Duyuru

Collapse
No announcement yet.

araba bayıldı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: araba bayıldı

hep doğru yazmışızda yani bu klima motora %de kaç veriminden çalıyo rampada onu merak ettim. Bide zaten devir 2500ze gelmiştir debriyajdan çekince hemen sönü verdi 2-3kere denedim

Yorum

Aslında bahsettiğiniz gaz yememe durumu bendede oldu. Arkadaşların yukarıda yaptığı tüm açıklamaların doğruluğu ve tecrübesi aşikar.

Benzer durumu düz yolda da bir kaç kez yaşamışlığım var. klima açık, sıcak, 4 kişi dolu ve 1. vites kalışı ve 2. vites sonrası bir kaç kez gaz temedi. 3. denemede gazı aldığını farketmiştim.

Bence bir sorun değil, tahminimce sıcakların etkisi benzin hava karışımı ve bir yığın etkenin neden olduğu bir durum. Yani geçici.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

evet bencede bu durum olabilir ilk defa böyle karşılaştım karışımlardan beyinlerden vs çünkü rampa çıkarken ortalama 39lt yakıyodu zaten 230 üstünde de öyle yakıyo

Yorum

binicem arabaya vurucum kırbacı vurucam kırbacı basıcam gaza neymiş öyle rampaydı bayılmaktı yakışmaz insigniyaya çift egzosuna yazık

Yorum

Evet 250-260 yaparken iyi basit bir rampada bayilmasi kotu ise ve beklentinizi karsilamiyor ise satacaksiniz

1600 kg olan bir aracin hareket etmesi icin ciddi bir guce ihtiyac duyuyor sonucta o durumda yapacak birsey yok

Neyse aracin keyfine bakin vurun kirbaci verin benzini keyfinize bakin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İnşAllah bidaha yapmaz yoksa hoş durum değil kimsenin başınada gelmesin

Yorum

Efenim, sıcaklarada bizim bile dengemiz alt üst. Günü günümüze uymuyor. Bırakın araçta bazen sapıtsın. : ) Çok çok normal.

Kırbaca devam.
                CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Benzinli bir aracın dik bir yokuştan kalkması veya düşük devirle hareket kabiliyetinin zayıf olması gayet normal olduğunu düşünüyorum.Dikkatinizi çekmek isterim ki genelleme yaptım.Şöyle ki ;

- benzinli araçlar yüksek devirde (dizel araçlara göre) tork üretirler.Konu 1.6 T benzinli bir araç ise 2050-5500 devir/ dakika aralığında 230 Nm üretmektedir.
                  - tork = dönme momenti = dönme momenti de bizim anlayacağımız tabirle dönüş gücü dönüş kuvveti diyebiliriz, bu değer newtonmetre veya kilogrammetre ile sayısal olarak ifade edilir, bu değeri yüksek olan araç daha fazla çekiş gücü sağlıyor demektir.Diesel motorlarda sadece hava sıkıştırılıyor, benzinlilerde ise hava-yakıt karışımı sıkıştırılarak patlatılıyor bu nedenle benzinlilere sıkıştırma oranı daha az oluyor, diesellerde ise sıkıştırma oranı sadece hava sıkıştırıldığı için yüksek oluyor ve daha fazla basınç elde edilebiliyor, dolayısıyla disesl motorlardan benzinliye oranla daha fazla güç elde ediliyor, tabiki silindir hacmi, devir gibi diğer karakteristiklere bağlı bir olaydır güç. ( Alıntı yapılmıştır)

Yukarıdaki detaylara göre dönme momenti yüksek devirde sağlanabileceğinden,motorda devrini alamadığından yokuş yukarı ilk harekette sorun yaşanabilir.Ayrıca tüm benzinli araçlarda buna benzer sorunlar yaşanmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yookane
                    Bayran ziyaretine bi köye gittik
                    hava sıcak gündüz saati arabada 5 tane yetişkin tos toprak
                    köyde yolu taşlıklı çok rampa ve uzun bir mahalleden yukarı çıkıyodum
                    yani taktörün çıkacağı bi yol
                    klimada full açık
                    arada yarım debriyajlı yolun durumuna göre
                    birden sonlara doğru araba yememeye başladı
                    iyice debriyajlı gaz verdim çekince bayılıyodu tekrar debriyaj vs

1 dedim arabam nazarlandı
                    2 benzinim yakıt ikazı çıkmıştı benzin bitti zannettim

sonra birden klimayı kapama geldi aklıma 40-50 saniye sonra

klimayı kapadım arabaya can geldi deli gibi tırmanmaya başladı çözemedim bu işi anlıcanız
                    bukadar düşürürmü performansı

aracım 1.6 180bg turbo yani ondan sonra araba eski günlerindeki gibi güzel devam ediyo ama o olay kafama takıldı yani
                    bu arada araçlada 250 görmüşlüğüm var
                    Araba traktörün gireceği yerlere girmiş sizi yarı yolda bırakmamış, zavallı araba, hayatında böyle işgence çekmemiş bide çift egzostuna laf söylüyorsunuz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                      Araba traktörün gireceği yerlere girmiş sizi yarı yolda bırakmamış, zavallı araba, hayatında böyle işgence çekmemiş bide çift egzostuna laf söylüyorsunuz
                      Maalesef insanoğlunun fıtratında var, ekmediğin yerden biçmek veya bir koyup beş almak

Yorum

Ben o baskı balatanın halini düşünüyorum

Yorum

sanırım size bi toros lazım yanlış arabayı kullanıyorsunuz.
                          İNSİGNİA'sız

Yorum

1.6 motordan turbo beslemeyle güç alındığından dolayı alt devirlerde birde sizin o anki durumunuz için normal bir durum mototr hacminin küçük olması klima gibi bir etken bu durumu doğurmuş normal bir durum

Yorum

Bence satin arabayi
                              InsigniaTEAM

Yorum

srk doğru insigniadan inelim rampanın yarıdan sonra torosa binelim. Rampa aşağı tekrar bineriz

Yorum

İşleniyor...
                                X