Araç ilk günlerine göre daha ekonomik, özellikle servisteki yazılım sonrası tüketimde düşüş olmuştu.
Şu aralar uzun yolda 6-7 ltre arası, ş.içi 8.5-10 arası değişiyor tüketim; ş.içinde 3-4 km yi aşmayacak sürüşlerde 10 litrenn altına inmek zorken gün boyu kullanımda sert hareketlerden kaçınıldığında 8litreye indği de oluyor, klimanın tüketime kaydadeğer bir etkisi yok gibi.
Ş.içinde özellikle uzun süreli kırmızı ışıkta vitesi N ye almak tüketimde 1 litreye yakın düşüş sağlıyor, sağlıklı olup olmadığı tartışılsa da..
Öğleyin Akçay dan Ulaş ın yanına Susurluk a gittim.
Edremit merkezden sonra Balıkesir e kadar genelde 160-180 arası hızlarda gittim, yol boştu Balıkesir e girdiğimde ortalama ekranı 13.3 deydi, Ulaş "yollar Balıkesir sonrası kalabalıklaşıyor ve radar var" deyince Balıkesir den Susurluk a kadar 90 ile gittim, orda da 6.4 yaktı. Klima hep açıktı ve genel olarak sert rüzgara karşıydım.
Normalde uzun yolda tıntın gider gezi modunda kullanırım ama Insignia ile yolu boş bulunca biraz eğleneyim dedim..
Tokat dönüşü Ankara otobana girmeden son benzinlikte doldurdum. Orda mola verdik. Tam otoban girişi hanım çantanın olmadığının farkına vardık. İlk çıkıştan çıkıp tekrar benzinlik tekrar mola. Ondan sonra çantayı bulduk baya kârdayız diye abandım. Yani düzde 170 altına düşmemişimdir. Ara ara 210lara çıkıp indim. En fazla 220 yaptım sanırım ondan yüğsek
Güre - Küçükkuyu 6.2litre, Küçükkuyu rampaları 8.6 litre, Küçükkuyu - Çanakkale 7.0 litre, Çanakkel den Güre ye dönüş 6.8 litre ortalama, sürücü + 1 yetişkin, yer yer klima.
3 gündür de Akçay - Edremit içinde 7.7 - 8.5 arası (ortasama hız 33km) ile kullanıyorum, havanın 37-38 den 30 lu rakamların altına doğru yaklaşması ile tüketimde azalma başlıyor.
milas-ortaca dalyan arası 275km yol 55tl(lira) lpg. lpg 1.96tlden alındı. ortalama 1litre ile klima açık ve kasmadan 10km yol alıyorum..lpg prins.. ama arkadaşların dediği gibi bu arabalarla 90km hızla gidilmiyor. hele sport tuşuna basıp duble yollarda gitmek inanılmaz keyifli..araba piyasasını görünce bizim araçlara 50binli rakamlar yazılmasını gerçekten garipsiyorum
Ankara kütahya arası 6.0 litre ortalamayla gittim. aracımda lpg vardı ve 2.09 lt fiyatı ile totalden depoyu fulledım. 2,25 tl ye kütahya merkezde opet istasyonundan tekrar fulledim. 308 km ye 52 tl lik gaz almış oldum. lt fiyatlarınıda hesaba katarsak 17 kuruş civarı yaktı. hızımı 110 km den aşağı hiç düşürmedim. 11-12-13 lt gibi rakamlar yazan arkadaşların araçlarını nasıl kullandıklarını merak ediyorum. 20.000 km de yakıt ortalamam şehir içi/şehir dışı 7,4 lt dir. Ankara yenimahallede oturuyorum ve ankaralılar yenimahallenin trafiğini ve kalabalığını bilir.
Yorum