Hatay / Dörtyol---TRabzon ÇAykara arası; güzergah: hatay,niğde,nevşehir,yozgat,çorum,samsun,ordu,gire sun,trabzon:
klima açık, otobanlarda 110-120 arası olmak üzere 5,8 lt/100km ortalama
şimdi bazı arkadaşlarım beni eleştirebilir ama şunu mulaka ifade etmek isterim: bu araçta özellikle kurallara uymak çok faydalı. yani hız sınırlarına uygun kullanırsanız gerçekten az yakıyor. ben trabzonda fullediğimde yol bilgisayarı 1365 km menzil gösteriyordu...
İstanbul -Samsun 750km yol yaptım ortalama hızım 120idi araba7.2yakti çok iyi geldi çok daha fazla bekliyodum hersey yolunda çok sevdim hiçde söylenenler kadar yok.
Pazartesi akşamı Bursa- Bandırma 2 yetişkin 2 çocuk bagaj dolu klima açık şehir içi dolaşmalar da dahil 120 km hız ile ortalama yakıt tüketimi 8.4 fena değil bence
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
1152 km mesafede 5,0 ortalama. ortalama hız:89,6. tam dolu bagaj, hatta koltuk araları tamamen dolu, 2 yetişkin ve 2 çocuk. ben şahsen hız sabitleyici kullanacağım artık.
bayramda balıkesir akçay"a gittim. sivas-akçay 1090 km. sivasta depoyu fulledim, yalnız bir ayrıntı var. pompa tık diye attıktan sonra tam 12,5 lt benzin doldurduk gerçi yavaş yavaş epey uğraştık ama benzini gözle görene kadar silme doldurduk, tahminimce depoda yaklaşık 80 lt benzin oldu. km"yi sıfırlayıp düştük yollara. araçta iki yetişkin iki çocuk bagaj ful dolu. ilk 600 km 130-150 km/h hızla kalan mesafe kima açık 100-120 km/h hız sabitleyici ile akçaya hiç yakıt almadan 13 saatte vardık. aracı park ettiğimde km 1090 km, kalan mesafe 152 km (tek çizgi benzin vardı ışık henüz yanmamıştı) (yani toplam menzil 1242 km) ortalama yakıt 6,2 lt idi. geçen yıl aynı yere passat 2,0 tdi dsg ile (onun depoda 70 lt) bir depo ile gidememiştim. (ama onunla bu kadar yavaş gitmemiştim).
aynı yolu (akçay-sivas) geri dönüşte bir depo ile 1050 km gidebildim. bunun bir sebebi deniz sevyesinden sivasa çıktım diğer sebebi ise akçayda pompacıyı tanımadığım için depoyu tam olarak dolduramadım ortalama yakıt ise 7,2 lt idi. aracım şu an 11,000 km de. benim her sınavımdan tam geçti ailece yorulmadan sarsılmadan 1090 km gittik geldik yakıt olarakta yormadı.
değerler 1,4 insignia düşünen arkadaşlar için faydalı olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
Yorum