Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zavoli Marka Tüp ve 1.6T İnsignia ST

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Zavoli Marka Tüp ve 1.6T İnsignia ST

Merhabalar Tekrar,
    Aracıma 20.000 km önce bu mrka tüp takılmış, çok iyi taktıklarını idda ediyorlar fakat sürekli sabahları bir gaz yememe, titreme durumları vardı 3 gündür, dün de motor arızası vererek yolda kaldım bir 10 dakika.. Tüpü tamamen kapatıp, 10 dakka bekleyip çalıştırınca herşey yoluna girdi ve 2 gündür benzinde gidiyorum.
    Bir kere de tam gazda tüp bitmiş uyarısı vardı 3 çentik doluyken ve benzine geçiş yaptı bip bip bip diyerek..

Acaba Zavoli markası çok mu yanlış bi tercih? Sorduğum bikaç kişi söktyür fln dedi direk, baya bir canım sıkıldı.. Sizlerden iyi cevap verec ek kimseyi bulamam, yardımlarınızı ve tecrüblerinizi rica ediyorum lütfen.

Teşekkürler

Ynt: Zavoli Marka Tüp ve 1.6T İnsignia ST

MErhaba...
    Forumda LPG li araç kullananlar birebir deneyimlerini size daha sağlıklı olarak aktaracaklardır ancak malumunuz 1.6T ler için halen 4/4 lük denilecek bir LPG uyuglaması malesef yok. Sıkıntılı olanları var, az sıkıntılı olanları var. Bildiğim kadarı ile Zovoli ortada olanlardan. Bahsettiğiniz olay LPG ayrına bağlı olarak olabilir. Bence iyi bir usta bulup muhakkak bir bakım ( LPG filtre - enjektör kontrolü, ayar falan ) yaptırın. LPG ayarında aracın hareketi esnasında değerlerin okunarak ayarların güncellenmesi epey önem arzediyor ancak bu şekilde ayar yapan LPG servisi çok az. Mümkünse bunu isteyin muhakkak.
    Bahsettiğiniz benzine geçme olayı LPG enjektörlerinin dipgazda benzin enjektörlerinin hızına yetişememesinden kaynaklı olarak otomatikman benzine geçmesi olayı gibi duruyor. Bu bir arıza değil. Standart LPG enjektörleri araç devri 5500 ün üzerindeyken bunu yapabiliyor. Bu yüzden turbo kit denilen kitler mevcut. Bunlarında en önemli özellikleri enjektör hızlarının daha yüksek olup üst devirlerde sıkıntısız çalışabilmesi.
    Umarım aydınlatıcı olmuştur.
    DEdiğim gibi daha tecrubeli arkadaşlar daha sağlıklı bilgiler verebilirler...
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

öncelikle geçmiş olsun diyorum. benim aracımda da farklıbir lpg sistemi vardı. aracı istanbula alıp getirdim ve baş üstü söktürdüm. biraz benzinli bindidkten sonra prins sistemi taktırdım. çok memnunum.. tavsiye ederim. fakat şuda var; özellikle mevcut sisteminin iyibir ustaya bakımını yaptır.motor bağlantılarında sorun olabilir büyük ihtimalle.sorunu çözerse, yağlama sistemi dahil edilmesi mümkünse dahil ettir. eğer astarı yüzünden pahalıya gelirse. söktür prins yağlamalı sistem taktır. kafan rahat olsun.
      Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Bilgiler icin cok tesekkur ederim.
        Sonradan gördüm lpg formunu, baya bir okudum sonradan. Mümkünse bana tam olarak nelere dikkat etmem gerektiğini maddeler misiniz?
        1- araç hareket halinde kontrol edilmeli gibi mesela.. Yarın polaris zavolli genel müdürlüğüne gideceğim. En azından söyle biraz bilgili goruneyim
        Çünkü konudan bir haber olunca ikinci tura kalacaktır is
        Bir de bu iade işi nasıl oluyor? Direk iade isteme şansımız var mı ki?
        Çok teşekkürler.

Yorum

Eğer arabayı sıkıntısız kullanmayı düşünüyorsan o sistemi sök at arabadan bence. lpg sistemi turbolu motorlarda oldukça sıkıntılı (turbolu aracı dikkatli kullanmazsan lpg'siz bile sıkıntılı zaten), standart enjeksiyonlu, karbüratörlü, turbosuz araçlar sahibi tanıdıklarım var ufak tefek problemlerle de olsa oldukça iyi ve ekonomik.
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Geçmiş olsun..
            2010 1.6T ST aracımda yaklasik 10.000 Km .dir LANDIREZZO OMEGAS yağlamalı kit ile kullaniyorum..Şu ana kadar nereden taktirdim şu LPG yi demedim..Beni mahçup etmedi..ZAVOLLİ tecrübeli bir markadır ,dolayisiyla sorununuz montaj yada ayarlarla ilgili bir problemden kaynaklaniyordur.LPG ve Insignia ile ilk montaj döneminde yaşanan aksilikler ile anıldiğı için biraz ön yargı var..Ancak şu an gayet uyumlu şeikilde kullanan birçok arkadaşımiz var..
            Sonuç olarak probleminiz çözülecektir. Merak etmeyin.

2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

her ortamda söylüyorum tekrar edeyim...

4000 kmde ki insigniama yetkili serviste yağlamalı sistem prins takılmıştı, ayrıca takanlarda prinsin kayserideki ana bayi elemanlarıydı....
              araba serivsten çıkmadan daha vuruntulu çalışma sabah gaz yememe durumları başgösterdi ve çok kısa zaman sonrada motoru elime almıştım....
              F30 Sport+

Yorum

bende de bahsettiğin sorun oldu. araç vuruntulu çalışıyordu. hemde ilk dakikada. bir türlüçözemediler. meğerse bağlantılarını yanlış yapmışlar. bunu giderende prins teknik servisi oldu. üstelik lpg montajcısı bana bobniaj değiştirmen gerekli, silindir kapağını açtırman gerekli dedi.... tabi onların lafı ile hareket etmedik. prins teknik servisi var. bu servis tüm türkiyede dolanır. ve bunlarda kesin çözüm olanakları vardır. şuan canavar gibi.
                Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Zavoli iyi marka olmasına rağmen kötü örnek hatırladım. Montaj ile ilgili sorununuz kısa sürede halledilir inşallah . Polaris genel md lük. İzmir e mi göstereceksiniz aracı ?

http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=12843.0
                  http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=12559.0

Yorum

Kitleri uyumsuz. Başka markalara yönelin. Polaris' in kapılarını aşındırdım. Sonunda aracı sattım! Arkadaş, ilgili konularımı yayımlamış. Tüm detaylar orada mevcut. Kısaca, oldu dediğiniz düzen, benzinden fena çalıyor. Çoğunlukla araç fakir de çalışıyor.
                    Kısa zamanda da siboplar gidiyor.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Takılan kitin kalitesi kadar işçilik çok önemli..

Ben PRINS VSI2+VALVE CARE sistemini 15000 km dir sorunsuz kullanıyorum..
                      2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Bende değişmedik bir tek borular kalmıştı. İnatla onu değiştirmediler. Belki sorun ondaydı.
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arel2434
                          bende de bahsettiğin sorun oldu. araç vuruntulu çalışıyordu. hemde ilk dakikada. bir türlüçözemediler. meğerse bağlantılarını yanlış yapmışlar. bunu giderende prins teknik servisi oldu. üstelik lpg montajcısı bana bobniaj değiştirmen gerekli, silindir kapağını açtırman gerekli dedi.... tabi onların lafı ile hareket etmedik. prins teknik servisi var. bu servis tüm türkiyede dolanır. ve bunlarda kesin çözüm olanakları vardır. şuan canavar gibi.
                          Bunu duymak güzel Sağlık sorunları nedeniyle arabayı bırakamadım, önümüzdeki hafta bırakacağım. Ople serviste kalı bir gün, herşey harika, sübap ta fln hiçbir sorun yok dediler.
                          Muhtemelen ya enjektör ya yanlış bağlama bir durum var. Nolur nolmaz diye 2 haftadır benzinde günde 60-70 km yol yaptım, benzin ibresi hiç beni böyle rahatsız etmemişt

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                            Kitleri uyumsuz. Başka markalara yönelin. Polaris' in kapılarını aşındırdım. Sonunda aracı sattım! Arkadaş, ilgili konularımı yayımlamış. Tüm detaylar orada mevcut. Kısaca, oldu dediğiniz düzen, benzinden fena çalıyor. Çoğunlukla araç fakir de çalışıyor.
                            Kısa zamanda da siboplar gidiyor.
                            Önümüzdeki hafta göreceğiz bklm, size çok geçmiş olsun.. Umarım çözüm olur yoksa benim bu kadar uğraşacak vaktim asla olamaz maalesef.. Söktürür kafalarına atar giderim en kötü.. Umarım çözülür tabi öncelikle :s

Teşekkürler.

Yorum

Size tavsiyem lpg li kullanmayin ben brc taktirdim araç subap yakti çelik yaptirdim bir sikinti olmaz dediler söktürecektim on bin km oldu simdi motor yine tekliyor valla arabamdan beni oyle bir soguttular ki anlatamam değer li insignia team uyeleri size tavsiyem aracinizi seviyorsaniz basiniza dert almak istemiyorsaniz araca tüp taktirmayin hele hele BRC asla.
                              1.6 cosmo 180 bg metro mavisi

Yorum

İşleniyor...
                              X