Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Değişik bir ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Değişik bir ses

Arkadaşlar rampada gaza yüklenince 1 ve 2. viteslerde kaydetmeye çalıştığım sesi duyuyorum.
    Garaja hafif eğimde geri girerkende az yüklenince geliyor. Sizde duyuyorsanız nerden geliyor olabilir?

06 ile 12. saniyeler arasında duyuluyor.

2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Ynt: Değişik bir ses

Turbo hortumundan gelen ses ve birde turbo hava boşaltıyor

meleme gibi ses te bazı turbolarda çıkıyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hortum derken normal mi yoksa çıkmış falan da ondan mı geliyordur. Çekişte gidişte herhangi bir şey yok.
      Bahsettiğimiz ses normal turbo hava boşalırken gelen o cuv sesi değilde ayrıca gelen gulu gulu gibi bir şey değil mi Fatih bey.
      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Evet dediğiniz "gulu gulu" ya benzer sesi duydum. O da turbbonun basıncını boşaltırken oluşan ses tahminimce. Kimisinde "cuv" diye gelir kimisinde aralıklı olarak gelir.
        2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Farklı bir açıdan yaklaşayım. Sesi tam alamamak la birlikte benzettiğim bir durum var. Baskıbalata. Bellir yerleri sıyırırken bu sesi veriyor. Yada buna benzer bir sesi. Baskı balata değişince sesin kesildiğini tecrübe ettim.

Tabi bir çok sesi birbirine karıştırıyor olabiliriz. Ses sol tarafta yoğunlaşıyor mu ?
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
            Hortum derken normal mi yoksa çıkmış falan da ondan mı geliyordur. Çekişte gidişte herhangi bir şey yok.
            Bahsettiğimiz ses normal turbo hava boşalırken gelen o cuv sesi değilde ayrıca gelen gulu gulu gibi bir şey değil mi Fatih bey.
            Deniz Bey,o ses motorun arka kısmında turbo havasını boşaltan hortumdan geliyor.Ön yolcu tarafında ,motorun arka kısmında plastik kutu gibi bir şey var,el yordamı ile bulabilirsiniz. Hortum çıkmışsa zaten onu bulursunuz,elinizle kontrol ederken de altındaki yuvayı bulabilirsiniz. Hortumun ucu L şeklinde,o yuvaya takın.Bunu sürekli yapıyorsa hortum çıkmıştır,çok nadir yapıyorsa o doğaldır.
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bu Ses Benim DülDülde de Var Ne Zamandır. Bakacam Ben de.

Yorum

Erhanın arabada da var bariz şekilde ama ciddi bir sorun yaşamadı daha

Yorum

Bu Sesten Sonra Yakıt Arttı Gibi. Belki de Psikolojik. Özellikle Şehir İçi Kullanımlarda Dışarıdan Çok Duyuluyor. Bozukluk Varmış Gibi.

Yorum

Bu sesle ilgili yapılması gereken turbonun alt kısmından motorun arka tarafından giriş yaptığı yerdeki kelepçenin düzün bir şekilde sıkılması gerekiyor eğer ses hala devam ederse turbo hortumunun değişmesinde fayda var

Yorum

normal gibi ses ama tam anlayamnadım gidişte sıkıntı yoksa turbo beslemeli araçlardan değişik türde seslerin gelmesi doğal

Yorum

Hortum çıkıyor arkadaşlar. O sesi o yapıyor. Hele sürekli yapıyorsa hortum sallaniyordur. Takınca gene çıktı benimki de azıcık Uhu sürüp yapıştırdım. Bu ses gazlayip gazı bırakınca çıkıyor. Performansa etkisi yok rahatsız ediyor biraz.
                        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Hortum dediğim de ince çok kalın değil. Ses geliyor diyen arkadaşlar dediğim yere baksınlar. Marş dinamosunun üstünde turbonun hava deposunun hortumu o. Tam açıklayamamış olabilirim servise ya da özel servise sorun oraya baskınlar.

Yorum

Fotoğraf İle Desteklemek Münkün mü Bu Hortumu. Ben Göremedim Kutuyu da Hortumu da.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                              Fotoğraf İle Desteklemek Münkün mü Bu Hortumu. Ben Göremedim Kutuyu da Hortumu da.
                              Çok isterdim ama bel fıtığından ameliyat oldum iki hafta önce. Yatıyorum, bu ikinci oldu. Siz servise söyleyin yukarı yazdığım yeri yani marş dinamosunun üstünde turbo hava deposuna bağlı hortum dersiniz. Ya da ön yolcu koltuğu tarafında,motorun arka kısmında bir bakın elinizle biraz eğilmeniz lazım.

Yorum

İşleniyor...
                              X