Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Klima şoför tarafı yeterli soğutma yapmıyor???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Klima şoför tarafı yeterli soğutma yapmıyor???

Epeydir aklımda olan bir sorundu, ancak sormak nasip oldu, klima şoför tarafını yeterli soğutma yapmıyor, ancak elimle yolcu tarafındaki peteklere baktığımda soğuk üflüyor.
    Soldaki dereceyi ne kadar düşürsem de sonuç aynı.
    Servise gidip durumu anlattım, kaputu açıp baktık, klima hortumunun üzeri yeşil renkte kir tutmuş.
    Balata spreyi sıkılarak temizlendi.
    Tekrar kir felan birikme olursa, renk yaparsa o zaman gaz kaçağı var- kontrol etmek lazım dedi.
    Ancak o günden sonra kir felan veya renkli bişey olmadı hortum üzerinde.
    Bunlara rağmen klima şoför tarafı yeterli soğutma yapmıyor, yolcu tarafı daha iyi soğutuyor ancak son kademeye kadar açtığım halde aracın içinin soğuması çok zaman alıyor.

Sizce klima gazı mı azaldı? Ben gazın azaldığından şüpheleniyorum.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ynt: Klima şoför tarafı yeterli soğutma yapmıyor???

Soldaki düğme şöför tarafını değil tüm ön tarafın ısısını ayarlamak için değil mi? Sağdakide arka tarafın ısı ayarı için...

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Eger tek kanaldan sogutma yapmiyor ise klima kazani denen ahtopot gibi kollari olan havalandirma hortumlarindan biri cukmistir yada kazanda sorun vardir

Genel olarak sogutmadigini yada iditmadigini dusunuyor iseniz polen filtresini degistirin

Servise gidip kontrol ettirin

Gecmis olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
        Soldaki düğme şöför tarafını değil tüm ön tarafın ısısını ayarlamak için değil mi? Sağdakide arka tarafın ısı ayarı için...

O zaman durum daha kötü Naci bey. Ön konsol üzerindeki 4 adet petekten sağdaki 2 petek soğuk hava üflerken sol taraftaki ikisinden ılık soğuk arası hava geliyor. Yani soğutmuyor kısacası. Üstelik fan hızı son kademeye ayarlı. Bu şekilde düşünürsek bana sorun var gibi geliyor.
        @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Eger tek kanaldan sogutma yapmiyor ise klima kazani denen ahtopot gibi kollari olan havalandirma hortumlarindan biri cukmistir yada kazanda sorun vardir

Genel olarak sogutmadigini yada iditmadigini dusunuyor iseniz polen filtresini degistirin

Servise gidip kontrol ettirin

Gecmis olsun
          Fatih bey, bu bahsettiğiniz havalandırma hortumlarını gözle görüp elimizle kontrol etmemiz mümkün müdür?
          @Murat

Yorum

Klima derecesini ölçtrün, eğer derece düşük ise gazı tazelettirin, derece nırmal ise poleni değiştirin...

Yorum

On konsolun arkadinda siz kontrol edemezsiniz

Yorum

Servise gittim, epey doluydu, sonra tekrar gidecem fakat ayaküstü sordum cevapladı usta, hortum çıkmış olsa hiçbir taraf soğutmaz dedi. Kaçak olmuş olsa veya gaz azalmış olsa sağ taraf da soğutmaz dedi. Tamamen bitmiş olsa klimayı açmaz araç dedi. Tuhaf geldi ona bu durum kısacası.

Bu arada sağ tarafın derecesi ile oynadığımda sağ taraftaki 2 petek ve arka taraftaki peteklerde sıcaklık değişiyor. Sol taraftakiler sadece soldaki 2 peteği değiştiriyor.
                @Murat

Yorum

Klima sorunu çözüldü, bana maliyeti 190TL oldu.
                  Klima, hortumun iki ucundaki metal ile birleştiği yerinden zamanla gaz kaçırmış ve tamamen bitmiş.
                  Makinaya vakumla çekildiğinde nerdeyse hiç gaz yoktu dedi usta.
                  Neyse, hortumu çıkarmak ve gerekli tamiratın yapılması için de ön tampon tamamen söküldü. Bunun için de özel servise gittim söktürüp tekrar klimacıya geri geldim.
                  O arada tampon sökülmüş haliyle aracın resmini çektim, çirkin bir görüntü valla, ne diyim, aracı gösteren dış tasarım olduğu tekrar kanıtlanmış oldu. Resmi ekte kaydettim.
                  Hortum ve iki ucundaki metaller yenilendi, gazı yağı tekrar kondu klimanın ve şu anda gayet güzel soğutuyor.
                  Tanıdık ile hallettiğim için klima 150, tampon sök tak için de 40TL verdim.
                  Arıza nedeni ise tamamen fabrikasyon hatalı montaj dendi.
                  2 yaşındaki bir aracın hiçbir şekilde darbe olmadan hortumdan gaz kaçağı yapıp gazı bitirmesine neden olacak hatalı montaj olayı ile Opel, 2. kez gözümden düştü ve eksi puan aldı. Bundan önce de manifolt arızalandı ve garanti bittiği için 2100TL işçilik dahil ödedim, ama o işin peşini henüz bırakmış değilim.
                  Aracımı seviyorum ancak daha kullanalı bir yılı yeni tamamlıyorum, bu ciddi arızalar ilerki yıllar için göz korkutmuyor da değil..
                  @Murat

Yorum

Hadi gecmis olsun

Yorum

Geçmiş olsun...

Yorum

Sağolun. İnşallah bununla kalır ve başka arkadaşların başına gelmez.
                        @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                          Klima sorunu çözüldü, bana maliyeti 190TL oldu.
                          Klima, hortumun iki ucundaki metal ile birleştiği yerinden zamanla gaz kaçırmış ve tamamen bitmiş.
                          Arıza nedeni ise tamamen fabrikasyon hatalı montaj dendi. 2 yaşındaki bir aracın hiçbir şekilde darbe olmadan
                          hortumdan gaz kaçağı yapıp gazı bitirmesine neden olacak hatalı montaj olayı ile Opel, 2. kez gözümden
                          düştü ve eksi puan aldı.
                          Öncelikle geçmiş olsun diyeyim

Doktorlar, avukatlar, muhasebeciler, ustalar birbirlerini beğenmezler
                          Fabrikasyon hatalı montaj olsa klima gazı iki yıl orada durur mu?

Klima üniteleri arasındaki bağlantı contaları zaman içinde sertleşir, elastikiyeti
                          azalır. Bu sertleşme, contanın sızdırmazlık kabiliyetinin azalmasına sebep olur.
                          Klima gazı bu zaafiyetten yararlanarak yavaş yavaş sistemi terk edip uçmaya başlar.
                          Contaların sızdırmazlık özelliğini muhafaza etmesini sağlamak ve gaz kaçışına engel
                          olmak için yaz/kış , on-on beş gün arayla klima (minimum iki dakika) mutlaka çalıştırıl-
                          malıdır.

Araç kullanım el kitaplarını çok zaman okumadan araba üzerine çıkıyoruz.
                          Öyle olunca da aracın bazı hassasiyetlerini kaçırıyoruz. Örneğin turbo motor
                          taşıyan araçların yüksek performanslı sürüşlerden sonra 1/1,5 dakika rolantide
                          bırakıldıktan sonra stop edilmesi gerektiğini 'turbo' arızalanıp çalışmaz hale
                          gelince öğreniyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim

Doktorlar, avukatlar, muhasebeciler, ustalar birbirlerini beğenmezler
                            Fabrikasyon hatalı montaj olsa klima gazı iki yıl orada durur mu?

Klima üniteleri arasındaki bağlantı contaları zaman içinde sertleşir, elastikiyeti
                            azalır. Bu sertleşme, contanın sızdırmazlık kabiliyetinin azalmasına sebep olur.
                            Klima gazı bu zaafiyetten yararlanarak yavaş yavaş sistemi terk edip uçmaya başlar.
                            Contaların sızdırmazlık özelliğini muhafaza etmesini sağlamak ve gaz kaçışına engel
                            olmak için yaz/kış , on-on beş gün arayla klima (minimum iki dakika) mutlaka çalıştırıl-
                            malıdır.

Araç kullanım el kitaplarını çok zaman okumadan araba üzerine çıkıyoruz.
                            Öyle olunca da aracın bazı hassasiyetlerini kaçırıyoruz. Örneğin turbo motor
                            taşıyan araçların yüksek performanslı sürüşlerden sonra 1/1,5 dakika rolantide
                            bırakıldıktan sonra stop edilmesi gerektiğini 'turbo' arızalanıp çalışmaz hale
                            gelince öğreniyoruz
                            Öncelikle geçmiş olsun dileğiniz için sağolun.
                            Valla bu konuda kendimde hata bulamıyorum, ne derseniz deyin.
                            Aracı geçen yıl eylülde 2. el olarak satın aldığımda, yani daha 1 yaşındayken de araç adam gibi soğutmuyordu, klima hortumu üzerinde kir, pislik ve yeşil renkte bir sıvı vardı. Daha o zamandan sorun olduğu belliydi ancak zamanla sorunun büyüyeceğini tahmin etmek zor oldu haliyle.
                            İlk sahibi hadi o da sizin dedikleriniz yani klimayı kullanmamış olsun, 1 yaşındaki böyle lüks bir aracın klima hatası vermesini ben kesinlikle kullanıcı hatası olarak görmem.
                            Bundan önceki ve ilk aracım olan 2001 accent aracımı 4 yaşında aldım, 8 yıl sürdüm ve araç 12 yaşındayken sattım, bu 8 yıl boyunca sadece polen filtresini değiştirdiğimi bilirim, elimi dahi sürmedim klima ile ilgili hiçbir yerine çünkü hiçbir sorun yaşamadım. 1 yaşındaki araçta gazın uçup gitmesinin imalat hatası dışında mantıklı bir açıklaması nasıl olabilir ki? Aracı satın aldığım kişi bir kış ve bir yaz geçirmiş aracıyla, yaz bitiminde de ben satın almışım. Bilmem anlatabildim mi?
                            @Murat

Yorum

İşleniyor...
                            X