Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ve Debriyaj Balatası 24.000 de bitti :(

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Ve Debriyaj Balatası 24.000 de bitti

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
    Orjinal yazı sahibi: pintossi
    Orjinal yazı sahibi: alperen77
    Herkese merhaba arkadaşlar. forumda şöyle bir arama yaptım ama konu tekrarı olursa affola.

diğer arkadaşların ve benim de daha önce bahsetmiş olduğumuz debriyajdan koku gelmesi olayını yaşadıktan sonra debriyajımdan ayağıma vuran tıkırtı tarzı bir hisle servise gittim. fakat serviste test etmeye başlarken debriyaj tamamen bitti. arcım şu andan 24000 km de ve servis bana balatayı değiştirmek için izmirdeki fabrikaya danıştığını ve garanti için onay alamadıklarını belirtti. sonuçta bana 1.500 TL lik masraf çıkarttılar. henüz balatayı taktırmadım ve izmir fabrikaya mail atarak durumun saçmalığını anlattım. 15 yıldır araba kullanıyorum ve böyle bir saçmalık görmedim. eski aracımı 110.000 km kullandım ve debriyajla ilgili bırak değişimi hiçbir zaman koku dahi almadım. adamlara debriyaj balatasını bitirmek için özel çaba sarf edilmesi gerektiğini (ki öyle olmadığı içinde) dolayısıyla bunun fabrikasyon bir problem olduğunu anlatmaya çalıştıysamda beceremedim. benim başıma gelen olaya benzer olay yaşayan arkadaşlar deneyimlerini benimle paylaşır ve bana yol gösterirlerse çok mutlu olurum. Arabadan soğuttular yemin ederim
    Merhaba
    Sorununuzu okudum ve işinize yarar düşüncesiyle dün yaşadığım olayı anlatayım.
    15.000 km lik bakıma götürdüm aracımı ve aynı gün genel bakım + arka disk çizilmelerimi hallettim.Bunları anlatmayacağım.Diskler ve balatalar genel bir sorun ilk seferde sadece torna ile diskleri ve balataların yenisini takmak kaydıyla hallettiler.
    Asıl sorun eve dönüp kapalı otoparka aracımı park ettiğim anda yaşandı.Uzun zamandır debriyajda bir sıkıntı olduğunu hissediyordum.Ayağıma yapışır gibi bırakması dik rampalarda aşırı koku vermesi birgün biteceğinin sinyalini vermişti ve servisten aldığım gün araç balatalarım bitmiş.Tabi sıfır bir araç 65.000 liralık bir araç olduğu için koklayıp oturmazsınız.Arkamdan öyle bir kokmaya devam etmişki (çünkü yanmış tamamen) apartmanı bir koku kaplamış ve biz en üst katta olduğumuz için koku bize ulaşana kadar her yanı koku kaplamış.Zilimize bastılar ve rezillik o anda başladı.
    3 Adet itfaiye - gazı gezmek için gaz şirketi vs. vs.vs. rezillik üstüne rezillik.
    Ertesi gün tabi sabahtan tekrar servise gittim ve servisim bu kez hiç zorluk çektirmeden yanmış ve değişim gerek ancak garanti olup olmayacağı konusunda gelen habere göre bilgi veririz dediler.Yaklaşık 3 saat bekledim ve sonuç garantiden değişim olacak dediler allahtan ve yedek parçada varmış komple değiştirip ertesi gün aracı teslim ettiler.Koku hala var ancak 2-3 günde uçar dediler.Tabi ben artık araçtan soğudum ve inşallah bugün bir müşteri buldum satabilirsem bugün satıp hemen bir 320d alıyorum..
    Size de geçmiş olsun ve inşallah çözersiniz
    Saygılar
    aracınız kaç kmde?
    Mesajda da belirttiğim gibi dün 15.000 lik bakıma gittim.Yani henüz 15.000 km de.
    """Opel İnsignia 2010 Cosmo-Teknik Gri-Bej-DVD800-Navigasyon"""

Yorum

Sn. pintossi

Gecmis olsun oncelikle. insanin sevdigi bir seyden sogumasi gercekten kotu bir durum. defalarca sifir arac kullanmis biri olarak bildigim bir sey var ki bu tarz problemler tum araclarda basiniza gelebilir. Insignia ve piyasaya ilk defa cikan tum araclar bazi uretim hatalariyla dogarlar ve surec icerisnde bu hatalar minimuma dusurulmeye calisilir. diyecegim su ki Bu durumun bmw de basiniza gelmeyecegi garantisi yoktur.

Bizlerin bu tur hayirli islerde Allah kazasiz belasiz hayirli mallar nasip etsin demekten baska caremiz yok gibi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bumerang
        Sn. pintossi

Gecmis olsun oncelikle. insanin sevdigi bir seyden sogumasi gercekten kotu bir durum. defalarca sifir arac kullanmis biri olarak bildigim bir sey var ki bu tarz problemler tum araclarda basiniza gelebilir. Insignia ve piyasaya ilk defa cikan tum araclar bazi uretim hatalariyla dogarlar ve surec icerisnde bu hatalar minimuma dusurulmeye calisilir. diyecegim su ki Bu durumun bmw de basiniza gelmeyecegi garantisi yoktur.

Bizlerin bu tur hayirli islerde Allah kazasiz belasiz hayirli mallar nasip etsin demekten baska caremiz yok gibi...

Öncelikle çok teşekkür ederim.İlginize,alakanıza ve iyi dileklerinize
        Gerçekten çok severek ve beğenerek aldığım bir araç insignia.ağırlığını bu motorun kaldırmamasına rağmen sevdim,araç sollamalarda 180 beygir hissini s60 ta hissettiğim gibi hissetmediğim halde sevdim,yakıtının fazla olmasına rağmen sevdim.Ancak disk ve debriyaj gibi konular daha bilmediğim ve önüme çıkmayıpta göremediğim bir takım sorunlarıda beraberinde getirecek korkusu ile soğudum ve işimi şansa bırakmak istemiyorum.daha fazla hayal kırıklığı yaşamamak adına bu araçtan kurtulmam gerektiğine karar verdim
        tekrar teşekkükler
        Saygılar

Yorum

Yaw arkadaşlar kusura bakmayında şaşırıyorum sizlere.Bir veya bir kaç sorun yüzünden araç satıp değiştirmeye kalkıyorsunuz.Servis sorununuzu çözmüş beş para da almamış daha ne istiyosunuz ki.Adamlar para istese diyecem ki haklısınız da.Sanki dünya da bir tek bu araç sorunlu diğerlerinde hiç sorun yok.Bütün firmalar bu sene araçlarını geri çağırdı sorun var diye.
          Başka forum larda da okuyorum diğer marka ve modelleri herkez onlardan da şikayetçi.Kul yapımı sonuçta sorun çıkar.
          Bir daha söyleyeyim daha önce de belirttim.Sonuçta opel bmw vw cart curt neyse baskı balata ayna ve fren yada bu tip ürünleri üretmez.Mercedez bmw audi ve diğerlerine yapan yan sanayi firmalar yapar ve fabrikalrda bunları takar.He eşeklik tabiki opel de seçmiş olduğu firma randıman vermemiş müşterileri zora sokmadan hallet.
          Ben taşımacılık yapıyorum ve yılda ortalama 120.000 km yapan araçlarım var bu işten biraz anlıyorum.Kusura bakmayın ama en ufak sorun da araç satan ortalığı ayağa kaldıran arkadaşlara gülüyorum ve bu işi bilmediklerinden kaynaklandığını düşünüyorum.
          Son sözüm sakın yanlış anlamayın benim de başıma gelebilir ama servis sorunu kabul edip halleder ise sorun yok ama halletmeyip üste haksız para isterse o zaman çıngar çıkarmakta sizde bende haklı oluruz.

Yorum

Arkadaslar, ben bu konuda garanti kapsamında degistiremedigim icin tüketici hakem heyetine başvurdum. Parami ödeseler bile yaptıkları yanlarına kalmasın diye Almanya fabrikaya mail atacağım ama bütün aramalara rağmen Almanya Musteri iliskilerinin adresini bulamadım. Eğer bilen arkadas varsa ve burada paylaşırsa sevinirim. Ayrıca bizim gibi problem yaşayan diğer arkadaşlarda mail atarsa kesin ses getirir bu olay. Çünkü buna benzer olaylarla ilgili olarak daha Once başka markalarda yaşanan problemlerin kesinlikle cozuldugunu görenlerden duydum. Bizde birseyler yapmalıyız...

Yorum

Arkadaşım siz davanızda haklısınız anlattığınız kadarı ile daha önce de yazmıştım resimleyin çıkan parçaları delil diye sunarsınız.Yapacağım bir şey olursa mesaj atmanız yeterlidir.Bende elimden geleni yaparım.
              Kızdığım nokta diğer arkadaşın işini servis halletmiş para da almamış hala şikayetçi.

Yorum

geçmiş olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Krms
                  Arkadaşım siz davanızda haklısınız anlattığınız kadarı ile daha önce de yazmıştım resimleyin çıkan parçaları delil diye sunarsınız.Yapacağım bir şey olursa mesaj atmanız yeterlidir.Bende elimden geleni yaparım.
                  Kızdığım nokta diğer arkadaşın işini servis halletmiş para da almamış hala şikayetçi.
                  garanti bittiğinde her 15000 de balatamı değiştireceği?z hani olmasa bile araç soğutuyor kendinden.
                  Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Mrb.
                    Siz bir insignia sahibimisiniz bilmiyorum tabi.Söylediğiniz şeylerde de kendinize göre haklı taraflarınız olabilir.Ancak bu aracı benim ne umutlarla aldığımı bilemezsiniz.Ben yaklaşık 10 senedir Astra G araç sahibiyken ve her türlü koşullarda sürmeme rağmen bir gün bir debriyaj kokusu duymadan ve 150.000 e kadar debriyaj sorunu nedir bilmeden yaşadım.Opelin sözde en üst segment aracını aldığımı düşündüğümden bu araçta yaşanan 15.000 lik debriyaj yanması doğal olarak daha sonraki km lerde tabiki gözümü korkutacak.Ben garanti kapsamına sokmak için çok güzel bir konuşma ve ikna kabiliyeti sergilediğimi düşünüyorum ve 3,5 saatlik bir uğraştan sonra değiştirebildim.Burası bir paylaşım sitesi ve ben garanti kapsamına aldıramayan arkadaşlara ve bu aracı almak isteyen arkadaşlara bunları yazmak durumundayım.Satma gerekçemi ve içimdekileri anlatmak durumundayım.Sizin gibi şaşan çok olacak belki ama bir insanın hevesi kaçınca çokta fazla düşünmüyo sonrasını.
                    İyi günler.Allah size kazasız belasız ve sıkıntısız günler nasip etsin.

Yorum

• Ynt: Ve Debriyaj Balatası 24.000 de bitti

Pintossi arkadaş bende 1.6t insignia sahibiyim.4 aydır kullanıyorum ve 4.000 km yol yaptım.Aracı hangi umutlarla aldığınızı tabiki ben bilemem.Sorununuza gelecek olursak sizin hatanız olsa servis o parçayı zaten garantiden değiştirmez parayı sizden çatır çatır alırdı.Parça arıza lıymışki garantiye sokmuş.Umarım bundan sonraki aracınızı sorunsuz kullanırsınız.
                      Ben diyorum ki;Servislerle baktınızki bu sorunu çözemiyosunuz parça değişirken aracınızın başında durun çıkan parçaları alın ve fotoğraflayın.Ondan sonra da bir kaç ustaya gösterip parça mı yoksa siz mi şuçlusunuz araştırın.Parça sorunlu ise dava açıp rahatça ödediğiniz parayı alırsınız.

Yorum

Pintossi arkadaş bende 1.6t insignia sahibiyim.4 aydır kullanıyorum ve 4.000 km yol yaptım.Aracı hangi umutlarla aldığınızı tabiki ben bilemem.Sorununuza gelecek olursak sizin hatanız olsa servis o parçayı zaten garantiden değiştirmez parayı sizden çatır çatır alırdı.Parça arıza lıymışki garantiye sokmuş.Umarım bundan sonraki aracınızı sorunsuz kullanırsınız.
                        Ben diyorum ki;Servislerle baktınızki bu sorunu çözemiyosunuz parça değişirken aracınızın başında durun çıkan parçaları alın ve fotoğraflayın.Ondan sonra da bir kaç ustaya gösterip parça mı yoksa siz mi şuçlusunuz araştırın.Parça sorunlu ise dava açıp rahatça ödediğiniz parayı alırsınız.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.İnşallah sizler aynı sorunları yaşamazsınız.Sonuçta verdiğimiz paraların hepsi milli servet.Hiçbirimiz mutsuz olmak için bu paraları vermiyoruz.İnşallah hatalı bir kaç araç olmuştur onlarda bizlere denk gelmiştir ki sizler aynı sorunları yaşamayın.Bende bu sıkıntıları yaşamamak isterdim.Böylesine dikkat çekici bir arabanın birde sorunsuz olması cabası olurdu ama malesef her 15 binde debriyaj değiştireceğim diye debriyaja basmaya korkarak araba sürülmezki.Diğer markayı alma isteğimde aynı ayda birde o markadan araç almıştık ve o araçta tık yok ve yakıt tasarufu var.dediğiniz gibi ben bahtsızsam o markada da sorun beni bulabilir.ama artık şansımıza..allah hepimize herşeyin en hayırlısını versin..güle güle kullanın aracınızı...

Yorum

Arkadaşlar bi hafta içinde tüm forumu okudum..Bikaç hafta içinde insignia sport tourer sipariş etmeyi düşünüyorduk ancak burada paylaştığınız sorunlar yüzünden gerçekten çok soğuduk..Özellikler genelde garantiden değiştirilmeyen debriyaj sorunu..Yani bir arabaya 70 bin tl ver sonra 15000de debriyajı bitsin..Gerçekten insan düşünüyor..Çok teşekkürler herkese..Bakalım sonucu ne olacak.

Yorum

bu herkesin başına gelen bir sorun değil ki...
                            F30 Sport+

Yorum

Allah ım sen akıl fikir ver insanlara.Yazmaktan bıktık yaw.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: frknssk
                                Arkadaşlar bi hafta içinde tüm forumu okudum..Bikaç hafta içinde insignia sport tourer sipariş etmeyi düşünüyorduk ancak burada paylaştığınız sorunlar yüzünden gerçekten çok soğuduk..Özellikler genelde garantiden değiştirilmeyen debriyaj sorunu..Yani bir arabaya 70 bin tl ver sonra 15000de debriyajı bitsin..Gerçekten insan düşünüyor..Çok teşekkürler herkese..Bakalım sonucu ne olacak.
                                Kararınıza saygı duyuyorum ; Şu an benim kullandığım araç 34000 de ve balata daha bitmedi bu sorun herkezde çıkıyor diye bir şey yok bu konunun özetinde aslında şu çıkıyor servisler teoride ilk 5000-10000 km de oluşan debriyaj problemlerini müşteri memnuniyeti için garantiden değiştirirler ama bütün servisler aynı işi yapacak diye bir şeyde yok diğer bir tarafta fren balata/disk,debriyaj balatası,Silecek lastiği vs.. gibi direkt kullanımla alakalı parçalar kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir özellikle debriyaj balatasını ilk 100 km de yakanda oluyor 100.000 km de bitmeyede ve hala kullananda çıkıyor. Bizlerin samimi olarak cevaplarımızı sonra başka sitelerde silah olarak görüyoruz bu da burdaki üyeleri rahatsız ediyor diğer bir tarafta Opel türkiye garanti kapsamından mantıklı ve manalı olan bütün taleplerimizi değerlendirip değişimini veya sorunu ortadan kaldırıyor burdan da Opele verdiği destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum belki bazı arkadaşlarımızda sorunsuz araba yapsın garantiyle uğraşmayalım diyeceklerdir ama bütün markalarda bu tür sorunlar var.

Birde hep söylediğim gibi verdiğiniz para karşısında alabileceğiniz en iyi ve en iddalı araç olma özelliğini koruyor.

Keyifli sohbetler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                                X