Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arka kelebek camı '' rüzgar sesi '' nasıl giderilir?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Arka kelebek camı '' rüzgar sesi '' nasıl giderilir?

Selamlar.

Yakın geçmişe kadar farketmediğim ses, hanımın araç kullanma hevesi depreşti ki yolcu kolduğuna oturduğumda sesi farkettim.
    100 km hız dan sonra başlayan rüzgar sesi... Sesin kaynağı sol arka kelebek camı. Kulağı yanaştırdıkça ses artıyor. Camcı ya gittim.
    Kaportacıya yolladı. Oda, arka kapıyı biraz içeri aldı fakat düzelme olmadı.
    Rüzgar içeri girmiyor. Muhtemelen cam arasından kapı sacı içine doğru girmekte. Ses öyle bir ses. Sağ tarafta ses yok.
    Yetkili servisinde pek müdail olacağını düşünmüyorum. Başına gelmiş, bu sıkıntı ile uğraşmış arkadaşlar var mı ?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Arka kelebek camı '' rüzgar sesi '' nasıl giderilir?

Bu sorunun cevabını iyi ve deneyimli bir trim ustası çözebilir diye düşünüyorum

Allah kolaylık versin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşiniz zor, çözümü kolay değil, o ses gitmez, işin kötü tarafı kulağınız o sesi artık hep duyacak, umarım araçtan soğuyup satmazsınız...

Yorum

aton kardeşim,siz bu aracınızı çekme belgeli,pert falanmı aldınız allahaşkına!!!...yok yok şaka yapıyorum.sizin gibi ayrıntılara dikkat eden insanlar olmazsa teknolojide ilerleme de olmaz.insanlarımızın bir kısmı koyun misali.onlarla toplum geriye gider.sizin gibi insanlarla ilerleriz.ayrıntılarda dikkatiniz eksik olmasın.teşekkürler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Bu sorunun cevabını iyi ve deneyimli bir trim ustası çözebilir diye düşünüyorum

Allah kolaylık versin
          Umarım yerel bölgemizce iyi bir trim ustası bulabilirim. Bi samimi ustalara sormak lazım kim yapar diye.

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
          İşiniz zor, çözümü kolay değil, o ses gitmez, işin kötü tarafı kulağınız o sesi artık hep duyacak, umarım araçtan soğuyup satmazsınız...
          Yokyok, araçtan soğumam artık kolay kolay, hanımın üzerine yaptık satamamda hemen ha deyince : ) Ses, hani sağ da da olsa normal algılaycağım. Bir kaç Forumda okudum.
          Sesin giderilmesi için kelebek camını söküp araya siyah silikon ( tabi özel bir maddedir ) sıkıp camı yerine oturttuklarında kapanan boşluklar, yüksek hızlarda ses yapmasını engelliyormuş.
          skoda forumlarında öğrendiğim bir ayrıntı da bu. Benzer durum bizde de olabilir.

Orjinal yazı sahibi: cemal
          aton kardeşim,siz bu aracınızı çekme belgeli,pert falanmı aldınız allahaşkına!!!...yok yok şaka yapıyorum.sizin gibi ayrıntılara dikkat eden insanlar olmazsa teknolojide ilerleme de olmaz.insanlarımızın bir kısmı koyun misali.onlarla toplum geriye gider.sizin gibi insanlarla ilerleriz.ayrıntılarda dikkatiniz eksik olmasın.teşekkürler.
          Hehe : ) 4 yıl sonunda sanırım araçlarımızda bunun gibi '' ufak tefek '' her araçta olabilecek hafif pürüzler olabilir.
          İşimiz gereği biraz da kıltüy. hatta ne birazi. Baya baya kıl tüy birisiyim. Ne bilyim, ekran daki hafif lekeler, arkadaki kelebek sesi, tavandaki garip çizgiler. Bir kısmı normal. Bir kısmı sonradan olan vakalar.
          Olur böyle deyip araçtan aldığımız keyfi törpülemiyoruz allahtan : )
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

O camı sökmek kolay değildir, (cam silikonu çok güçlüdür) sökerken ya kırılır ya da kaporta, çıta vs hasar görür. Uğraşma bence emin ol pişman olursun, hem sesin geçeceği kesin değil, hem aksilik olma ihtimali yüksek.
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Ben de senin gibi pimpirikliyim, ne zaman bir şeyi düzelteyim desem daha kötü oldu, örnek vermek isterdim ama oha dersiniz yaptığımı duyunca o yüzden yazmayayım.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Yoyo yaptıklarınız ve uç uğraşlarınız bana aşırı derece de normal gelebilir. Özel mesajla da açıklayın

Yorum

İşleniyor...
                X