Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik basınç sensörü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik basınç sensörü

Yakın zamanda arka lastike çivi batması sonucu havası epey inmişti. Aracım 2011 1.6t cosmo. Bilgisayarda hiç bir uyarı gözükmedi. Bu araçlarda lastik basınç sensörü yokmu. Bilgili arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. Önceki aracım Vectra 2004 de bu sensör vardı
    Ayrıca bu modelde var olan sensörlerin tam listesini nereden bulabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum

Ynt: Lastik basınç sensörü

Benim bildiğim kadarıyla bizim araçlarda lastik basınç sensörü yok. 2008 megane privilage de bile var bu sistem ama böyle bir araçta olmaması çok tuhaf
    2010 1,6 Turbo Cosmo DVD 800 +Navi 18"

Yorum

Evet insigniaların çoğunda lastik basınç sensörü yok, ne alaka diyebilirsiniz ama infinity ses sistemi olan insignialarda lastik basınç sensörü var, ayrıca vectrada da sistem düzgün çalışmadığı, sürekli hata verdiği için 2004 yılından sonraki vectra modellerinede lastik basınç sensörü koymadılar...

Yorum

Lastik basınç sensörü opsiyonel bir ekipman ama Türkiye paketinde yok bazı araçlarda geldi ama onlarda büyük bir ihtimalle ellerindeki aracı Türkiye ye yolladılar

Hasanın söylediği gibi Türkiyede çok sorun çıkardı en büyük sebebi de bizim insanımızın canı sılışdıkça lastiklerin yerinin değişitirmesi ve işlem yapıldıktan sonra aracın kalibrasyonu yapılmadığı için araç bu sefer yanlış bilgi vermeye başlıyor yani öns ol teker diyor ama arka sağ teker yada ön sağ tekerde sorun var aslında bu sebepten dolayı Opel bu özelliği Türkiyeye getirmek istemiyor.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Teşekkürler arkadaşlar bilgilenmiş olduk. Ama bu sınıfta ki bir araçta olmaması üzücü bir durum

Yorum

Yok degil varda getirmiyorlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Opel'in donanım politikasını anlamak mümkün değil. Makyajlı kasada çoğu cosmo'da lastik basınç sensörü yok. Üretim tarihine göre bazı serilerde varmış sadece. Edition elegance donanımlı aracımda lastik basınç ekranın görünce şaşırdım.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
              2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Lastik sensörlerini taksak bizim araçlarda (2012 cosmo) altyapısı var mı acaba? Ekranda görebilir miyiz sensörleri takınca
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Takılabilir sanırım tam emin değilim

Yorum

benim kullandığım bazı arabalarda vardı ama pek sağlıklı çalıştığı söylenemez....
                    F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                      Evet insigniaların çoğunda lastik basınç sensörü yok, ne alaka diyebilirsiniz ama infinity ses sistemi olan insignialarda lastik basınç sensörü var, ayrıca vectrada da sistem düzgün çalışmadığı, sürekli hata verdiği için 2004 yılından sonraki vectra modellerinede lastik basınç sensörü koymadılar...
                      Benim aracımda Infinity var ama basınç sensörü yok. Alakalı olduğunu samıyorum.
                      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Herkese merhaba
                        Aşağıdaki bilgilere bakıldığında araçta lastik basınç sensörü standart görünüyor.
                        Bu durumda piyasadan insignia lastik basınç sensörü alıp araca takarsak yol bilgisayarında bu bilgiler çıkar mı?
                        Konu hakkında bilgisi olan arkadaş var mıdır ?
                        4 Tanesi bin tl civarı tutuyor gerçi gerek var mı yok mu o da ayrı konu ama bilmekte yarar var.
                        Emniyet açısından bakıldığında en ufak bir tedbir bile hayat kurtarıcı olabilir.

sss.jpg

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Benim aracım 2015 cosmo makyajlı kasa, 2016 çıkışlı, lastik basıncı takip sistemi var ancak doğru ayarı tutturmak çok zor oluyor, biraz kullanınca birbirini tutmuyor, birkaç psi fark oluşuyor.

Yorum

makyajlı kasa lastik basınç kusursuz çalışıyor...
                            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Deniz Güler View Post
                              Benim aracım 2015 cosmo makyajlı kasa, 2016 çıkışlı, lastik basıncı takip sistemi var ancak doğru ayarı tutturmak çok zor oluyor, biraz kullanınca birbirini tutmuyor, birkaç psi fark oluşuyor.
                              Benim araçta 2015 model 2016 çıkışlı 1.6 turbo malesef bende dört lastiği aynı anda bir türlü dengeleyemiyorum. Yol bilgisayarında her zaman fark var. Aynı basınçta ayarlasan bile 1 yada 2 gün sonra hepsinde fark oluyor

Yorum

İşleniyor...
                              X