Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

Eneee, sayfa başı olmuşum... oleyy oleyy oleyy

İzmir - salihli

Ortamala hız 105 km

Ortalama yakıt: 5.8 Litre. SS de var
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

ilk 10.000 km - 7,6 lt

ikinci 10.000 km - 7,3 lt

üçüncü 10.000 km - 7,5 lt

son 8.000 km - 7,8 lt

Araba 1.6 cosmo 2011 180 BG

Şehir içi %30 civarı
      Insignia 2011 Cosmo

Yorum

Günde 50 km yol yapıyorum.5-10 km'si 2. viteste ara yollarda geçiyor..Alt geçitler sayesinde lambalarda takılma yok,sabit hızda 1500-1800 devirde 6. vites 65-70 km hızlarda seyir halindeyim.
        Yol bilgisayarı verileri
        Ort hız : 44 km
        Tüketim : 7.8
        Lamba yanana kadar 785 km yol yaptım.331,45 liralık benzin aldı depo.(Benzin 5.10 tl.) Hesaplayınca 42 krş /km çıkıyor.
        İnsignia 1.6 T Cosmo-Beyaz-navi

Yorum

vermiş olduğunuz değerler.çok ilginç, 1,6 turbo 180 aracım şehiriçi 12 lt ortalamaların altına hiç düşmedi.ben bugüne kadar kullandığım bütün arabaları devirli kullanarak yakıtımı düşürmüştüm.buraçda ne yapsam .7.8.9 ortalamalar beniç için hayal.yalnız benim araçda 20 inç jant 255 lastikler mevcut fakat bu yakıtıma en fazla yüzde 10 artırır . şaşırdım kaldım.

Yorum

Benim değerim şehir dışı. Arkadaşların ortalama değeri beni de ilginç bulmaya itti : )
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

son değerlere göre ort. 7,1 ort hız 55 km toplam ağırlık yaklaşık 1750 kg gidiş dönüş 130 km
              2011 1.6 t edition elegance+sunroof+navi+carbon siyah SATILDI
              2014 1,6 ecoboost 182  ford kuga selective +panoramik cam tavan+tekno paket+navigasyon paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kubilaytakır
                vermiş olduğunuz değerler.çok ilginç, 1,6 turbo 180 aracım şehiriçi 12 lt ortalamaların altına hiç düşmedi.ben bugüne kadar kullandığım bütün arabaları devirli kullanarak yakıtımı düşürmüştüm.buraçda ne yapsam .7.8.9 ortalamalar beniç için hayal.yalnız benim araçda 20 inç jant 255 lastikler mevcut fakat bu yakıtıma en fazla yüzde 10 artırır . şaşırdım kaldım.
                Yalnız 6. vites 70 km'yi geçmiyorum ve dur kalk yok.1. vitesi sadece hareket ettirmek için kullanıyorum.Olabildiğince yüksek vites düşük hızda seyir halindeyim.Bu şekilde trafiğe takılma da olmuyor.2000 deviri geçmezseniz sizde 12 litrenin altına kesinlikle düşersiniz bence.İstanbul trafiğinde zordur bu değerleri tutturmak.
                İnsignia 1.6 T Cosmo-Beyaz-navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: vectracdx
                  Orjinal yazı sahibi: kubilaytakır
                  Yalnız 6. vites 70 km'yi geçmiyorum ve dur kalk yok.1. vitesi sadece hareket ettirmek için kullanıyorum.Olabildiğince yüksek vites düşük hızda seyir halindeyim.Bu şekilde trafiğe takılma da olmuyor.2000 deviri geçmezseniz sizde 12 litrenin altına kesinlikle düşersiniz bence.İstanbul trafiğinde zordur bu değerleri tutturmak.
                  Sizin avantajınız dur kalk trafiğine girmemeniz... Ben de Antalya'da dur kalk trafiğine girmiyorum ancak burada çok trafik ışığı var... her 1,5-2 km'de bir ışıkta bekliyoruz 60-120 sn arası... Bu nedenle tüketimi 10lt'nin altına düşüremedim...
                  1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    Ratip hocam Güzel Değer senin değerini yükselten istanbul trafiği olmuş buna benzer testi ben yapmıştım Sakaryaya gittim ortalama hızım 120 otomatiğe bağladım fren yerine arıza şeridine girdiğim oldu kamyonlar yüzünden neyse 7.2 bencede süper 19 jant 1600kg devasal bir araç için bu değerler süper
                    120 ile giderken kaç devir çeviriyor araç acaba ? dikkat ettiniz mi hiç ?

Yorum

6 Viteste 2600-3000 Devir arasıdır diye düşünüyorum
                      www.youtube.com/watch?v=K7hb2MWp0Ko

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

6. vites' de 120 ile yanlışım yoksa 2700 devir.

Yorum

2011 1 6 turbo 180 bg benzin 2yıl 9. garanti bitimi mobil 1 yağ ile km 34.000 8.8 düştü.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            6 Viteste 2600-3000 Devir arasıdır diye düşünüyorum
                            www.youtube.com/watch?v=K7hb2MWp0Ko
                            Orjinal yazı sahibi: aton1981
                            6. vites' de 120 ile yanlışım yoksa 2700 devir.
                            1.4 T lerin şanzımanlarıda aynı dıye bılıyorum ,o zaman şu resımdekı devir hız oranı nasıl elde edılıyor kı acaba ? Bizim insignia veritabanı adltındaki "Insignia 1.4T Kullanıcı İzlenimi ve Yorumu" başlıgından aldım bu resmi.

http://k1307.hizliresim.com/1c/3/pvl7s.jpg

Yorum

1.4 ile 1.6 nın devir aralığı aynı değil

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

1.4t motor hacmi gereği biraz daha yüksek devirde daha az hız çevirmesi gerekir ken o fotoğraf baya düşündürdü beni.

Edit olmasın o

Derken Şanzuman aynı değil bilgisi gelince, 1.4 lerin asıl ekonomiyi nasıl yaptıkları da ortaya çıktı.

Yorum

İşleniyor...
                                X