Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kontak anahtarı yerinden çıkmıyor.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kontak anahtarı yerinden çıkmıyor.

Merhaba arkadaşlar,

Pek aktif bir üye değilim ama başıma gelen bir arızadan bahsetmek istiyorum. Çok küçük, çözümü çok basit ama sizi anında gerip işlerinizi de anında aksatabilecek bir sorun.

Arabamı günlük kullanımdan sonra park ettim, P'ye alıp stop ettim. Anahtarı çekmeye çalıştım ama anahtar gelmedi. Elim alışık olduğu için kontağın tam kapanmadığını fark ettim. Hani direksiyon kilitlenir anahtar çıkmaz öyle bir durum. Bazen vitesi N'de unutup stop ettikten sonra anahtarı çekemezsiniz ya? Aynı o durum. Ancak N'den P'ye alınca anahtar sıfır konumuna gelir siz de çeker alırsınız. Her şeyi denedim yapamadım ben de servise gittim. Arıza alt vites kolundaki boşlukmuş. P'ye aldığım zaman boşluktan dolayı alttaki tel bir iki milim geride kalıyormuş. Bu da kontağın vitesi P dışındaki bir viteste kaldığını zannetmesine sebep oluyormuş. Yani tamamen mekanik ve küçük bir arıza. Çözümü ise alt vites kolunu değiştirmek, bugün için fiyatı 1.000'ye yakınmış. Ancak çok daha basit ancak geçici bir çözüm daha var, aracınızı P'ye alıp stop ettikten sonra vites kolunu daha da ileri itip boşluğu alıyorsunuz ve anahtarınız boşa çıkıyor.

Ben şimdilik böyle kullanmaya devam edeceğim. Elim bollaşınca alt kolu değiştirtirim.

Olur da başınıza gelirse panik olmayın işleriniz de aksamasın diye anlatmak istedim. Zira anahtarı alamıyorsanız hiç bir yere gidemiyorsunuz demektir

Aracım : 2009 CDTi 160 HP Cosmo Otomatik Flexride

2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Ynt: Kontak anahtarı yerinden çıkmıyor.

Çok ilginç bir hadise, paylaşım için teşekkür ederiz

Yorum

Hayırlısı olsun,bilgilendirme için teşekkürler.
      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Bende bir kere Civic'te olmuştu. Uğraşıyorum uğraşıyorum çıkmıyor. En son baktım vitese tesbih takmıştım o P'ye tam oturmasını engelliyormuş, ondanmış meğer
        2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

İşleniyor...
        X