Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektrikli park freni sorunu nedeniyle yaşanan küçük kaza videosu.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Elektrikli park freni sorunu nedeniyle yaşanan küçük kaza videosu.

Merhaba,

Daha önce konusu geçti mi bilemiyorum yeni olduğum için, tekrar etmişsen kusura bakmayın.

Alttaki videoda park halindeki İnsignia'nın durup dururken kayarak geri geri gidip başka bir araca çarptığı görülüyor. Belli ki araç viteste değil. Merak ettiğim elektrikli frenin (ya da normal el freni) nasıl olup da böyle bir kazaya sebebiyet verdiği. Farlardan aracın Cosmo olduğunu tahmin ettiğim için elektrikli park freninin enerji kaybı yaşayınca freni salmış olma ihtimali olabilir mi diye düşündüm ama aklı başında hiç bir mühendis aracın güvenliğini enerji kaybı riskiyle baş başa bırakmayacağı için bu bence düşük bir ihtimal. Belki soğuktan tel kırılmış olabilir diye düşündüm çok fazla çektiyse. Normal el freninde zorlamak zaten çok kolay. Elektriklide ise bildiğiniz gibi çift çekerseniz tam güç uyguluyor.

Böyle bir sorunla karşılaşanınız var mı?

http://youtu.be/6mkehNy0kTs
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Ynt: Elektrikli park freni sorunu nedeniyle yaşanan küçük kaza videosu.

Bu araç park edildiğinde (manuel ya da elektronik fark etmez) araç boş viteste bırakılmış
    ve el freni çekilmemiş; bu durumda araç (zeminin eğimine bağlı olarak) birkaç saniye
    ile birkaç dakika arasında videodaki görüntüyü yaşatacak hareketi yapabilir, çok normal.
    Eğim yok ya da yoka yakın ise hiçbir hareket yapmayabilir de,araçtan inerken eğimin
    tersi yönde viteste bırakmak ve el frenini çekmek lazım, komşuyu rahatsız etmemek için

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
      Bu araç park edildiğinde (manuel ya da elektronik fark etmez) araç boş viteste bırakılmış
      ve el freni çekilmemiş; bu durumda araç (zeminin eğimine bağlı olarak) birkaç saniye
      ile birkaç dakika arasında videodaki görüntüyü yaşatacak hareketi yapabilir, çok normal.
      Eğim yok ya da yoka yakın ise hiçbir hareket yapmayabilir de,araçtan inerken eğimin
      tersi yönde viteste bırakmak ve el frenini çekmek lazım, komşuyu rahatsız etmemek için
      Peki neden sürücü araçtan inerken kaymamış da uzun süre sonra kendiliğinden kaymış? Onu tam anlayamadım... El freni çekili değilken ve boş vitesteyken nasıl yerinde durabilmiş?
      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Videodaki aracın buyuk ihtimalle elfreni çekilmemiş fakat araç viteste bırakılmış. Bizin araçlarda hareketli volan olduğundan dolayı belli bir eğimde viteste ritmik şekilde kayma yapmakta. Biraz meyilli bir yerde kontrollu olarak deneyebilirsiniz. Tavsiyem kesinlikle el freni çekilmeden bırakılmamalı.
        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Video sahibi "vauxhall insignia handbrake fail" yazmış aynı yerde altta da biri bugün kendisinin de başına geldiğini yazmış. Bu yüzden el freni arızası olabilir diye endişe ediyorum ben ama tabi ki sizlerin dedikleri de olabilir. Hatta umarım öyledir çünkü aksi halde bu ciddi bir sorun olur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
            Peki neden sürücü araçtan inerken kaymamış da uzun süre sonra kendiliğinden kaymış? Onu tam anlayamadım... El freni çekili değilken ve boş vitesteyken nasıl yerinde durabilmiş?
            Orjinal yazı sahibi: Flesius
            Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
            Aracın park edildikten ne kadar sonra kaymaya başladığı belli değil.Binaenaleyh, bu konuda fikir
            yürütmeye yardımcı olacak bir veri olmadığına göre ilk mesajımdaki varsayımlar büyük ölçüde geçerli.

Yorum

Araclarimizdaki el freni sistemi gercekten bir cok senaryoyu test ettikten sonra araclarimiza takilan bir sistemdir ve opelin icadi degil diye biliyorum mutlaka bu videoda gormedigimiz ve bilmedigimiz olaylar vardir
              en basitinden egimli yerde siz el freninu bir kere cektiyseniz sistem ikinci kez elfrenini cekiyor ve aracin kaymamasi icin kullanici hatalarini minumuma dusuruyor

Sonuc olarak turkiyede bu tur orneklere raslamadik

Insallahta rastlamayiz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ama aracı stop edince el frenini otomatik olarak çekmediği için opel'deki sistem diğer markalardan daha basit hissi uyandırıyor.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                  Ama aracı stop edince el frenini otomatik olarak çekmediği için opel'deki sistem diğer markalardan daha basit hissi uyandırıyor.
                  Evet katılıyorum. Çok fazla sayıda araç kiraladım yurt dışında ve benzer sisteme sahip araçlarda unutsanızda fren kuruluyordu. Bazı modellerde ilave olarak bekleme esnasında da 4 tekere fren uyguluyordu. Hill holder gibi ama değil, aslında "hill" olmayan yerlerde ve çok basit eğimlerde de devreye giriyordu. Yani siz aracı hareket ettirmiyorsanız araç kesinlikle kayarak hareket etmiyordu. Keşke öyle olsaydı.

Ben bu videodaki bu olayın halen bir arızayla ilgili olabileceğine inanıyorum ama tabi maalesef kesin bir şey yok.

Yorum

kesinlikle opel araç park edildiğinde elektronik el frenini otomatik devreye girmesi konusuda yapacağı yazılımsal desteği müşterilerine sunması lazım en uyduruk markalarda olan bu sistem, opelde olmaması ve yapmaması düşündürücü

Yorum

İşleniyor...
                    X