Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motorda tekleme,beyaz duman atma!Acil Yardım??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Motorda tekleme,beyaz duman atma!Acil Yardım??

senden ricam burada sorunu paylasirsan sevinirim...
    2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: black eagles
      p0299 hata kodu bende de mevcut ve anı gaza basmayla araba yığılıveriyor... turboyu revize ettirdim hotrumları değiştim turbo valf değişti ama bi faydasını göremedim... sanırım son çare 2011 yılında çıkmış olan güncelleme eksikliği... sizinkide aynı şekilde olabilir... bende salı günü güncellemeyi yaptırmayı düşünüyorum...
      P0299 hatası için önce en güncel yazılımı yükletin. Benim araca da yazılım yaptırdığımda aynı hata kodunu verdi durdu.Sonra en son güncel yazılımı yüklettim ve düzeldi.Bir de hortumların ve bağlantıların giriş kısımlarını iyi kontrol etsinler.Tekleme sorunu için de bobinizi değiştirin fakat orjinal olsun bobin.Sadece Delphi yazanı değil,GM Delphi yazan bobini taktırın.Sadece Delphi yazan tekleme sorununa sebep oluyor.Bilginize...
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Kesinlikle son durumu yazacağım. Merak etmeyin.
        Aracın turbosu ile ilgili bir arıza olduğu sonucuna varıldı.
        Perşembeye denenecek parça sonrası kesinlik kazanacak.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado

P0299 hatası için önce en güncel yazılımı yükletin. Benim araca da yazılım yaptırdığımda aynı hata kodunu verdi durdu.Sonra en son güncel yazılımı yüklettim ve düzeldi.Bir de hortumların ve bağlantıların giriş kısımlarını iyi kontrol etsinler.Tekleme sorunu için de bobinizi değiştirin fakat orjinal olsun bobin.Sadece Delphi yazanı değil,GM Delphi yazan bobini taktırın.Sadece Delphi yazan tekleme sorununa sebep oluyor.Bilginize...
          Delphi marka bobinlerin sorun çıkardığını neye dayanarak söylüyorsunuz?
          Benim araçta da delphi bobin var, sorduğumda kaliteli markalardan biridir cevabı alıyorum.
          GM nin bobinleri 400-500TL arasında değişiyor, delphi daha ucuz ama adi veya kalitesiz de değil.
          Yanlış mı biliyorum?
          @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
            Orjinal yazı sahibi: tornado

Delphi marka bobinlerin sorun çıkardığını neye dayanarak söylüyorsunuz?
            Benim araçta da delphi bobin var, sorduğumda kaliteli markalardan biridir cevabı alıyorum.
            GM nin bobinleri 400-500TL arasında değişiyor, delphi daha ucuz ama adi veya kalitesiz de değil.
            Yanlış mı biliyorum?
            Evet,yanlış biliyorsunuz. Delphi'nin 3 çeşidi var.Ben de silkeleme sorunu ile çok uğraştım.Çok iyi servislere gittim Konya'da. Benim araç lpgli olduğu için keyfi değiştirelim dedim ustaya.O da sizde takılı olan Delphi taktı. Taktığı dediğim sitede 150 Tl iken 200 Tl dediler,ben orjinal olsun ama dedim.Onlar da orjinal abi,Opel'e üreten firma dediler.Ben de güvendim tabi ama yanılmışım.Sonrasında başladı silkelemeler,hiç yoktu.Kaç defa geldim o servislere ama sizin dediğiniz gibi Delphi aynı dediler.Sonra Beyşehir'deki ustam Fatih bobini atmadıysan değiştirelim,eskisini takalım dedi,taktık ve silkeleme bitti. Sonra ben internetten orjinal aldım.236 Tl idi.

http://www.hepsiopel.com/Opel-Insign...M,PR-1329.html

Yani kafadan sallamıyorum,kendim çok uğraştım.Arabayı satacaktım artık.Çünkü arıza olarak da görünmüyor.Siz orjinal alın. Ben de bu siteden aldım ve silkeleme bitti... Serviste varsa deneyin yani,çok zor değil söküp takmak bobini. Siz yetkili servis fiyatlarına kanmayın. Bu site de faturalı,orjinal ürün satar.Ben çok aldım buradan.Volant,baskı balata da aldım.Orjinal...
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Yalnız sisizn araç 2012 model sanırım.Benim linkini verdiğim bobin için 2011 yılına kadar olanlara olur diyor.Siz gene de oraya mesaj atın. Sadece Delphi yazıyorsa onun bir ucuzu var.Bir de sadece Delphi yazıp dediğiniz fiyatlarda olanı var,bir de GM Delphi yazanlar var. Benim araçtaki bobin orjinaldi ve GM Delphi yazıyordu.Bu siteden aldığım da aynı.

Yorum

Bobini kontrol ettim, Delphi GM yazıyor. Yazısı silinmiş ama dikkatli bakınca belli oluyor.
                Bu durumda benim araçta fabrika çıkışı orjinal bobin kullanılmış mı diyoruz?
                @Murat

Yorum

Benim bildiğim üretici fabrikaların çalışma mantığında söyle bir iki durum var
                  örnek Gm Delphi firmasına diyorki bana A sınıfı bobin üret ben sende 50.000 adet lacağım diyor Delphi firması üretim bandının optimum seviyede kullanmak için vardiyalar vs.. 65.000 üretiyor ve 50.000 tanesini Gm gönderiyor 15.000 tanesini oem ürün olarak satıyor Gm logolarını siliyor yeniden etiketliyor falan filan bu birinci senaryo

İkinci olarakta yine Gm Delphi firmasına diyorki Bana A sınıfı bobin üret diyor ve 50.000 tane sipariş veriyor fabrika üretimi yapıyor Gm ürünleri teslim alan bölümü kontrole tabi tutuyor cımbız yöntemi ile eğer istedikleri standartlarda değil ise ürünü teslim almıyor ve Delphi yine bu ürünleri Oem olarak piyasaya sürüyor ve bu ürünlerin gerçekt 4/1 sorunlu oluyor yada tam tersi böylelikle piyasdaki ürünlerin tutarsızlığı ortaya çıkıyor

buna en büyük örnek Gm xenon farlarını 300-500 satıyor aynı ürünü aynı marka ürünü 50-100 e bulabiliyorsunuz adam manyakmı bu kadar farkla ürün satsın tabiki değil birinin ömrü 3-5-10 yıl gidiyor biri 2 ay sonra ışığı dağıtmaya başlıyor her 3-5 ayda bir ampul amlanız gerekiyor yada şanslı iseniz düzgün ampulde çıkabilir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yazınızı okuduktan sonra tekrar baktım Fatih bey, GM DELPHI yazısı bobin üzerindeki plastik aksama işlenmiş, etiketlik veya sonradan yazılmış gibi durmuyor.
                    Yeni bobin olmadığı da yazılardaki silinmeden belli ancak plastik aksamı üzerinde yazılar belli oluyor.
                    @Murat

Yorum

Geçmiş olsun, tekleme muhtemelen bobin kaynaklıdır abilerimin dedikleri gibi.

Kendi aracımızda da birçok defa yolda bırakmıştı bizi. Bu bobin olayı kendini çok gizleyen bi olay. Bir günde 3 takım buji değişti, Bujilerin mermerleri parçalanmış olarak buluyorduk 10 dakikalık test sürüşünden sonra.

Neden sonra ordan geçen bir Opelci ustanın söylediği kafamıza dank etti de gittik bobine baktırdık. Bize 600 liraya mal olmuştu işçilikle birlikte.
                      Zor zamanlarda sabırlı olmak gerek bence. Tekrar geçmiş olsun.
                      Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Yorum

Standart piston + sekman takım
                        standart kol yatağı
                        üst takım conta
                        yağ pompa keçesi
                        yağ pompa contası
                        devirdaim
                        devirdaim contası
                        5w40 castrol magnatec yağ
                        yağ filtresi
                        motor üst kapağı

Yukardaki liste 1.4 insignia için özel serviste yapılacaklar.

Tahmini fiyat ne olur arkadaşlar?
                        Acil cevap lazım. Yarına kadar.
                        @Murat

Yorum

Beklentinizi yeni anlamamdan dolayı hemen karşılığını verelim.

Murat bey son durum nedir? Sorununuz hallolmuştur umarım.
                          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
                            Beklentinizi yeni anlamamdan dolayı hemen karşılığını verelim.

Murat bey son durum nedir? Sorununuz hallolmuştur umarım.
                            Size zorla cevap yazdırmış gibi oldum bu şekilde olunca..
                            Öncelikle bu ince davranışınız için teşekkür ederim.
                            Araç bu son mesajımı yazdığım günden beri serviste yatıyor. Yetkili serviste değil, yanlış anlaşılmasın.
                            Allah da Trabzon Vardallar'a düşürmesin.
                            Yarın 3 hafta olacak ve çarşamba araç toplanacak tekrar.
                            Gelişmeleri burdan yazmaya devam edeceğim.

İlk temennim, Allah benim bu yaşadığım sorunları hiçbir araç ve insignia sahibinin başına getirmesin..
                            @Murat

Yorum

Geçmiş olsun.
                              Bir araç 3 hafta yatar mı, vay be!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
                                Geçmiş olsun.
                                Bir araç 3 hafta yatar mı, vay be!
                                Teşekkür ederim.
                                Piston segman ve kol yatakları Türkiye içinde hiçbir opel garantili ürün satan servisinde veya parçacısında olmaz ve bu parçalar yurt dışından beklenirse maalesef yatar kardeşim..
                                @Murat

Yorum

İşleniyor...
                                X