Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bulunamayan su azalma sorunu !!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• bulunamayan su azalma sorunu !!

Arkadaşlar herkese selamlar ve iyi akşamlar..
    Öncelikle yeni bir üyeyim, yakın tarihte insignia aldım nette gezinirken buraya rastlamam harika oldu.
    Benim bir sorunum var arkadaşlar. Site içerisinde eski konulara baktım ama tatmin edici birşeyler bulamadım bir kez daha yazmak istedim. Aracım su eksiltmekte. Aldıktan 2 hafta sonra soğutucu az soğutucu koyun uyarısı çıktı açtım baktım suyu eksilmiş. Eksilme miktarı üst oktan ölçersek 4 parmak falandı. O an müsait olmadığım için antifiriz yerine su koyabildim. Ekrandaki uyarı geçti. Sonra 1 hafta kullandum kullanmadım aynı sorunu yaptı açtım baktım aynı seviyeye düşmüş yine ekledim. Bu ekleyişimden sonra 1 ay bu sorunu yapmadı. Sonra tekrarladı İzmir de Egem'e götürdüm. Klasik bir muameleyle su haznesini ve hortum takımını değiştirdiler antifirizi koydular. Ancak şimdi 10 gün oldu daha yine aynı sorunu yaptı.

Aracım 2009 model 1.6 T edition elegance 180HP 80.000-KM de benzinli. Kesinlikle LPG takılmamıştır. Bikaç ustayla görüştüm ancak bön bön yüzüme baktılar. Bana yol gösterecek birileri var mı açıkçası uzun yola gitmeye korkuyorum. Şimdiden teşekkür ederim iyi geceler olsun herkese
    insignia 1.6 T 180 HP Edition Elegance

Ynt: bulunamayan su azalma sorunu !!

Radyatör kapağı dikkat edilmezse açma kapama sırasında çatlama yapabiliyor. Daha önce yazıldı diye hatırlıyorum. Kapağa bir baktırın derim.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Hosgeldiniz

bu sorun onemli ihmal etmeyin servise gidin degismesi gereken ne varsa degissinler sonra motoru hararet yaptira bilirsiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

radyator çevresinden kaçak yapabiliyor .. antifiriz kokusuyla ve sanki kireç kaynaması gibi şekli ile tespit edilebiliyor
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

Yorum

Benzerlik arz eder mi bilmiyorum ama: babamın 94 model bir 5.20 BMW Sİ var. Benzer bir sorun yaşadık. En sonunda devirdaim pompasının gözle görülmeyecek kadar alt ve arka kısmında araç soğukken farkedilmeyecek bir çatlak buldu ustamız. Babam zaten o zamandan beri aynı ustaya götürüyor aracı.
          Nasıl mı tespit ettiler: aracın radyatör kapağına bir pompa benzeri alet bağladılar. Basıncı artırınca sızıntı tespit edildi. Kaç tane usta bulamamıştı oysa. Aman bu sorunu çözmeden uzun yola çıkmayın. Biz sorunu çözene kadar contayı yaktık çünkü.
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Öncelikle aramıza welcome diyeyim.
            Orjinal yazı sahibi: av.okanyıldız
            Sonra tekrarladı İzmir de Egem'e götürdüm.
            Daha önce 'damdan düşmüş' tecrübeli biri olarak hiç vakit kaybetmeden aynı servise gidip
            kaçak bulununcaya kadar oradan ayrılmamanızı tavsiye ederim

Yorum

Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ederim ve sağolun bende hoşbuldum. Sanırım ipuçlarını birlştirip önce radyatöre baktırıcam sonra devirdayım pompasına o da olmadı üst kapağın contası olayına giricez. ustalar anlamıyorsa da insignia team yeter doğru yolu gösterir sağolsun .
              insignia 1.6 T 180 HP Edition Elegance

Yorum

Bu tür hararet sorunu fazla çıkmıyor ama çıkıncada sorunu bulana kadar 3-5 parça değişiyor araçlar kapalı devre yüksek basınçla soğutma yaptığı için çok küçük çatlak tan bile içindeki su buhar olup gidiyor ve bunu kullanıcı hararet yükselince anlıyor

Genelde yapılan hata motor suyunun konduğu kabın kapağını yanlış kapatmaktan oluyor ya çok sıkarak kapatıyorlar buda defarmasyona sebep veriyor yada diş sıyırtıyorlar sonrasında araç hararet yapıyor.

İnşallah en kısa sürede sorununuz çözülür.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Tek çare devir daim pompasını değiştirmektir eğerki radyötörden kaçırmıyorsa gerçi devir daim pompasının bozuk olup olmadığınıda basınç testi yapıyorlar ortaya çıkıyor sonuç ..

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
                    Radyatör kapağı dikkat edilmezse açma kapama sırasında çatlama yapabiliyor. Daha önce yazıldı diye hatırlıyorum. Kapağa bir baktırın derim.
                    Bizim arabalarda radyatör üzerinde kapak yok ki

Yorum

Genleşme kabının kapağını kast etti bence arkadaş
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                        Genleşme kabının kapağını kast etti bence arkadaş
                        +1
                        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

termostat kütüğü veya termostat arızalı olabilir bence başıma geldi çünkü bazen eksiltmiyor bazen eksiltiyor şanzımanın üstünde pas lekesi kireç lekesı vs bir şey varmıdır

Yorum

Aynı belirtiler nedeniyle genleşme tankı, devirdaim pompası ve triger kayışını değiştirdim. Triger ne alaka nerseniz şu alaka, sızan ve saçılan sıvılar trigerde çatlaklara sebebiyet vermişti. Daha doğrusu öyle dedi servis Zaten kilometre 100.000'e yaklaşmıştı o nedenle ne var ne yok yeniledim ben de risk almamak için. Bakım için servise gittiğinde ayda bir ekleme yapıyordum. Servis değiştirmemi önerdi reddettim. Ertesi sabah buharlar içinde servisin yolunu tuttum. Kaçan radyatör suyunun buharıymış, motora değince koku ve buhar yapmış Zamanlamanın manidar olduğunu belirtip değiştirin ozaman demiştim. Bi dümen döndü ama ses etmedim artık...
                            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

yanlız sorun yaşayan arkadaş sanırım problemi çözmüştür aradan 10 ay geçmiş
                              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

İşleniyor...
                              X