http://gtradial-tr.com/desen.asp?desen=80

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
    Kış lastikleri hakkında İNSİGNİA Kullanıcı el kitabında verilen bilgiler:

Kış lastikleri dış hava sıcaklığının 7 °C'nin altında olduğu durumlarda güvenliği arttırır
    ve bu nedenle bütün tekerleklere takılmalıdır.
    Ebatları 205/60 R 16, 215/55 R 17, 215/60 R 16, 225/45 R 18, 225/50 R 17 ve
    235/45 R 18 olan lastiklere kış lastiği olarak izin verilir.

225/55 R 17, 245/45 R 18, 245/40 R 19, 245/35 R 20 ve 255/35 R 20 ebadındaki
    lastiklerin kış lastiği olarak kullanılmasına müsaade edilmez.

225/55/17 kış lastiği olarak tavsiye edilmeme sebebi lastik çapı + zincir takıldığında sıkıntı olacağındandır (şahsi fikrim). fakat bende 225/55/17 kullanıyorum ama zincir yerine bagajda palet taşıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: EnigmaX
      225/55/17 kış lastiği olarak tavsiye edilmeme sebebi lastik çapı + zincir takıldığında sıkıntı olacağındandır (şahsi fikrim). fakat bende 225/55/17 kullanıyorum ama zincir yerine bagajda palet taşıyorum.
      Palet kullanışlı oluyor mu? Bende ekstradan zincir v.s yok sadece kış lastiği kulloanıyorum ama kullanışlı ise yedekte durmasında fayda var. Palet nasıl bir şey, bağlantısı falan varsa (kullandığınızın, memnunsanız) atabilir misiniz?
      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
        Palet kullanışlı oluyor mu? Bende ekstradan zincir v.s yok sadece kış lastiği kulloanıyorum ama kullanışlı ise yedekte durmasında fayda var. Palet nasıl bir şey, bağlantısı falan varsa (kullandığınızın, memnunsanız) atabilir misiniz?
        kullandığım paleti aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. gayet kullanışlı. kısa mesafelerde 1-2 kez kullandım. takması kolay ve önemlisi ön takımlara zarar vermemesi.
        http://www.snowwolf.com.tr/#/%C3%BCr%C3%BCnler

Yorum

Ben de 245/45/18 Petlas kullanıyorum herhangi olumsuzluk görmedim
          245/45/18 ve 225/55/17 ölçülerindeki lastiklere zincir takıldığı zaman çamurlukta yer kalmayacağından dolayı izin verilmiyor.
          Yine de daha fazla kar performansı istiyorsanız daha dar tabanlı lastik seçebilirsiniz.
          2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
            Benim kışlıklar 225 55 R 17 GT Radial marka,bir olumsuzluk görmedim,memnunum ama neden bu ebat lastik kış lastiği olamaz ki Şaman abi? Bilginiz var mı?

http://gtradial-tr.com/desen.asp?desen=80

Teşekkürler bilgiler için...

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
            Kış lastikleri hakkında İNSİGNİA Kullanıcı el kitabında verilen bilgiler:

Kış lastikleri dış hava sıcaklığının 7 °C'nin altında olduğu durumlarda güvenliği arttırır
            ve bu nedenle bütün tekerleklere takılmalıdır.
            Ebatları 205/60 R 16, 215/55 R 17, 215/60 R 16, 225/45 R 18, 225/50 R 17 ve
            235/45 R 18 olan lastiklere kış lastiği olarak izin verilir.

225/55 R 17, 245/45 R 18, 245/40 R 19, 245/35 R 20 ve 255/35 R 20 ebadındaki
            lastiklerin kış lastiği olarak kullanılmasına müsaade edilmez.

Orjinal yazı sahibi: erdo
            Ben de 245/45/18 Petlas kullanıyorum herhangi olumsuzluk görmedim
            245/45/18 ve 225/55/17 ölçülerindeki lastiklere zincir takıldığı zaman çamurlukta yer kalmayacağından dolayı izin verilmiyor.
            Yine de daha fazla kar performansı istiyorsanız daha dar tabanlı lastik seçebilirsiniz.
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Ben bugün kışlıkları taktım. Kışlık lastikler yumuşak olduğundan daha konforlu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
                Ben bugün kışlıkları taktım. Kışlık lastikler yumuşak olduğundan daha konforlu

Fotodaki dıştaki iki lastik içtekilerden daha mı geniş? Yoksa göz yanılgısı mı? Farklı ölçüler mi kullanıyorsunuz aracınızda?
                2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Bana da öyle geldi. Acaba yanlış lastik mi verdiler dedim. Ama baktım göz yanılgısı

Yorum

Çok ilginç ya Daha küçük olduklarına yemin edebilirdim

National Geographic Türkiye'deki "Zihin Oyunları" programı gibi. Jason Silva mı çekti yoksa bu fotoğrafı?
                    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Lens oyunu olmuş

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Arkadaşlar, bende yaklaşık 1 hafta önce 4 adet Falken 235/45/18 lastikleri, tanesi 326 TL'den almış ve taktırmış durumdayım.
                        Henüz kar yağmadığından ne kadar iyi ya da kötü yorum yapmak zor ama ilk izlenimim "denz" kardeşimin dediği gibi arabanın konforu inanılmaz artıı.

Yorum

Arkadaşlar,benim araçta GT Radial Champiro WT AX modeli 225 55 R 17 ebatlarında lastiklerim var.Burası normalde kış memleketi fakat birkaç senedir kar yağmıyor doğru düzgün.Lastikten memnunum demiştim geçenki mesajlarımda fakat geçen iyi kar yağdı buraya.Orada gördüm ki lastiğim iyi değil,Lassa Snowways,Goodyear Ultragrip 7 lastiği olan arkadaşlarımın çıktığı yerde ben kaldım,çıkmadım.Lastik 2012 yılı haziran ayı üretimi,5000 Km ancak yapmışımdır. Diş derinliği ve yumuşaklığı iyi elle bakınca ama çok çabuk patinaja düşüyor,virajda kayıyor sulu karda. Ben de Nokian WRA3 ve WRD3 modellerine bakıyorum şimdi.Lastik seçicide Nokian WRA3 modeli çıkıyor İnsignia'ya fakat benim de WRD3 modeli hoşuma gidiyor.Bana hız performansından ziyade karda,sulu karda,suda,çamurda iyi tahliye ve yol tutuş lazım. Sanki WRD3 'ün deseni daha iyi gibi geldi bana.Arkadaşım 2010 model Mondeo'sunda WRA3 kullanıyor ve çok memnun. Nokian lastikleri iyiymiş ben de yeni öğreniyorum.Kore malı filan sanmıştım ama Finlandiya malıymış ve soğuk memleket malum oralar. Nokian WRA3 ya daWRD3 modellerini kullanan arkadaşım var mı?Bilgilendirir misiniz?

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?urunId=27

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=26

http://gtradial-tr.com/desen.asp?des...AMPIRO%20WT-AX

2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

245 45 18 Lassa Snowways, kullanıyorum gayet iyi bir kış lastiği fiyatı da ug veya conti ye göre nerdeyse yarı yarıya bakın derim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sirius
                              245 45 18 Lassa Snowways, kullanıyorum gayet iyi bir kış lastiği fiyatı da ug veya conti ye göre nerdeyse yarı yarıya bakın derim...
                              Ona da bakayım,teşekkürler...

Yorum

Spor sürüş alışkanlığınız yoksa Kumho da düşünebilirsiniz. Koreli...

Yorum

İşleniyor...
                                X