Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dip Gazdaki Güç..!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Dip Gazdaki Güç..!!

Arka frenlerden biri diğerinden daha çok tutuyor ise arkada oynama olur frenleri bir servise götürüp ölçtürün

1 viteste Koltuğa yapışmak istiyorsanız torku yüksek araç almak lazım bizim araçların torku o kadar yüksek değil beygir olarak güçlü onuda maalesef 1 viteste veremiyor özellikle 2 ve 3 vitesten sonra beygirin gücünü hissedersiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ömer42
      Arkadaşlar Merhaba ;
      Araç 1,6 Turbo 180Hp 2.vitesde dip gaz yaptığımda motorun çıldırmışçasına seriliğini lastikler patinaj ettiği için sanki tam alamıyor gibiyim. Hatta bu olay 3.vitesde giderken birden dip gaz yaptığımda da 2.vitesedeki patinaj oranına göre daha kısa sürse de 3.vitesde de kısmen yaşıyorsunuz.
      İkinci viteste veya üçüncü viteste dip gaz yapmanın esprisini anlayamadım
      Kibar kibar, yavaş yavaş gaz verdiğinizde araba gitmiyor mu?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
        Orjinal yazı sahibi: Ömer42
        Arkadaşlar Merhaba ;
        Araç 1,6 Turbo 180Hp 2.vitesde dip gaz yaptığımda motorun çıldırmışçasına seriliğini lastikler patinaj ettiği için sanki tam alamıyor gibiyim. Hatta bu olay 3.vitesde giderken birden dip gaz yaptığımda da 2.vitesedeki patinaj oranına göre daha kısa sürse de 3.vitesde de kısmen yaşıyorsunuz.
        İkinci viteste veya üçüncü viteste dip gaz yapmanın esprisini anlayamadım
        Kibar kibar, yavaş yavaş gaz verdiğinizde araba gitmiyor mu?
        Dip gaz yapmadığında da 180 hp'nin ne esprisi var
        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Benim araçta da abs erken devreye giriyor ve fren mesafesi uzun. Takip ve fren mesafesini ona göre ayarlarsınız.
          Arkanın oynamasını bilemiyorum.
          1,5 tonluk oturaklı aracın -100 km/h bile arkasının oynaması ilginç.
          Fatih Bey'in dediği gibi servise göstermekte fayda var.

Yorum

Benim aracında abs devreye çok girdğini hatırlamıyorum hemen kızaklama oluyo genellikle
            2011 1.6 180 HP T. Beyaz,Siyah Tavan,Cam filmi,19 İnç jant,Navigasyon,Ledli sinyal lambası,Ayna alt ledi,Krom kapı kolu,Kapı altı logo.

http://i.hizliresim.com/LpNkQb.jpg

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HkmdR
              Benim aracında abs devreye çok girdğini hatırlamıyorum hemen kızaklama oluyo genellikle
              Kızaklama oluyorsa bi sorun var demektir, lastiklerinizi kontrol ettirin, normal şartlarda sert frenlemekerde kızaklama olmaması lazım, abs devreye girmesi lazım...

Yorum

Öncelikle insignialarda debriaj baskı balata biraz zayıf olduğu için kalkışta yada 2.3. Viteste aniden dip gaz yapıp patinaja düşmek, aracın baskı balatası için çok zararlı, bu şekilde patinaj çektirdiğiniz her defada balatayı sıyırarak aşındırır, ömrü kısa olan balatanın ömrünü hepten kısaltırsıbız, 10 bin kmde balatayı bitirebirsiniz, diğer taraftan bahsettiğinin aracın 3.vitese kadar patinaja düşmesi sadece insignia için geçerli değil, beygir gücü yüksek ve önden çekişli tüm araçlarda mevcut, burda önemli olan yolun ve lastiğin kalitesi, eğer her ikiside yeni ise patinaja kalma durumu çok az olur, ozaman gücü daha iyi hissedersiniz, her ikiside eski hatta yol tozlu kaygan ise 4. Vitese kadar bile patinaja düşebilirsiniz, sizin lastikleriniz yeni olduğuna göre birde taze yeni dökülmüş bi asfaltta deneyin bunu, patinaj olayı çok daha az olucaktır, ama yindde tavsiyen patinaj çektirmekten uzak durun...

Arka kayma ise lastik havalarının ayarsızlığı, rot ayarsızlığı yada kamber açılarının bozukluğundan olur...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
                  Benim araçta da abs erken devreye giriyor ve fren mesafesi uzun. Takip ve fren mesafesini ona göre ayarlarsınız.
                  Arkanın oynamasını bilemiyorum.
                  1,5 tonluk oturaklı aracın -100 km/h bile arkasının oynaması ilginç.
                  Fatih Bey'in dediği gibi servise göstermekte fayda var.
                  150 km de yanlayan bir aracın bu duruma düşmesi hiç hoş ve normal değil
                  2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED

Yorum

Ayrıca bu dip gaz sevdasını bende çözemedim. Arabayı baskı balatayı haşat etmekten başka bişi değil bence. Ömründen ömür gidiyor..beygir fazla tutunmuyor yola belli birşey. Arabaları bu şekilde üzmekten yana değilim. Basılır tabi o ayrı bi dünya ama bu şekilde aracı yıpratmak...
                    2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED

Yorum

enteresan bir konu başlığı ve enteresan yorumlar
                      https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz
                        enteresan bir konu başlığı ve enteresan yorumlar
                        Form daki enteresan ve ilgi çeken konu açmayı başarıyor gibiyim...
                        2010 1,6 Turbo Cosmo DVD 800 +Navi 18"

Yorum

İşleniyor...
                        X