Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2010'da Kış Lastiği Alacaklar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2010'da Kış Lastiği Alacaklar

Merhaba arkadaşlar,

kış lastiği alacak arkadaşlar ile fikir alışverişi yapılması için açıyorum bu konuyu. 245/45/R18 aracımın lastik ölçüsü.

Şu anda gördüğüm kadarı ile bu ölçüde kış lastiği bulmak oldukça zor. Bulabildiğim farklı markalarda 450-500 tl civarında fiyatlar veriyorlar. Sizlerin içerisinde satın alan ya da iyi bir teklif alan var ise paylaşabilir misiniz?

Ynt: 2010'da Kış Lastiği Alacaklar

Orjinal yazı sahibi: besnihkm
    Merhaba arkadaşlar,

kış lastiği alacak arkadaşlar ile fikir alışverişi yapılması için açıyorum bu konuyu. 245/45/R18 aracımın lastik ölçüsü.

Şu anda gördüğüm kadarı ile bu ölçüde kış lastiği bulmak oldukça zor. Bulabildiğim farklı markalarda 450-500 tl civarında fiyatlar veriyorlar. Sizlerin içerisinde satın alan ya da iyi bir teklif alan var ise paylaşabilir misiniz?
    bende lassanın vakumlusu var 16 jant eski arabadan kalan
    bu araçlara 16 jant oluyormuş .. ben sadece jant alıp daha ucuza kapatacam hemde 16 ya indirerek yol tutuşu artıyormuş..
    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
    [center]

Yorum

bizim lastikçi sizin arabalardan şikayetçi, standart jant bile 17" olurmu ya diyor ihihi lastik bulunamıyormuş
      InsigniaTEAM

Yorum

valla ben ole karlı havalarda fılan cıkarmayı dusunmuyorum, yazık gunah araca, gecen sene karda vectramı kullanmıstım z rot degıstırmekten bıkmıstım, bunada olursa uzulurum, kıs lastıgı takmak ısteyenlerde sanırım jantlarını 16ya cevırmek zorunda kalcak....

Yorum

Her ebat kış lastiği bulunuyor ama önceden hazırlık yapmak lazım ben geçen sen 15 günde zor buldum 19" için ve gayette memnun kaldım geçen sene İstanbula fazla kar yağmadı ama 1-2 gün de olsa keyifli oluyor

Opel servislerinin kampanyası var bence servislerle görüşüp bilgi almak lazım .

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

19" jant-lastik kışın yol tutuş,kayma vs. açısından daha mı avantajlı yoksa tam tersi mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ant1trust
              19" jant-lastik kışın yol tutuş,kayma vs. açısından daha mı avantajlı yoksa tam tersi mi?
              Kesinlikle daha avantajlı. Hava sıcaklığının 7Cnin altına düştüğü durumlarda yol tutuş kaybı yaşanmaması en önemli artısı. Normal lastikler aynı sıcaklıkta taş gibi oluyor ve yüzeyi yol tutmaz hale geliyor.
              Ancak sıcak havalarda da lastik hamuru aşırı yumuşadığından Kış lastiklerini bahar başında çıkartmak gerekir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wasabi
                Kesinlikle daha avantajlı. Hava sıcaklığının 7Cnin altına düştüğü durumlarda yol tutuş kaybı yaşanmaması en önemli artısı. Normal lastikler aynı sıcaklıkta taş gibi oluyor ve yüzeyi yol tutmaz hale geliyor.
                Ancak sıcak havalarda da lastik hamuru aşırı yumuşadığından Kış lastiklerini bahar başında çıkartmak gerekir.
                Düşündüğüm gibi teşekkürler..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wasabi

soru yanlış anlaşılmış sanırım.
                  kışın kış lastiğinin faydası/zararı değil, 19" olmasının faydası/zararı sorulmuş.
                  çapın bu konuda etkisi varmı bilmiyorumda geniş taban yüzeyi=daha az tutunma sağlar.
                  bu yüzden de Uludağ'da ünlü futbolculardan biri ince yanaklı büyük jantlarıyla Q7'yi şarampole indirdi
                  InsigniaTEAM

Yorum

@ cagri

Tekrar okudum da haklısınız. Asıl soru lastik ebadı. Dediğiniz doğru. Yüzey genişledikçe yüzeye yapılan basınç azalır. Bu da yere basan kuvvetin düşmesine sebep olur.

Öte yandan, bunları yazarken aklıma takıldı: tutunma yüzeyinin artması yol tutuşa olumlu bir katkı sağlamaz mı? Sonuçta araçta kayma sadece yerçekimine karşı bir direnç değil. Eylemsizlik de işin içine giriyor. Vektörel bileşen yatayda da sürtünmeye karşı bir direnç sağlıyor.

Ne dersiniz?

Yorum

bende öyle düşünüyordum da, temas yüzeyi azaldıkça birim noktaya etkiyen ağırlık miktarı artıyor. bu yüzden ince lastikler daha iyi tutunuyormuş.
                      Çorumda eski bir Toyota jip var sık sık görüyorum, normal zamanlarda öyle bir lastik takıyor ki çamurluktan daha geniş, dışarı taşıyor.
                      kış gelince aynı traktör lastiği kalınlığında, incecik lastikler takıyor
                      InsigniaTEAM

Yorum

Bence geniş tabanlıların yol tutuşu daha iyidir,Q7 olayının başka bir sebebi vardır.
                        Birim yüzeye etkiyen ağırlık azalır ama sürtünme yüzeyi artar.Sürtünme ne kadar artasa yol tutuş o kadar iyi olur ve bence yüzey artması birim ağırlığı fazlasıyla amorti eder.
                        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                        2.0 CDTI
                        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Mühendisler belli olmaya başladı

Yorum

benım bildiğimde genis tabanlı lastık kuru zeminde, ince tabanlı lastıklere gore yola daha saglam tutunur, vırajlarda kayma olmaz ama ıslak yada kaygan zemınlerde ıse tam tersıne ınce tabanlı lastık daha ıyıdır dıye bılıyorum...

Yorum

Çok bilimsel açıklamalar yapmışsınız kendimi fizik dersinde gibi hissettim .

Kışın özellikle bir grup insan lastik hava basınçlarını düşürürler bu kesinlikle yanlış aksine daha fazla hava basmak lazım yere sürtünen kısım ne kadar az olursa karda hareket etmek o kadar kolay olur ama bu özellik frenlemede olumsuz etkiliyor Q7 örneğindeki gibi bu uygulamayı normal lastiklerde yaparsanız geçerli kış lastiklerinde kimyası gereği tutunma daha iyi olduğu için rahat ve konforlu bir yolculuk yaparsınız.

Hasan beyin dediği bilgilerde doğrudur

Orjinal yazı sahibi: HASAN_APG09
                              benım bildiğimde genis tabanlı lastık kuru zeminde, ince tabanlı lastıklere gore yola daha saglam tutunur, vırajlarda kayma olmaz ama ıslak yada kaygan zemınlerde ıse tam tersıne ınce tabanlı lastık daha ıyıdır dıye bılıyorum...

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X