Aracım 1.6 t cosmo.Kaç kere deneme rağmen 80 kuruşla 1 tl arasında geziyo.Basmasam bile yakıyo.Yol bilgisayarında ortalama tüketim 12.6 litre göstermesine rağmen hesap tutmuyo.Ne yapmam gerek, hava filtresini temizletsem fayda sağlarmı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Araç 1 tl yakıyor?
Collapse
X
-
Ynt: Araç 1 tl yakıyor?
selam sıkıntılı bir durum ..aracın kaç km de.kaç devirlerde kullanıyosun aracını vites geçişlerin nasıl trafik şartları aracının bakımı özellikle baskı balatan nasıl bunlara cvp verirsen daha detaylı görüşürüz ..benim aracım ankara trafikte normal kullanım8.6 lt yakıyo defalarca sıfırladım defalarca denedim .ayrıca aracım sporttourer cosmoözgürlük kimsenin yapamadığını yapmaktır
-
Eğer hesabınızdan eminseniz yakıt aldığınız yeri değiştirin.(Bu hesaba göre hava basıyorlar.)
Ayrıca küçük şehirlerde kısa mesafe kullanımlarından dolayı yakıt tüketimi nisbeten fazla olacaktır.34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
-
yakıtı opet ve tpden denedim ikisindede aynı.Baskı balatada sıkıntı olduğunu sanmıyorum.Yol bilgisayarı ile veriler uyuşmuyo.Acaba benzin ucuyomu fazla binmiyorum.Mesala 70 tl benzin aldım 10 günde bitrdim 70 km yol yaptı.Uzun yolda İzmirden afyona geldim 8.1 litre gösteriyo yol bilgisayarı ve uyuşuyo.Şehir içinde neden uyuşmuyo anlamadım?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Fahraytyakıtı opet ve tpden denedim ikisindede aynı.Baskı balatada sıkıntı olduğunu sanmıyorum.Yol bilgisayarı ile veriler uyuşmuyo.Acaba benzin ucuyomu fazla binmiyorum.Mesala 70 tl benzin aldım 10 günde bitrdim 70 km yol yaptı.Uzun yolda İzmirden afyona geldim 8.1 litre gösteriyo yol bilgisayarı ve uyuşuyo.Şehir içinde neden uyuşmuyo anlamadım?
34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
-
Bi sıkıntı söz konusu,normal kullanımda 50 maximum 60 kuruş yakar,tapa gaz diye tabir ettiğimiz sürekli dipgaz,yüksek devir düşük vitesde bile 80 kuruşu geçmemesi lazımBir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
-
Hava filtrenizi değiştirin.Kirli hava filtresi %10 civarında fazla yakmanıza sebep olur.Bujileri de kontrol ettirtin..30 bin km yi geçmişse değiştirmenizi tavsiye ederim..
Ayrıca klima kullanıyorsanız hangi kademede kullandığınıza bağlı olarak %15 e yakın sarfiyatı artırır..
Lastik hava basınçlarınız da 32 nin altında ise harcamanızı artıracaktır.
2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme
Yorum
-
Arkadaşlar yarın dediklerinizi yapıcam bakalım yakıt tüketimi düşecekmi yol bilgisayarıyla araba uyuşmuyo.Yarın bujileri falan değiştirim.Bugün hava filtresini temizlettim.Yine bişey değişmedi şaka gibi 8 silindirli arabaya biniyom sanki Tekerleklerin havalarını bakim.Genelde şehir içi kullanıyorum ama 1 tl yakması anormal.
Yorum
-
Buji ve hava filtresini değiştirdikten sonrada hala fazla yakıyorsa servise gidin yada araca reset atın
Araç kapalı iken Akünün kutup başını sökün ve takın yine sonuç aynı ise servise müracat edin birde yakıtı aldığınız yeri değiştirin ve 95 oktan benzin kullanın.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
Yorum