Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Navigasyon ekranı ve ön konsol tuşları arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Navigasyon ekranı ve ön konsol tuşları arızası

Merhaba arkadaşlar,
    Sizlerden dün akşam karşılaşmış olduğum bi arıza hakkında bilgilerinizi rica edecem..
    Resimde de belirttiğim üzere aracımın navigasyon ekranı ve altta aracın kendi müzik sisteminin bulunduğu tuşların hiçbirinin çalışmadığını hatta ışıklarının bile yanmadığını fark ettim. Bir gün öncesinde gayet iyi çalışıyorlardı.. :S
    Benim anlamadığım navigasyon ekranı ve aşağısında elektrik belirtisi yok, ama aracın kapı kilitlerinin vs. bulunduğu kısımda elektrik var ve çalışıyor ayrıca altta klima kontrolünün bulunduğu modül de çalışıyor? Geçtiğimiz ay navigasyon ekranı probleminden dolayı necvox konya bayi içerisinden (CANBUS) yazan kenbaks diye okudukları bir decoder değiştirdi. Acaba takarken mi bi kabloda sıkıntı oldu? Yada bunların bi sigortası falan var da o mu attı? Servise götürsem garanti kapsamı mı? yıllık bakımına da götüremedim henüz ama..
    ihihi

Not: Resmi internetten bulup düzenledim benimki çalışmıyor malum..
    2012 - İnsignia 1.4 T 140 HP Edition Elegance + Sunroof Paket + Yeni Still paket + Navi. paket + Beyaz

Ynt: Navigasyon ekranı ve ön konsol tuşları arızası

Alt bölüm zaten araca ait olan, üst bölüm sonradan takılan bir sistem. Bu cihazlar genellikle sistemin anfi sini kullanıyor.

4 lü tuşunun olduğu bölüm necvox a ait olan bir parça. O çalışıyor sa ekrana görüntü gelmiyorsa ekran ile alakalı sorununuz olduğu aşikar diyeceğim fakat alt bölümde çalışmıyorsa sorun genel olarak montaj alakalı. Yada cihaz artık çalışmıyor. Tabiki garanti zamanı bitmemişse garantiden hallolur.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Kablo kisa devresi yada sigorta sorunu gibi gozukuyor uygulama yapan yere goturun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Cevaplarınız için çok tşk. ederim.. Servis çok da yakınımda değil aslında, 120 km. uzaklıkta..
        Ben sigortasını kontrol edeyim istiyorum ama sigorta kutusu nerde olur onu bile bilmiyorum malesef.. Yada bizim ulaşabileceğimiz müdahale edebileceğimiz bir yerde mi?
        2012 - İnsignia 1.4 T 140 HP Edition Elegance + Sunroof Paket + Yeni Still paket + Navi. paket + Beyaz

Yorum

O cihazdan anlayan birilerine bunu yaptırmanız daha doğru. Garantisi devam eden bir ürün içinde kolay kolay kurcalatmayın başka yerde.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

muhtemelen sigortası atmış daha önce başımıza geldi ama siz yine de bir kutup başını söküp geri takmayı deneyin

Yorum

Necvox Konya bayine götürdüm, aracın ön konsolunu söktüler, canbus denen cihazı tekrar değiştirdiler, yine çalışmadı.. Sonra komple sistemi kabloları ile beraber söküp firmaya geri göndereceklerini söylediler.. Yanımda getirmiş olduğum aracın orjinal turuncu renkli grafik bilgi ekranını taktılar.. Bu sefer tüm tuşlar çalışmaya başladı.. Neyse dedim bayramdan sonra 15-20 gün içerisinde geri çağıracaklarmış beni o zamana kadar idare edeyim.. Tam servisten çıkarken fark ettim yol bilgisayarı ekranında "Servis - Yolcu hava yastığı" hatasını verdi, hemen necvox bayinden çıkmadan söyledim hata verdiğini bana yetkili servisine götürüp bilgisayardan sildirmek gerektiğini söyledi.. Ona da eyv. dedim opel özkaymak servisine gittim, hata kaydını sildirmek istediğimi söyledim.. 1 - 1,5 saat uğraştılar ve sonra bana
              "abi bunun işi uzun senin cihaz(necvox) takılınca uyarı gitmezse getir, yada bayram sonu getir burada bi kalsın araba" dediler.. Ben gene bir şey demedim, neyse dedim geçtim.. Sonra eve döndüm birde ne göreyim o grafik bilgi ekranı direk elime geldi, opel servisi sökmüş kabloları veya arızayı bulamamış, olduğu gibi geri takıştırmış, takarken tuş takımının olduğu konsol ile bilgi ekranını birbirine monte etmeyi unutmuş..

Şuan arabadan irite oluyorum desem yeridir..
              Siz istediğiniz kadar gözünüz gibi bakın, 1 servislik işi var canına okuyorlar arabanızın.. Birde önümüzdeki hafta sonuna 2. yıl bakımı için randevu alacaktım onlardan.. Üstelik 685 tl istediler.. Allah rızası için arabamıza göz bebeğimiz olduğu için falan değil, sadece milli servet yazıktır diyebilecek kadarCIK özen gösteren bi servis söyleyin.. Yada ben bu arabayı ne yapayım? Yarın fotolarını atayım sizde görün hak verecek misiniz?!

Yorum

Necvox servisinden sonra yapılan uygulama, eski ekranı taktılar gönderdiler,

Tam Necvox servisinden çıkarken aldığım hava yastığı hatası

Aşağıdaki resimlerde hava yastığı hatasını sildirmek için opel özkaymak servisine gidip "abi işi uzun sonra gel" diyip gönderdiklerinin hemen sonrası aracın hali..

Yorum

ATK kardeş fotoğraf çekseydin

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                  Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

ATK kardeşim. Sorunun devam ediyor mu? Aynı sorunla ben de bikaç gün önce karşılaştım, servis elemanı 2 dk.da çözdü, ondan öğrendim ve artık kendim de yapabiliyorum. Sorununuz geçmediyse yardımcı olmaya çalışırım. Belki aynı yöntemle olayı çözeriz.
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

@Wolverine
                      Sorun şuan kapının önünde yatıyor.. Malesef aynen devam.. Sizdeki arıza neydi ve nasıl hallettiniz? Tabi ki yardımcı olursanız çok çok memnun kalırım..

@Sedat abi,
                      Fotoğraf derken? Neyi çekseydim anlamadım? Olanı çektim attım zaten foruma?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ATK
                        [i][b]@Wolverine
                        Sorun şuan kapının önünde yatıyor.. Malesef aynen devam.. Sizdeki arıza neydi ve nasıl hallettiniz? Tabi ki yardımcı olursanız çok çok memnun kalırım..
                        Benim araç sekman kırdığı için şu an serviste.
                        Ancak yardımcı olmaya çalışayım.
                        Direksiyon alt kısımdaki sigorta paneline ulaşmanız lazım.
                        (Bunun için önce özel eşya koyduğumuz küçük göz var, onu çıkarmamız gerekiyor. Sağ ve soldan içeri bastırıp kanırtarak çıkıyor.)
                        Sigorta panelinde alt kısımda 2 adet siyah renkte ve diğerlerinden farklı uzun pim var, en alttakini kontak açıkken çıkarıp yerine takıyoruz.
                        Bu şekilde benim araç düzeldi.
                        İşe yaramazsa üstten aşağı aynı sırada en yukardaki sarı pimlerden biri var, onu çıkarıp 2 ucuna bakır tel sarıp yerine takıyoruz. Takarken cız cuz sesler gelebilir.
                        Bu şekilde aynı siyah renkteki pimi çıkarıp yerine takıyoruz.

Resimle anlatmak isterdim, kusura bakmayın. Ben bu şekilde yapınca düzeldi.
                        Diğer türlü teyp tamamen devre dışı kalıyor, ışıkları yanmıyor. Ön ve arka park sensörleri de çalışmıyor ve navigasyon ekran simsiyah görünüyor.
                        İnşallah siz de bu şekilde çözersiniz.
                        @Murat

Yorum

@Wolverine

@Sedat abi,
                          Fotoğraf derken? Neyi çekseydim anlamadım? Olanı çektim attım zaten foruma?
                          Böyle bir terbiyesizlik görmedim; arabanın kapının önünde ne işi var?
                          Götürüp servis yetkilisinin gözüne sokarım ben olsam! Fotoğraflarla
                          birlikte Opel-Türkiye'ye şikayet edin, bu kadar aptalca bir iş olmaz!
                          Bu duruma nasıl sabrediyorsunuz onu da anlayabilmiş değilim

Yorum

Böyle bir terbiyesizlik görmedim; arabanın kapının önünde ne işi var?
                            Götürüp servis yetkilisinin gözüne sokarım ben olsam! Fotoğraflarla
                            birlikte Opel-Türkiye'ye şikayet edin, bu kadar aptalca bir iş olmaz!
                            Bu duruma nasıl sabrediyorsunuz onu da anlayabilmiş değilim
                            Dediğiniz gibi opel TR'ye durumu ilettim, bu konuşmaların ve fotoların olduğu bu sayfayının linkini mail olarak attım ordan tek tek okudular baktılar.. Ardından servisten aradılar.. Servis müdürü geçen süreci şu tarihte şöyle olmuş bu tarihte böyle olmuş diye anlattıktan sonra şikayetim için; ekranın kenarlarında sekmanlar olduğunu bunlar sökülüp takılırken gevşemiş olabileceğini o yüzden ön bilgilendirme ekranının çıktığını söyledi.. Hava yastığı uyarısı vermesi konusunda da necvox cihazın gelsin takılsın onlar(necvox servisi) siler arızayı kablo bağlantılarını düzgün yapsınlar düzgün yapılırsa hata vermez diyerek teknik bi çözümleme yaptı.. Ben görmek isterseniz getireyim aracı dedim bize getirme cihaz takılsın hava yastığı uyarısı geçmezse getirirsin dedi.. İyi dedik ne yapalım..
                            Sözün özü;
                            Necvox dan cihaz gelecek, takılacak, arıza gidecek(?), gitmezse o zaman bakacaklar..

Alın size Opel TR..

Yorum

Dediğiniz gibi opel TR'ye durumu ilettim, bu konuşmaların ve fotoların olduğu bu sayfayının linkini mail olarak attım ordan tek tek okudular baktılar.. Ardından servisten aradılar.. Servis müdürü geçen süreci şu tarihte şöyle olmuş bu tarihte böyle olmuş diye anlattıktan sonra şikayetim için; ekranın kenarlarında sekmanlar olduğunu bunlar sökülüp takılırken gevşemiş olabileceğini o yüzden ön bilgilendirme ekranının çıktığını söyledi.. Hava yastığı uyarısı vermesi konusunda da necvox cihazın gelsin takılsın onlar(necvox servisi) siler arızayı kablo bağlantılarını düzgün yapsınlar düzgün yapılırsa hata vermez diyerek teknik bi çözümleme yaptı.. Ben görmek isterseniz getireyim aracı dedim bize getirme cihaz takılsın hava yastığı uyarısı geçmezse getirirsin dedi.. İyi dedik ne yapalım..
                              Sözün özü;
                              Necvox dan cihaz gelecek, takılacak, arıza gidecek(?), gitmezse o zaman bakacaklar..

Alın size Opel TR..
                              Ya arıza gitmzse? sorusunun cevabını şu anda veremezler, onu o zaman düşünürüz derler.
                              Güzelim ülkemdeki tipik servis anlayışı bu hala maalesef..
                              Geçmiş olsun arkadaşım, sakın peşini bırakma olayın..

Benim segman yuman, kıran aracımın arızası için Trabzon Vardallar a gittim ki Trabzondaki tek yetkili servistir.
                              Bana sapasağlam olan turboyu değiştirttiler. Bu aracın turbosu bozuldu, yeni turbo takılması lazım dediler.
                              Turbo sağlam çıktı. Üstelik sökmeden takmadan bu kararı verebildiler.

Servis de bir yere kadar.. servislerden ayrılıp sanayiye geçen ne ustalar var servisteki beceriksizlerden çok daha bilgili ve becerikli..
                              Allah kolaylık versin..
                              @Murat

Yorum

İşleniyor...
                              X