O ses motorun arkasında biraz aşağı doğru baktığınızda plastik bir depo var,onun altında hortum var,o hortum çıkmışsa ya da gevşemişse gelir. Kendiniz takabilirsiniz.
6 ay oldu döndük dolaştık gene hortuma geldik. Bir halledemedik şu işi. Ama serviste baktılardı takılı dedilerdi.
Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
C 180 den mi Geliyor O Ses?
Sizde de ses geliyordu çözmüştünüz o ses bu değilmiydi?
.
O ses kesinlikle dediğim yerden geliyor. Hortum takılı ise yarık olabilir,hortumun takılı olduğu o plastik depo kırık,çatlak olabilir. Onu da inceleyin...
2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
O zaman baktırayım yine ben. Serviste(birkaç servis) bir şey çıkmadı. Dedim bunlar derdimi anlamadı sanayide birine gittim. Selenoid valfi söküp denedik bir değişiklik olmadı, o zamanda hortuma baktılar.
Şimdi tabi hortuma bakıyorlar. Takılı diyorlar. Bunu test eden bir cihaz falan yok mu.
Ya da ne bileyim hortumları falan parçacıdan alıp ustaya değiştir bunları mı desem. Yoksa bişey yok deyip çıkıyorlar.
O ses motorun arkasında biraz aşağı doğru baktığınızda plastik bir depo var,onun altında hortum var,o hortum çıkmışsa ya da gevşemişse gelir. Kendiniz takabilirsiniz.
6 ay oldu döndük dolaştık gene hortuma geldik. Bir halledemedik şu işi. Ama serviste baktılardı takılı dedilerdi.
07-12 olan sesler uzun suredir bende de var, turbo hava boşaltılnca bu ses çıkar diye düşünmüştüm, çünkü genelde gaza yüklenince bu yapıyor
Hortum takılı derler. Tabi aslında o hortumları çıkartıp gözle çatlak aramak lazım. Haricen çatlaklar görünmeyebilir! Eğip büktüğümüzde çatlaklar kendini belli eder. Ustalar usta olaydı bunlar başımıza gelmezdi. Yetkililerde de iş yok dostum.
.
O ses kesinlikle dediğim yerden geliyor. Hortum takılı ise yarık olabilir,hortumun takılı olduğu o plastik depo kırık,çatlak olabilir. Onu da inceleyin...
07-12 olan sesler uzun suredir bende de var, turbo hava boşaltılnca bu ses çıkar diye düşünmüştüm, çünkü genelde gaza yüklenince bu yapıyor
Bence yüklenince değilde ayağı gazdan çekince sanki.
Mesela rampada yüklenip ayağı gazdan yavaşça çekince.
1. v 2. vitesteyken ses bayağı belli bana göre diğer viteslerde de oluyor ama hem o kadar şiddetli olmuyor hemde diğer seslerden tam duyulmuyor.(bence)
Vallaha bizim burda 1 tane servis var. Onun için düzceye gittim. Yetkili servis direk turbo dedi (he dedim bende içimden).
Bolu'da falan olsa gidecem ama başka yakında yok. İstanbul'a da gözüm kesmiyor.
Ama İzmir'de Gaziemirde (mercandı sanırım) servise götürdüm ordaki arkadaş ilgilendi ve sizin dediğiniz gibi hava boşaldığından geliyor normal demişti.
Yollarda bir kaç araçta daha duydum sesi. Normal diye sallamıştım enson.
Şimdi baktım resimlere, egemde bu durumu konuşmuştuk. Usta bu sesi duymadı ancak dediginiz sesi anladım demisti. Elini bu resimdeki yerlere uzattı kablo takılı dedi, olsa olsa turbo hava boşaltırken yapar dedi. O gün bugün bende kafama oyle yerleştirdim, bazen ses rahatsız ediyor ancak alıştım gibi.
Baska birşeyden yapar mi bilmiyorum ancak sabah elimi oraya bir uzatmayı deneyeceğim )))
Yorum