Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

Orjinal yazı sahibi: orhan
    performans olarak süper olmasa da gayet iyi, tüketim olarak cimri,
    Hani bi reklam var, cin çıkıyor senin dilek tutmana gerek yok diyerek arabasının özelliklerini sayıyor işte o reklam asıl bizim için
    Gözümden kaçmış yorumun. Katılıyorum. Performans için dediğim gibi biraz oynayacağım önceki araçlarımdan tecrübeliyim. 180-190hp seviyesine çekersem gayet yeterli olacak diye düşünüyorum. Afl far hariç keşke şuda olsaydı demedim. Ayrıca ışıklarda diğer araçların yanında sessizce beklerken yeşil yandığında anında çalışıp şaşkın gözlerin arasından sıyrılmak çok keyifli oluyor.

Yorum

Merhaba,

Ben aranıza yeni katıldım. 1,6 lt 180bg Cosmo Insignia Sport Tourer aldım. Opsiyon yok, yaklaşık 1 haftadır 700 km yol yaptım. Ortalama yakıt tüketimim şu an karışık olmak suretiyle 8,1 lt. Araç 1500 kg civarı diye biliyordum. Ruhsat çıktı, 1735 kg görünüyor. Bu ağırlık için gayet seri ve yakıt sarfiyatı uygun diye düşünüyorum. Arada 7,2 lt yaktığım da oldu. Fakat ne kadar zorlarsam zorlayayım gittiğim yolda çok yokuş ve iniş olduğundan çok değişken olabiliyor.
      Fakat konfor konusunda muhteşem bir araba. Çok memnun kaldım. Daha önce 5 yıl Captiva kullandım, sonrasında 4x4 düşünürken Ford Kuga Ekim ayına termin verince şok oldum, siparişimi iptal edip ani kararla sınıf değişikliği yaptım. Başta çok tereddüt ettim. Ama başka çarem yoktu. Çünkü küçük motorlu ve 4x4 ve otomatik bu fiyatlarda araç maalesef yok. Ama şimdi gayet memnunum. Çok keyifli bir araba oldu. İlave olarak serviste Cyclon navigasyon taktırdım. DVD, TV Bluetooth falan herşey var. Tatil çok keyifli olaracak görünüyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arcasoy
        Merhaba,

Ben aranıza yeni katıldım. 1,6 lt 180bg Cosmo Insignia Sport Tourer aldım. Opsiyon yok, yaklaşık 1 haftadır 700 km yol yaptım. Ortalama yakıt tüketimim şu an karışık olmak suretiyle 8,1 lt. Araç 1500 kg civarı diye biliyordum. Ruhsat çıktı, 1735 kg görünüyor. Bu ağırlık için gayet seri ve yakıt sarfiyatı uygun diye düşünüyorum. Arada 7,2 lt yaktığım da oldu. Fakat ne kadar zorlarsam zorlayayım gittiğim yolda çok yokuş ve iniş olduğundan çok değişken olabiliyor.
        Fakat konfor konusunda muhteşem bir araba. Çok memnun kaldım. Daha önce 5 yıl Captiva kullandım, sonrasında 4x4 düşünürken Ford Kuga Ekim ayına termin verince şok oldum, siparişimi iptal edip ani kararla sınıf değişikliği yaptım. Başta çok tereddüt ettim. Ama başka çarem yoktu. Çünkü küçük motorlu ve 4x4 ve otomatik bu fiyatlarda araç maalesef yok. Ama şimdi gayet memnunum. Çok keyifli bir araba oldu. İlave olarak serviste Cyclon navigasyon taktırdım. DVD, TV Bluetooth falan herşey var. Tatil çok keyifli olaracak görünüyor.
        welcome

Keyifli tatiller

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Bende sport tourer aracımı yeni aldım. henüz uzun yol yapmadım. şehiriçinde de haftasonları kullanabiliyorum.kısa mesafeli sürüşlerimden ve genelde trafik yoğunluğu zamanlarında kullandığım için 15 lt ortalama yazısını en fazla 13 lt düşürebildim. ihihi bu forumdaki değerleri görünce sürüş stilimi bile sorgular oldum. az km yapmama rağmen acaba lpg mi taksam diye düşünmeye bile başladım.acaba yaptığım test veya sürüş stilimde revize etmem gerekecek bir şey olabilirmi? Turbolu aracı ilk defa kullanıyorum.motor ısınana kadar rölantide çalıştırmam gerekirmi?yardımlarınızı istirham ediyorum.
          Opel İnsignia Sport Tourer Cosmo 1.6T  2010 Metro Mavi+Panoramik Cam Tavan

Yorum

130 km hıza sabit ledim 6,2 litre 2,0 cdti
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguz:)
              Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Bende sport tourer aracımı yeni aldım. henüz uzun yol yapmadım. şehiriçinde de haftasonları kullanabiliyorum.kısa mesafeli sürüşlerimden ve genelde trafik yoğunluğu zamanlarında kullandığım için 15 lt ortalama yazısını en fazla 13 lt düşürebildim. ihihi bu forumdaki değerleri görünce sürüş stilimi bile sorgular oldum. az km yapmama rağmen acaba lpg mi taksam diye düşünmeye bile başladım.acaba yaptığım test veya sürüş stilimde revize etmem gerekecek bir şey olabilirmi? Turbolu aracı ilk defa kullanıyorum.motor ısınana kadar rölantide çalıştırmam gerekirmi?yardımlarınızı istirham ediyorum.
              Ben genelde düşük devirle kullanmaya çalışıyorum. Ani hızlanmalardan kaçınıyorum. Özellikle lambalarda arkamdan küfür yiyor da olabilirim. 1.6 Turbo çok kuvvetli makina, fakat devrini aldığı zaman ancak bu gücünü gösteriyor. Yüksek hızlarda özellikle 5. ve 6. viteste eğer devir düşükse hız ciddi miktarda kesilebiliyor.
              Şu ana kadar 700 km civarı yol yapabildim. Yoğun trafik ile pek karşılaşmıyorum. Sadece rampa iniş ve çıkışları oluyor. Nadiren Avcılar Parseller civarında akşamları trafikte kalıyorum. Arabayı teslim alırken 95 oktan benzin almamı söylediler. 97 olabilir, fakat 95 daha iyi imiş. El kitabında da aynı değerler yazıyor. En son yarım depo 97 oktan aldım ve sarfiyat 8.6 dan 8.1' e kadar düştü. Artık yakıttan mı, benden mi bilemiyorum. Bu arabalar sürüşe aşırı derecede duyarlı. Daha önce 10 yıldır dizel kullanıyordum. Onlarda az yakma ile çok yakma arasında fark çok fazla değil. Ayrıca LPG' ye çok karşıyım. Sonuçta basınç altında sıkıştırılmış gaz. Tesistı yapanların bu yüzden çok iyi olması lazım, bakımının çok ciddi şekilde yapılması lazım. Kapalı garajlara almıyorlar ve kaza konusu ciddi bir risk. Sarfiyat ne kadar yüksek olursa olsun ben LPG taktırmam. Yine de sizin bileceğiniz iş. Sürüş olarak bu arabaya alışmak lazım. Bu da süre istiyor tabi. Ayrıca Torbo arabalarda arabadan inmeden hemen kontağı kapatmamak lazım. 30 sn. arabanın çalışır vaziyette beklemesi lazım. Yoksa turbo arıza yapabilir.

Yorum

istanbul bahçeşehir - antalya manavgat gidiş dönüş toplam 1650 km yol yaptım, gündüz yolculuğu yaptığım için klima full açıktı, ortalama hızın 95 km/h, 120 km/h üzerine hiç çıkmadım, totalde 470 liralık benzin yaptım, buda kilometrede 0,28 krş yaptığımı göstermekte, bence chipli 1.6 turbo insignia için harika bi değer, basmazsak araçlarmız gerçekten çok az yakıyor...

Yorum

dün istanbul içi 2.0 130luk dizel 6.4 biraz sıkıştırdım halde bence gayet iyi
                  1.6 turbolarda gerçekten şehir içi biraz fazla ama ortalama 100-120 arası 6.5-7 arası yakıyo
                  Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

ben 110km sabit hız ile seydişehirden trabzona gittim geldi.abartısız nerdeyse 111 km hıza sollama hariç çıkmadım.zaten nerdeyse trabzona kadar tüm yollar duble yol sollama gereği olan yer çok az.klima açık toplam yapılan km 3300 km civarı 8.1 lt ortalama tuturdum.6,5-7 litre tuturmak klima açık ise imkansız bence çünkü daha nakadar yavaş sürülebilir bu araç ben bilmiyorum eski aracım 1.6 t idi.
                    artık rahatım aynı yolu 2 kez gidip gelsem ancak 1.6t ile yaktığımı yakıyorum hatta cebimde birazda para kalır
                    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                      ben 110km sabit hız ile seydişehirden trabzona gittim geldi.abartısız nerdeyse 111 km hıza sollama hariç çıkmadım.zaten nerdeyse trabzona kadar tüm yollar duble yol sollama gereği olan yer çok az.klima açık toplam yapılan km 3300 km civarı 8.1 lt ortalama tuturdum.6,5-7 litre tuturmak klima açık ise imkansız bence çünkü daha nakadar yavaş sürülebilir bu araç ben bilmiyorum eski aracım 1.6 t idi.
                      artık rahatım aynı yolu 2 kez gidip gelsem ancak 1.6t ile yaktığımı yakıyorum hatta cebimde birazda para kalır
                      öncelikle herşey gaza basmasını bilmektedir ben 6.3leri çok gördüm ve çok paylaştım forumda daha yeni abant döüşü araçda 4 kişi 120 sabit 7 ile geldik oda sıkıştırma oldu zaman zaman
                      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

F10 Msport

Yorum

gaza basmasını bilmek derken.sonuçta hız sabitleyici denen bişey var ben gaza basmıyorum araç kendi ayarlıyor haa ben araçtan daha hassas basabiliyorum diyorsanız orası ayrı.

Yorum

birde şöyle bişey var güzerga sadece gidiş değil,gidiş dönüş hesap edilmeli ben trabzona 7.2 ile gittim dönüşle beraber 8.1 oldu.sonuçta her inişin birde çıkışı oluyor.tek yönlü ortalamalar doğru sonucu vermez

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                            gaza basmasını bilmek derken.sonuçta hız sabitleyici denen bişey var ben gaza basmıyorum araç kendi ayarlıyor haa ben araçtan daha hassas basabiliyorum diyorsanız orası ayrı.
                            aynen daha hassas basabiliyorum ve hesabımız hep doğru sonuçlar verdi merak etmeyin

F10 Msport

Yorum

1.6 t kullananlar zaten ne yaktığının farkında o yüzden sorun yok.ama şöylede bişey var günümüz şartları için benzinli araçlar bize lüks.ben 1 sene 1.6 t sürdüm denemediğim metot kalmadı az yaksın die ama bu çaba sonuçta can sıkmaya başladı. çünkü yakıt sarfiyatı hesaplamaktan bıktım artık hesap etmiyorum çünkü daha nakadar az yaksınki araç, koy mazotu bak keyfine güç performans biyere kadar önemli olan az paraya çok yol kat etmek ..
                              acı ama gerçek bu.gözler tüketim değerlerinde olmadan yapılan sürüşün keyfi daha başka oluyor

Yorum

ya bende 1 yıl kadar 1.6t kullandım kuzenımde c kasa amg var 14 yakıyo normal kullanımda performansıda insignia kadar iyi değil bizim araçlar sehir içi 8-11 arası yaktım ben 40-50 kurus yakıyo şuan a4 1.8 almaya niyetlendim ama bilemiyorum insignia kadar performanslı olurmu ama ondan fazla yakıcağı kesin benzinli ve sınıfına göre en az yakan benzinli araç bence insignia

F10 Msport

Yorum

İşleniyor...
                                X