Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Insignia Yakıt Tüketim Değerleri Listesi

istanbul-hendek sümbüllü köyü-trabzon şehir merkezi-çaykara: toplam mesafe: 1104 km, çaykarada tekrar fulledim 284 liralık yakıt aldı. yani 26 krş yaktı.
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
      istanbul-hendek sümbüllü köyü-trabzon şehir merkezi-çaykara: toplam mesafe: 1104 km, çaykarada tekrar fulledim 284 liralık yakıt aldı. yani 26 krş yaktı.
      Bende siyavuşpaşada oturuyorum yani çıkış noktamız aynı sayılır Trabzon hayrata gittim bende 280 tlye doldurdum 1100 kmye yakın yol yaptım 120 km daha gittim benim ortalam 5.5 civarıydı insignianın bunu yakması için cok sabırlı bir sürüş gerekiyor
      2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
      Gerçek pilot

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ByOFLEE
        Orjinal yazı sahibi: bilgecem
        Bende siyavuşpaşada oturuyorum yani çıkış noktamız aynı sayılır Trabzon hayrata gittim bende 280 tlye doldurdum 1100 kmye yakın yol yaptım 120 km daha gittim benim ortalam 5.5 civarıydı insignianın bunu yakması için cok sabırlı bir sürüş gerekiyor
        evet size katılıyorum. gerçekten çok sabırlı olmak gerekiyor. ama daha hızlı olmanın bedeline katlanmak gerekiyor.
        ben çok sabit kullnırım. örneğin otoban hızım sabit 125 km dir. diğer yllar ise sabit 96 km.
        daha fazla hız= daha fazla maliyet-daha fazla risk
        ayrıca hendek te uğradığım yer tam bir kydü. eğer orası olmasa ortalama tüketim daha da düşerdi diye düşünüyorum.

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Trabzon - Gümüşhane arası yakıt bilgisi... (2.0 CDTI 160hp)

05 Ekim 2012 08 Temmuz 2013

Yorum

Arabayı aldığımda yol bilgisayarını sıfırlamıştım,arife günü tatile çıkmadan önce tekrar sıfırladım 3324 km de ortalama tüketimim 9.2 lt yaklaşık 800 km si uzun yol kalanı şehir içi ( ikinci aracım olduğu için hafta sonu yada h.içi akşamları kullanıyorum nadiren trafiğe takılıyorum o yüzden ortalamam düşüktür )

arife gecesi bursa - ayvalık - bodrum yaptım gece olduğundan sanırım yolun %90 sakindi giderken ortalama tüketimim 6.8 di bodruma gittiğimde ( iki kişi + bagaj ) dönüşte ise (4 kişi + araç arka koltukta bile çanta vardı ) tatilin son günü olması nedeniyle yol inanılmaz kalabalıktı ve yol açıksa 150-160 ile gittim yaklaşık toplamda 60 km yi ise 3 saatte gidebildim yaptığım yol 1285 km ortalamam ise 8.5 lt alırken tek korkum yakıt tüketimiydi ama korktuğum kadar değilmiş şu an 45.000 küsürde km ama debriyaj artık beni değiştir diyor bu hafta içi triger kit alternatör kayışı periyodik bakım ve debriyajı değiştiricem umarım volan sağlamdır diyorum debriyaj indiğinde belli olucak oda huh

Yorum

Güzel değerler yakalamışsınız tebrikler.

Volandan ses geliyormuydu ?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

volandan ses gelmiyor,arabayı alırken gösterdiğimde 40.800 km lerdeydi sanırım debriyajın yakında değişmesi gerektiği söylenmişti ustam tarafından,yaklaşık 4000 km kullandıktan sonra ( %3 anca sıkışık trafiktir ) bodrumda araç doluyken baya dik bir bayırda aracı kaldırmak zorunda kaldım ilkinde stop ettirdim ikincisinde arkamda müsait olmadığı için baya bir zorlanarak kalktım ama deb. plakasına baya zarar verdim çok pis koktu,ve bayırı çıktıktan sonra park ederken geri vtese zor geçirdim sabah araç hala kokuyordu,şu anda birinci viteste az bir titreme yapıyor kalkışta ama ikinci viteste sirkeleme yapıyor diğer viteslerde sıkıntı yok şimdilik

Yorum

Aşırı koku balatanın bittiğinin ifadesi değildir ama 1-2 ml incelmiştir araç soğuduktan sonra normale döner eğer aracın hareketlerinde bir sıkıntı yok ise beklenebilir diğer bir taraftan balata enteresan bir yapıya sahipttir bittiğinde de yolda bırakır tabi o ana gelene kadar aracın hareketlerinde farklılıklar olur ve fark edersiniz.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aslında bende bitene kadar kullanma taraftarıydım ama hafta sonu kısa bir tatil için uzun yol yapabilirim yolda kalma korkusuna değiştiricem sanırım yarın arabayı ustama göstericem,oda debriyaj derse bakımını ve trigeride aradan çıkarıcam aklım rahat olsun km daha var ama 4.5 yıl oldu ömrü 5 yıl olduğu söyleniyor korkuyla yaşamaktansa diyerek onuda değiştireyim diyorum

Yorum

Pazartesi günü Adanadan yola çıktım, Adana-Mersin otobanına girdim. Mersin Çeşmelide otobandan çıktım. Hız 80-110 km arasıydı ve klima açıktı. Otobandan çıktıktan sonra Silifkeye kadar dur-kalk geldim. Malum yol kalabalık. Hiç durmadan devam ettim. 320 km civarında yol katederek Anamura yazlığıma geldim. O yolları bilen bilir. Ortalama yakıt tüketimine bende inanmadım, 100 km de yakıt tüketimi 5.1 oldu. Aracım 5600 km de ve 1.4 belirteyim. Şimdi dönüşte tekrar bakacağım. 6,5 geçmezse bu araç gerçekten süper!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Barbarossa33
                        Pazartesi günü Adanadan yola çıktım, Adana-Mersin otobanına girdim. Mersin Çeşmelide otobandan çıktım. Hız 80-110 km arasıydı ve klima açıktı. Otobandan çıktıktan sonra Silifkeye kadar dur-kalk geldim. Malum yol kalabalık. Hiç durmadan devam ettim. 320 km civarında yol katederek Anamura yazlığıma geldim. O yolları bilen bilir. Ortalama yakıt tüketimine bende inanmadım, 100 km de yakıt tüketimi 5.1 oldu. Aracım 5600 km de ve 1.4 belirteyim. Şimdi dönüşte tekrar bakacağım. 6,5 geçmezse bu araç gerçekten süper!
                        Mükemmel ozmn bende antalyaya gittimde o yoldan 12 litre yakmıştım nalet bi yol ama gerçekden güzel ortalama silifkeden sonra ortalama hız 60 70 geçilmiyor anamura kadar
                        siyah 2013 amarok 4motion highline kapalı kabin
                        siyah 2013 captiva LTZ 7 kişilik
                        uçan teneke fiorino

Yorum

1 hafta once ankaradan ızmır focaya gıttım arabada 4 yestıskın 2 cocuk bagaj agzına kadar full hız 110-120 arası cc kullandım genelde ,foca ıcındede gezdım bıraz 660 km de ort yakıt tuketımı 7,1 lt. gelırken yıne aynı sekılde hız ve kısı sayısı aynı ara sıra 150 -160 lara cıktım toplam 635km de ort yakıt tuketımı 7,4 lt

Yorum

hafta sonu bursa alaçatı yaptım iki kişi kilma açık bursa izmir arası 130,izmir çeşme arası otobanda 150 ye sabitledim yer yer 170-180 oldu,alaçatı 50 km şehir içi dur kalk dönüşte aynı şekil izmire kadar 140 izmir manisa arası 110-120 manisadan bursaya sabit 110 km ile geldim ortalama tüketimim 8.3 lt

bu arada yola çıkmadan ustama arabayı gösterdim debriyaj değişicekti ama baya bir düzelince ertelemiştim değişimi,arabada rolantide ve hızlanırken belirli devirlerde titreme olduğunu söyledi ben farketmemiştim bobinden kaynaklanıyormuş bobini değiştiricem sanırım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kabardey
                              hafta sonu bursa alaçatı yaptım iki kişi kilma açık bursa izmir arası 130,izmir çeşme arası otobanda 150 ye sabitledim yer yer 170-180 oldu,alaçatı 50 km şehir içi dur kalk dönüşte aynı şekil izmire kadar 140 izmir manisa arası 110-120 manisadan bursaya sabit 110 km ile geldim ortalama tüketimim 8.3 lt

bu arada yola çıkmadan ustama arabayı gösterdim debriyaj değişicekti ama baya bir düzelince ertelemiştim değişimi,arabada rolantide ve hızlanırken belirli devirlerde titreme olduğunu söyledi ben farketmemiştim bobinden kaynaklanıyormuş bobini değiştiricem sanırım
                              Bobini kesinlikle orjinal GM alın, Delphi olup da ucuz olanlardan almayın...
                              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Aracım 31500 km'de ve 1,6 T 180 Bg Cossmo

İlk 10.000'de 7,6 Lt yakti 100 km'de

İkinci 10.000'de 7,3 LT

Üçüncü 10.000'de 7,4 Lt

Su anda 30000'nin uzerine sadece 1500 km yaptim ortalama 7,7 Lt

Araç genelde Gebze - Kartal arası ve Istanbul ici kullandim

Uzun yolda ornegin ortalama 110-140 ile geldigim soke - kartal arasinda 7,6 degeri oldu gecen ay

Arabayi 2000 devirde kullanmaya dikkate ediyorum, 3000 devir uzeri pek zorlamiyorum
                                Insignia 2011 Cosmo

Yorum

İşleniyor...
                                X