Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

Orjinal yazı sahibi: newsignia
    Orjinal yazı sahibi: bigbrother
    Orjinal yazı sahibi: cadavram
    1.6 sidi 1250 km ortalama hız 52 yakıt ortalama 10.2 lt
    Bu hıza göre tüketim çok fazla... niye böyle?
    o ortalamada hızda 8-8,5 civarı olması lazım en fazla. sanırım arabayı çok devirli kullanıyorsunuz. benim ortalama hızım 30 ortalama 9,9 gösteriyor 1500 kmde. bu araba 1 litre daha az yaksın gerçekten çok iyi olacak. sidi yüksek devirleri çok sevmiyor. frenlemeleri sevmiyor. yakıt tüketiminin azalması için kalkışta harcadığınız fazla enerjiyi yavaşlarken telafi etmelisiniz. Düz viteste yavaşlayarak yakıt telafisi sıkıcı oluyor ama otomatikte zevkli oluyor. İleride ışığı gördünüz mü gazdan ayağınızı çekmeniz lazım. Nasıl olsa vites düşme derdi yok. Ben 1.6 sidinin yakıt tüketiminden memnunum. yaza doğru biraz daha düşerse harika olur. Honda civicten daha az tüketiyor ama insignianın adı çıkmış. yani o kilo o beygirle hondanın şehir ortalaması 9.6 insignianınki 9.1 gösteriyorsa bu opel için büyük başarıdır. sürücü ve yakıtla neredeyse 1700 kg ağırlığı 18 jant 245 lastik var 170 beygir 280 tork var. bunları da dikkate almak lazım. opel mühendisleri bence yeni insigniada her yönden iyi iş çıkarmış. bir egzozları çalmışlar, koltuk ısıtmayı çalmışlar, navigasyon ve geri görüş kamerasını kırpıp satmışlar bize. onlara da çözüm bulsam harika olacak.
    dediklerinizde haklı olabilirsiniz...yasadığınız yeri bilmiyorum ama burada havalar - 10 civarında 1 aydır..ve sabahları gerçekten yakıt tuketimi çok fazla..onunla birlikte işe giderken 6tane ısık geciyorum...tüm bunlara ragmen bence ortalamam gayet iyi..tabii ki gönül ister ki sizin ki gibi olsun ama gönül buna da razı..

Yorum

benim şehir içi 10-10.5 arası geziyor, belki yazın biraz daha düşer. ama param varken sorun etmiyorum. Arabam yesin helal olsun dedirtiyor bana.
        1.6 Turbo Cosmo İnsignia

Yorum

şehir içi dur kalk günlük 7km git 7km gel yapıyorum 100 km de 8 lt yakıyor 1.4
        2012 Opel İnsignia 1.4 Edition Elegance 140 hp 18'' Jant Teknik Gri

Yorum

Bu hafta sonu Konya-Eskişehir gidiş geliş arabada 5 kişi ile gittik. Yol bilgisayarı ortalama 7.5 gösterdi. Eskişehir içindeki bol dur kalk il trafik dahil

Yorum

Ereğli (Zonguldak) İstanbul arası.
            Gidiln mesafe: 517 km.
            Ortalama hız : 88,9
            Ortalama yakıt: 8,3
            Kalan menzil: 238 km.

Aslında kesin sonuç için şu anda depoyu doldurmak lazım herhalde
            Civic 50 lt depo ile 600 km uzun yol gidiyordu. Zonguldak'tan İzmir'e gidişte illa benzinliğe uğramak gerekiyordu. Bunda en azından o dert yok

Bir de yukarı da yazmıştım. Ortalama tüketimi sıfırlıyoruz orası tamam. Ama sıfırlanmayan ilk kullanımdan bu yana olan ortalama tüketim var mı, yada nereden gözüküyor? Bulamadım bir türlü.
            2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Geçtiğimiz cumartesi gündüz İstanbul-Florya'dan Kütahya-Merkez'e yolculuk yaptım. Genel sürüş tarzımın aksine ekonomik bir sürüş tercih ettim.(epey uykumu getirdi ama neyse ihihi ) Yolculuk süresince İstanbul içi trafikte kaldım. Kartal gişelerden Sakarya kavşağına kadar TEM otoyolunda 120'ye sabitledim. Sakarya kavşağından Kütahya'ya gelene kadar ise 110 'a sabitledim. Toplam mesafe yaklaşık 380 km. Bu paritelerle tüketimim 7.7 lt / 100 km oldu. Bence çok iyi bir değer bu araçlar için. Ne dersiniz
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Ratip hocam Güzel Değer senin değerini yükselten istanbul trafiği olmuş buna benzer testi ben yapmıştım Sakaryaya gittim ortalama hızım 120 otomatiğe bağladım fren yerine arıza şeridine girdiğim oldu kamyonlar yüzünden neyse 7.2 bencede süper 19 jant 1600kg devasal bir araç için bu değerler süper

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benim araç 2011 1,6 edition yaklaşık 29500 km ortalama 9,8 bir türlü bunun altına inmiyor normal mi?
                  2011 1.6 t edition elegance+sunroof+navi+carbon siyah SATILDI
                  2014 1,6 ecoboost 182  ford kuga selective +panoramik cam tavan+tekno paket+navigasyon paketi

Yorum

Ortalamayı sıfırlayın ve agresif kullanmayın ortalamanın düştüğünü göreceksiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      Ratip hocam Güzel Değer senin değerini yükselten istanbul trafiği olmuş buna benzer testi ben yapmıştım Sakaryaya gittim ortalama hızım 120 otomatiğe bağladım fren yerine arıza şeridine girdiğim oldu kamyonlar yüzünden neyse 7.2 bencede süper 19 jant 1600kg devasal bir araç için bu değerler süper
                      Senin kadar da abartmadım abi. yourock arada sollamaya çıktığım ve frenlediğim de oldu.
                      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

ıyı gunler ben ankaradan ıstanbula 3 kısı ve bagas dolu(en hafıfımız 90 kıloyu geckınız) hız sabıtleyıcı ıle otobana cıkar cıkcıkmaz durup sıfırladım ve umranıye kadar hemen hemn sabıtleyıcıden hıc cıkmıyarak(118 e sabıtledım) ortalama hız 108 ve yuz km de 5.3 yakıt tuketımı elde ettım 2.0 cdtı 19 lansman jant var uzerınde
                        2011 1.6t opc orjinal 20inc jant spor deri koltuk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                          Uzun yolda henüz 8 lt'nin altını göremedim ben... üstelik gayet dikkatli kullanırım...
                          1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

ortalama hızım 100-110 arası şehirler arası kütahya-afyon-giresun ortalama 5,6 lt/100km

Yorum

Yeni İnsignia Cosmo AT kış lastikleriyle beraber, çoğu zaman klima açık vaziyette, ışıklar kasisler bilkent ve başkent yokuşlarıyla beraber 8-9 arası gidip geliyor. 50% şehiriçi 50% şehirdışı gibi bir rotam var. Uzun yola çıkmak henüz kısmet olmadı. Aracım 6200de

Yorum

çoğu kişi 1.6T lerin yakıt değerlerini yazmış 2.0CDTI 160lıkları yazan çok fazla göremedim Bende 160lık almayı düşünüyorumda yakıt değerlerini çok merak ediyorum aracı aldıktan sonra çok yakıyormuş bu demeyelim Aracı çok fazla kullanmayız hergün İstanbul'da Ortaköy-Dolapdere arası yol yaparız..
                                2013 Peugeot 508 1.6 e-HDI Allure

Yorum

İşleniyor...
                                X