Merhaba,Yaklaşık 7 gün önce ,Lpg alıp petrol den ayrılırken ekranda 'aracınızı servise götürün' benzeri bir uyarı çıktı.Servisteki arkadaşlar 'güçte kayıp yoksa devam etmemde sıkıntı olmayacağını düşündüklerini ' söylediler.Yaklaşık toplam 500 km yol yaptım.Dönüş yolunda da acil yetişmem gerektiği için 180-200 gibi süratlere çıktım.Bu şekilde kullanımlarda sürekli benzinde kullanırım.Sonuç olarak bir sıkıntı yaşamadım.Arıza kodu olarakta 'P0229' turbo besleme hatası olarak çıktı.Biraz araştırdım bu kod LPG li araçlarda aracı biraz sıkıştırınca ortaya çıkıyormuş.Bu uyarı çıkınca çok bariz bir güç kaybı yaşanmadı.Servisteki arkadaşlar önce turbo değişimi dediler.Garantisi bittiği için çok sıcak bakmadım.Şuan için kullanımda bir sıkıntı yok.Ama aynı uyarı sıklıkla çıkmaya başladı.Hatta çok emin olmamakla birlikte,beniznde kullanımda bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum.Konu ile ilgili bilgisi olan,bu arızayı yaşayan arkadaşlar tavsiyede bulunursa memnun olurum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Astra J Turbo arızası (P0299 arıza kodu)
Collapse
X
-
Ynt: Astra J Turbo arızası (P0299 arıza kodu)
Şimdiye kadar Turbosu bozulan insignia neredeyse duymadık aynı turbo kiti astra da da kullanılıyor bence LPG den dolayı bir senser yanlış çalışıyor LPG yi yaptırdığınız yerde bir kontrol ettirin
Geçmiş olsun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Turbo emiş valfinden garip ses gelen iki insigniam oldu. Yetkili turbo değişim demişlerdi fakat değiştirmedim. Araçları ikinci sahipleri hala memnuniyetle kullanmaktadırlar.
Garantiniz bitmemiş olsa eminim ki, bir sorun bulamadık bu normal LPG den dir demeleri kuvvetle muhtemeldir. Kısaca, Lpg ci arkdaşlar ayarlarınızı kontrol ettirip durumu inceledikten sonra mutlu mesut binmeye bence devam edin. LPG den turboyu eline alanı insignia / astra duymadım. VArsa uyarın düzelteyim.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Bende değişmesi gereken bir parça olduğunu düşünmüyorum.Servisten Lpg li bir kaç astra J de bu şikayetlerin olduğu konuşuldu.Önemli olan sebebini bulabilmek.LPG farklı bir yakıt olduğu için muhtemelen yine kalibrasyon yapılması gereken bir işlem var.Ama bu işlemi yapabilecek ustayı bulmak önemli.Bir çözüm bulabilirsek paylaşırım.2014 BMW 5.20I M +comfort+premium
2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof
2013 Chevrolet Captiva LTZ
Yorum
-
Bir bilgilendirme yapayım dedim.Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir süre benzinde kullandım,sorun şimdilik yok2014 BMW 5.20I M +comfort+premium
2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof
2013 Chevrolet Captiva LTZ
Yorum
Yorum