Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sağa çekme ve Direksiyon Titremesi. '' yapamadılar ''

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sağa çekme ve Direksiyon Titremesi. '' yapamadılar ''

Selamlar.
    10 gün evvel önlere yeni 2 lastik alıp, ön arka yaptık. Marka model Önler: kumho ku39, arkalar Kumho ku19 245-45-18
    Değişim önceside dahil olmak üzere çözülemeyen, yada bir türlü doğru ustaya denk gelemediğim bir durummu anlayamadığım bir olaylar silsilesi içerisindeyim. Az kaldı delirmek de üzereyim hani.

Arça resmen, sök tak yapa yapa yalama oldu. Her sökümde içim cız ediyor. 4. rot balans çı ya gitmekteyim. Bir türlü sağa çekme ve 90 dan sonra 140 a kadar ki titremeyi alamadılar. Bu eski lastiklerde de böyleydi. En azından benzerdi.

Yenileri takınca da devam etti. Bazen titreme, 110 -150 gibi olmakta, bazen de sağa çekme kalkıp sadece titreme olmakta, titremeyi kestik deyip bu sefer de sağa çekme devam etmekte.

Alt takıma ısrarla sorunz diyorlar. En son işlemde, lastik takan şahsın bilgisiszliği nedeniyle doğru takmadığını söyleyip, sadece sağ ön lastiği söküp bir çeşit krem ile sıvayıp geri taktılar. değişen birşey olmadı. Son yorumu ise yanal kayma var deyip, önleri sol sağ yaparak çekmeyi düzelttiler, Fakat, titreme ( 110-140 ) devam etmekte.

Motor ustama durumu anlatıp teste çıktığımızda aracın hopladığını söyleyip lastik basınçlarına baktık. Önler 33, arka 32, sağ arka 31... Bir lastikçi bu hatayı yapabilr mi? evet yapar. Kimsi yamuk jantı bile göremez. Olur bunlar benim başıma gelir.

Acilen, latikleri ön ve arka 30' a düşürüp denedik, araç yumuşadı resmen. Kendine geldi diyebilirim. Titreme %80-90 kesildi.

Şimdide kalan tek şey, direksiyon titremesi yerine, direksiyonda, 90 dan sonra, titreşimli telefon gibi titremesi. İnce bir titreme. Balans titremesi benzeri değil nasıl tarif edebilirim bilmiyorum, titreşimli telefon buna iyi bir örnek....

Arkadaşlar, bu çok bilmiş ustalara neresine bakmalarını söyleyebilirim?

Şu meşhur, Salıncak burçlarından yapıyor olabilir mi? 100 civarı gaza basınca o titreşim daha da hissediliyor.

http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=8545.0
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Sağa çekme ve Direksiyon Titremesi. '' yapamadılar ''

Jantlarinda yamukluk olabilirmi ?
    Birde direksiyon kutusunu kontrol etsinler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Jantlar orjinalmiydi, birde 30 hava çok düşük, virajlarda kayma yaşarsınız, 32 idealdir...

Yorum

Değerli aton1981.
        Öyle -kafaya göre- lastik basıncı ayarlamak mı olurmuş?
        Sağ ön kapı eşiğinde bir etiket vardır. Bu etiket üzerinde
        (yük durumuna göre değişen) lastik hava basıncı önerisi bulunur.
        Bu talimat doğrultusunda lastik hava basınçları ayarlanır.

Direksiyondaki titremenin ise mutlaka bir sebebi olmalı.
        Israrla 'sorun yok' diyen usta kim? Delme-takma özel servislere de
        burada barındırılan ustalara da asla güvenme. Bu belayı bir yetkili
        servisin başına sar, bak bakalım o sorunu bulup halletmiyorlar mı.

Yorum

Geçenlere web Adresi Burada Paylaşılan Bir GM Parça Tedarikçisinin Sitesini İncelerken Dikkatimi Çekmişti, Bizim Araçların Z Koları Sert Plastiktenmiş Diye. Çelik Çubuk Olanları da Vardı Satış Listesinde. Acaba Diyorum O Süratlerde Esneme İle Birlikte Salınıma ve Silkelemeye Sebep Olabilir mi??

Plastik;
          http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...M,PR-2088.html
          Çelik Çubuk;
          http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...M,PR-2090.html

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
            Geçenlere web Adresi Burada Paylaşılan Bir GM Parça Tedarikçisinin Sitesini İncelerken Dikkatimi Çekmişti, Bizim Araçların Z Koları Sert Plastiktenmiş Diye. Çelik Çubuk Olanları da Vardı Satış Listesinde. Acaba Diyorum O Süratlerde Esneme İle Birlikte Salınıma ve Silkelemeye Sebep Olabilir mi??

Plastik;
            http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...M,PR-2088.html
            Çelik Çubuk;
            http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...M,PR-2090.html

Hüseyin abi orjinal olan z rot sert plastik parçadan, çabuk bozulmasın diye bu şekilde üretmişler sanırım, bendede balans problemi çok uzun süre yaşadım, düzelip bozuluyordu, z rota kafar değiştirmiştim, demir olanı kullanmıştım ama geçmemişti, bu yüzden z rot ile ilgili olucağını düşünmüyorum, metal olanlar yan sanayi diye biliyorum...

Yorum

Bu Bilgiyi Senden Almak Gerçekten Rahatlattı İçimi. Acaba mı Diye, Yukarıdaki İlanları Gördüğümden Beridir Kafama Takılmıştı. Paylaştığım Çelik Çubuk Adresi Orjinal GM Olarak Geçiyor Dikkat Edersen.
              Bu da Yan Sanayisi;
              http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...r,PR-2093.html

Yorum

Jantlar orjinal, Jatlarda ısrarla yamuk yok diyorlar. Ki önceki yamuk jantı bulan yine bu ustaydı.
                Dikkat etmediğim direksiyon kutusu. Fakat, 90 a kadar hızlanmada da direksiyon kutusu sorunu kendisini belli etmezmi? Yine de tabiki bunuda belirteceğim.

Şaman abi, kafaya göre demeyelimde onu denemek için uyguladık. Sonrasında gerkeli olan 32' ye çektik.
                Birde, malesef ki malesef, bulunduğum yerde pek tabi yetkili servis yok. En yakını 83 km uzakta.Süreki git gel yapmak ta sıkıyor.

Burada, güvendiğim bir özel servise, direksiyon kutusu hakkında bi uyarıda bulunayım.
                Yalnız , bu şikayetin bir diğer sebebi olan salıncak burçları hakkında bir görüş bildirmemeniz dikkatimi çekmedi değil hani.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Salıncak burcundan kaynaklı olan 110 civarı hızlarda kendini belli ediyor. Daha çok boşluk verir gibi hissettiriyor. Salıncak burçlarından da olabilir. Direksiyon kutusundan kaynaklı titreşim daha düzensiz bir titreme olur diye düşünüyorum.
                  34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Burçlar Bende de Değiştiydi Garantiden. Halen Daha Bazen Yapıyor Bazen Yapmıyor.

Yorum

Hakikatten kafa karıştırıcı bir durum. Bulması ayrı dert, uyguladıktan sonra da bazen yapıp bazen yapmaması ayrı bir durum. Önce, ustama direksiyon kutusuna bakmasını rica edeceğim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                        Şaman abi, kafaya göre demeyelimde onu denemek için uyguladık. Sonrasında gerkeli olan 32' ye çektik.
                        Birde, malesef ki malesef, bulunduğum yerde pek tabi yetkili servis yok. En yakını 83 km uzakta.Süreki git gel yapmak ta sıkıyor.
                        Burada, güvendiğim bir özel servise, direksiyon kutusu hakkında bi uyarıda bulunayım.
                        Yalnız , bu şikayetin bir diğer sebebi olan salıncak burçları hakkında bir görüş bildirmemeniz dikkatimi çekmedi değil hani.
                        Değerli aton1981, benim paylaşımlarım (dikkat ettiyseniz) kulaktan dolma değil, kendi öz tecrübelerimin ürünüdür.
                        Bu konuda (salıncak burcu) yaşanmış bir tecrübem yok, dolayısıyla bir görüş bildirmem doğru değil, çünkü bilmiyorum
                        Bilir bilmez ukalalık yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum

Yorum

Şaman abicim, dikkatsizce paylaşımlarınızı okumuyorum, dikkatli şekilde okurum. Birde bana ukala dediniz? Bir büyüğümüzün latifesi olarak alıyorum.
                          Siz, benim paylaşımlarıma daha doğrusu satırlarıma dikkat ederseniz boşluk vererek yazdığım her satır başı çoğu zamanbir başka konuya denk gelebiliyor. Hani dikkat etmeniz için belirttim.

Orada, bir üst satırı alıntı yapmadınız, en üst hasan arkadaşımıza cevab yazılmıştı. ( jant )
                          Bir alt satırda size,
                          Burç konusu da size değil, genel bir soru idi.

Her '' AYRI '' cevap için yeni gönderi yapmanın anlamı olmadığı gibi doğrusunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Umarım açıklayabildim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                            Birde bana ukala dediniz? Bir büyüğümüzün latifesi olarak alıyorum. Burç konusu da size değil, genel bir soru idi.
                            Yapmayın değerli aton1981 kardeşim, tekrar okuyun bakalım size mi demişim?
                            Salıncak burcu konusundaki soruyu üzerime alınmışım, bu konuda bir tecrübem
                            yok, bilir bilmez yorum yazıp 'ukalalık' yapmayayım diyorum.Bunda ne var?

Yorum

araya girmek gibi olmasın ama şaman abi size ukala dememiş. kendisinin konuya hakim olmadan ukalaca fikir belirtmek istemediğini söylemiş sadece.

Yorum

İşleniyor...
                              X