Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motorda tekleme,beyaz duman atma!Acil Yardım??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Motorda tekleme,beyaz duman atma!Acil Yardım??

geçmiş olsun can sıkıcı bir durum ancak düzelir inşallah yetkili servisede bir gösterin göstermeye para almazlar zaten

Yorum

Geçmiş olsun. İnşallah sorunları çözersiniz.
      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Sağolun arkadaşlar.

Pistonlarda erime olmuş olsa araçta her zaman sürüş halinde bir ses olması gerekmez mi?
        Bugün farkettim ki 4-5-6. viteslerde araçta sanki hiçbir sorun yokmuş gibi aracı kullanıyorum, 1-2-3. viteslerde ise ivmelenme daha hızlı olduğu için hızlanma aşamasında özellikle 3000 devire doğru hafif yığılma, güçten düşme, tekleme ve motordan rrrrrrrrrrrrrr sesi ile beyaz duman atma oluyor.
        Bunlar üst viteslerde ve üst hızlarda hiç olmuyor. Bu arada bu sesi duyduğumda camlar aralık bile olsa içeri yanık gibi bir koku da geliyor motordan.

Sekman kırma olmuşsa araçta ne tür belirtiler olur bilmiyorum. Veya en kötüsü 2 olay birden olmuşsa bilemiyorum.

Subap lastikleri erimiş olsa ve yağ kaçırmış olsa veya bobin arızalı olsa tekleme ve çekiş düşüklüğü sorunu olabilir.

Anlamadığım tüm bunlar olma aşamasında aynı anda motordan gelen rrrrrrrrrrrr sesi nerden geliyor? Ön sol taraftan gibi geliyor çoğunlukla ama anlaşılmıyor tam.

Bugün fırsat bulursam bir de yetkili servise baktıracağım. Onların da görüşünü almak lazım.

Mevcut yakıtı bitirmeye çalışıyorum. Bu arada araçta dünden bugüne motor yağında azalma da olmuş, serviste söyledi usta.

Cuma sabahı veya olmazsa cumartesi sabahı kesin yaptırmayı düşünüyorum. Bu esnada yakıt deposunda şamandırayı da söktürüp depoda kalan tüm benzini dışarı alıp yakıt deposunu da temizletmeyi düşünüyorum. Faydası olur diye düşünüyorum ilerisi için.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Olumlu bir gelişme oldu.
          Geçen ay koyduğumuz ve 1300km kullandığım 5-30gm motor yağından kaynaklı olabilir diyerek ustanın tavsiyesi üzerine 0-40 yağ koyduk ve duman atma kesildi.
          Şimdi bu durumda hâlâ silindir yakma veya sekman kırma ihtimali var diyebilir miyiz?
          Araçta şu an devirlenme aşamasında tekleme ve tam o esnada motordan gelen rrrrr sesi geliyor ancak opetten depoyu doldurdum,bu sorunda da azalma olduysa da devam ediyor.
          Usta bu şekilde bikaç gün sürmemi,sonrasında tekrar bujilere bakacağını,yağlanmanın gitmesi durumunda bobin arızası olabileceğini söyledi.
          Fakat o tarrrr şakıma sesini bulamıyoruz.
          Son durum bu. Buna göre sizce ne söylenebilir değerli arkadaşlar?
          @Murat

Yorum

enteresan bir durum bakalım bir iki güne ne olacak

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İki insigniamda sürekli 5W30 kullandım. Son aracımda 0W40. Hiç bir duman atması yada doğal olayan bir durumla karşılaşmadım.

Hani küçük ihtimal de olsa yağdan dır dicem ama aracınızda bir sorun görünüyor. Sorunu bitmiş saymayın. Gerekli işlemleri yaptırın. İleride geri dönülmesi masraflı sorunlar çıkmasın.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                enteresan bir durum bakalım bir iki güne ne olacak
                Ben de anlayamıyorum artık Fatih bey,inşallah piston ve sekmanlık bir duruma gitmez durum.
                @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                  İki insigniamda sürekli 5W30 kullandım. Son aracımda 0W40. Hiç bir duman atması yada doğal olayan bir durumla karşılaşmadım.

Hani küçük ihtimal de olsa yağdan dır dicem ama aracınızda bir sorun görünüyor. Sorunu bitmiş saymayın. Gerekli işlemleri yaptırın. İleride geri dönülmesi masraflı sorunlar çıkmasın.
                  Zaten tüm bu sorunlara sadece yağın sebep olduğunu ben de sanmıyorum.
                  Bugün inşallah duman atmayı 0w40 yağ ile kesmiş olsak,farklı yakıt ile de teklemeyi az da olsa azalttık diyelim. Ama motordan gelen tekleme anındaki sesi çözmedikçe hiçbir şey düzelmiş olmayacak.

Bu arada bu bahsettiğim ses motorun sol tarafından sanki lastiğin olduğu alt kısımdan geliyor.
                  O kısımda bu tarz bir ses çıkarabilecek ne var?
                  @Murat

Yorum

Bobin arızasında araç arıza lambası yakıyor mu? Veya bir şekilde bunu bir kod ile belli ediyor mu?
                    @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                      Bobin arızasında araç arıza lambası yakıyor mu? Veya bir şekilde bunu bir kod ile belli ediyor mu?
                      Bobin arızasında araç tekleme yapar. Arıza ışığı yanarmı bilemedim. Tecrübe eden biri daha doğru cevap verecektir.
                      Motorun sol tarafından gelen sesin şanzuman ile alakalı olabileceği aklınıza geldi mi ?
                      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Bende bobin arızası meydana gelmişti. Arıza lambası yakmıyor. Araba devirlenme sırasında kesik kesik kendini ileri atıyor. Bir üst vitese geçip gaza yumuşak bastığınızda yapmıyor. Yokuşlarda yüksek viteste bayılır gibi olurken daha çok yapıyor. Değişik bir ses vs çıkarmıyordu.. O gün öyle kullanmak zorunda kaldım ilk fırsatta servise götürdüm daha ben durumu anlatırken bobin olabilir dendi test sürüşü yaptık kesin olarak bobin arızalı dendi. Sadece bobin değişti. Sorun çözüldü. Masraf: 430 tl orj. gm ürünü 2 yıl garantili

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981

Bobin arızasında araç tekleme yapar. Arıza ışığı yanarmı bilemedim. Tecrübe eden biri daha doğru cevap verecektir.
                          Motorun sol tarafından gelen sesin şanzuman ile alakalı olabileceği aklınıza geldi mi ?
                          Orjinal yazı sahibi: omfaya
                          Bende bobin arızası meydana gelmişti. Arıza lambası yakmıyor. Araba devirlenme sırasında kesik kesik kendini ileri atıyor. Bir üst vitese geçip gaza yumuşak bastığınızda yapmıyor. Yokuşlarda yüksek viteste bayılır gibi olurken daha çok yapıyor. Değişik bir ses vs çıkarmıyordu.. O gün öyle kullanmak zorunda kaldım ilk fırsatta servise götürdüm daha ben durumu anlatırken bobin olabilir dendi test sürüşü yaptık kesin olarak bobin arızalı dendi. Sadece bobin değişti. Sorun çözüldü. Masraf: 430 tl orj. gm ürünü 2 yıl garantili
                          Teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.
                          Bu durumda bobinde arıza olduğunda tekleme yapıyor ancak kesin arıza ışığı yakar diyemiyoruz.
                          Benim bahsettiğim gibi bir ses çıkmıyor ancak mevcut ses şanzımandan geliyor olabilir diyoruz. ok.
                          @Murat

Yorum

Bu arada aracı yetkili servise götürdüm nihayetinde.
                            0w-40 motor yağını kesinlikle bu araç için uygun değildir, hatta o da yağ mıdır, diyerek yağ değişimi yapmadan diğer kontrolleri yapmayız dediler.
                            Bir ay içinde üçüncü kez yağ değişimi yapıyor olacağım diyerek başta kabul etmedim ancak benimle ilgilenen ustanın başındaki sanırım patron ustaları olacak, ısrarla yağ ve yağ filtesi değişimi önerdi.
                            Battı balık yan gider misali kabul ettim. Yağ ve yağ filtresi değişti, yağın litresi için 35TL, toplamda 140TL 5-30 yağ ve 35TL de yağ filtresi için fiyat verdiler, işçilik dahil 200TL sadece yağ ve yağ filtresi için istenen fiyat (Dışardan aynı malzemeleri 100Tl ye halledebiliyoruz). İçimden ben bu yüzden yetkili servise gitmek istemiyordum ya neyse diyerek pekala dedim.
                            Yağ ve yağ filtresi yine değişti.
                            Bobin çıkarılıp bujilere bakıldı, daha 3 günlük bujilerin kapkara olduğu görüldü. Bujiler temizlenerek geri takıldı ve deneme sürüşüne çıkıldı.
                            Aracı kullanan ustaya "Bu şekilde sakin kullanınca araç tekleme de yapmıyor, motordan malum ses de gelmiyor, biraz sıkıştır aracı, 3000-4000 devirde hafif zorla." dememe rağmen usta sakin sürmekte ısrar etti.
                            Bir aracı sollamak için dip gaz yaptığı anda ekrana "Aracı en kısa zamanda servise götürün" uyarısı çıktı. Araç hız kesti o anda. "Koltuğa yapıştırmalıydı." dedi usta.
                            Aracı zorlamadan servise geri geldik. Gelirken usta aracın iyi hızlanmadığını, yakıtının da çok olduğunu söyledi. Araç tekrar bilgisayara bağlandı ve P0299 kodu verdi, turbo yeterli basınç üretmiyor denerek hortumlar kontrol edildi ancak bişey bulunamadı.
                            Pazartesi sabah aracı iş yerimden gelip alıp servise götürecekler şeklinde anlaşarak ordan ayrıldım.
                            Ayrılmadan önce diğer usta gelerek "elimizde çıkma bir turbo basınç sensörü var, onu deneyecez, ondan şüpheleniyoruz." dedi.
                            Yerini sordum, büyük fanın tam karşısında bulunuyor.

Yetkili servisin yağ ve yağ filtresi değişimini ısrarla yapması ve 0w-40 yağın çok kötü bir yağ olmasında karar kılması yine servis anlayışı konusunda eksi puan oldu.
                            Ancak arıza için ilk kez başka bir yerden şüphelenen birileri çıktı diyerek nötr puanlamaya çekiyorum.
                            Bu kez de yağ ve filtre fiyatı yüksek çıkıyor yine eksi puan.
                            Pazartesi denenecek parçaya göre verilecek kararı beklemekten başka çare yok şu an için.

Diğer 2 özel servisin aldığı motorun açılması ve pistonlarla sekmanlara bakılması kararına rağmen motor açılmaması konusunda direniyorum, bu kadar kolay olmamalı diyorum.

Yetkili servisin bulduğu P0299 arıza kodu ile ilgili nette şöyle bir bilgi buldum:

Symptoms of a P0299 DTC may include:

MIL (Malfunction indicator lamp) illumination
                            Reduced power output from engine, possibly in a limp mode
                            Unusual sounds from the engine/turbo
                            There would likely be no other symptoms.

Üstte yazılanlara göre motorun gücünde azalma ve motordan/turbodan garip sesler gelmesi birebir uyumlu açıklamalar.
                            Ancak tekleme ile ilgili bir bilgi yok bu arıza kodunda.

Son durum bu. dknow
                            @Murat

Yorum

p0299 hata kodu bende de mevcut ve anı gaza basmayla araba yığılıveriyor... turboyu revize ettirdim hotrumları değiştim turbo valf değişti ama bi faydasını göremedim... sanırım son çare 2011 yılında çıkmış olan güncelleme eksikliği... sizinkide aynı şekilde olabilir... bende salı günü güncellemeyi yaptırmayı düşünüyorum...
                              2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

Arızanın ne olduğu büyük oranda bulundu.
                                Perşembe günü kesinlik kazanacak.
                                @Murat

Yorum

İşleniyor...
                                X