Merhaba arkadaşlar, 2.0 dizel 2012 model aracım geçtiğimiz yıllarda içerisini klimayı 24 dereceye getirdiğimde gayet güzel soğutuyordu, garantisi bitti, geçtiğimiz hafta 24 dereceye getirdiğimde içeriyi soğutmadı, ama 18 derceye getirdiğimde soğuttu. 18 dereceye getirdiğimde baya soğuk hava çıkışı oluyor, sorun neyde olabilir ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Klima sorunu
Collapse
X
-
Ynt: Klima sorunu
Ağır bakımda, polen filtresini önemsemedim. Klima sapıttı. Değiştirdim. sorun düzeldi.
Birde gazı da kontrol ettirin. Klima motorunu kontrol ettirin. Herşey olabilirCARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Yanlışım yoksa yaz günlerinde 18 derece ayarı da dış ısıyı verir klima kapalı olsa bile. Arkadaş soğuttu dediğine göre klima tuşuna kanımca basıyor olmalı : )CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Klima tuşuna basılı
18 dereceye getirdiğimde üflüyor, ama geçen sene 22-24 dereceye getirdiğimde daha kuvvetli üflüyordu ( hava dışarıda 30 dereceyken ) . Arabayı otoparka getirdiğimde altından normal olarak su damlatıyor, ne daha az ne daha fazla.
Yorum
-
Evet 18 e ayarlayıp klimayı açmazsanız, dış sıcakliği içeri verir, eskiden soğutup şuanda soğutmuyorsa klimayı açmamış olabilir, aslında 24 derecede klima açık olsa dahi soğuk hava gelmemesi lazım, çok hafif bi serin hava olabilir, 25 derecelerde ılık üfler çünkü, 26 da daha sıcak, 27 ve hı mıdunda en sıcak havayı üfler, benim bildiğim;
Lo ( 18 ve altı) en soğuk derece, maksimum soğukluk (33 ve üzeri dış derecede ideal)
18-20 arası normal soğukluk ( 27-32 Arası dış derecede kullanılabilir
20-23 arası az soğukluk ( dış derecenin 23-28 derece olduğu dönemler ideal
23-25 arası ne sıcak ne soğuk ( dış derece 20-23 arası kullanılabilir, ilkbahar ve sonbaharda
25-27 arası klimaya artık gerek yoktur, ılık-sıcak bi hava üfler, dış sıcaklık 13-20 arası idealdir
27-hı arası en yüksek sıcaklık, dış sıcaklık 13 ve altı derecelerde kullanmak uygundur...
Bununla beraber araçlarınızda iklim kontrollü klima bulunduğu için siz ne kadarda azami değerlere ulaşmak istesenizde kontrol klima sistemindedeir, mesela kış ortasında dış derece 10-12 gösteriyorken siz klimayı açıp 18 dereceye getirirseniz klima soğuk hava üfler ancak bu soğukluğu çok fazla hissetmezsiniz, çünkü maksimum soğukluğu kış ortasında vermez, aynı durum yazında geçerlidir, 30 derecede sıcak hava vermeye çalışırsanız sıcak hava gelir ancak, kışın aldığınız sıcak havayla arasında çok fark vardır, en soğuk havayı dış derece 35 in üzerini gösterdiğinde alırsınız...
Karışık anlattım sanırım
Yorum
Yorum