Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia mı passat mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: insignia mı passat mı?

Orjinal yazı sahibi: cagri
    Orjinal yazı sahibi: cemcan
    Geçenler de bir galeriye gitmiştim, orada şahit olduğum bir görüşmeyi aktarayım dedim. Galeri sahibinden satılacak bir araba konusunda bilgi alıyorlar, konu edinilen araba ise 2010 model bir insigna galericinin verdiği fiyat ise 40-43 bin arası bir fiyat. Görüşme bittikten sonra dedim ki; fiyat neden o kadar ucuz, D sınıfı bir araç değil mi bu. Galeri sahibi ise düşüncelerini şöyle açıkladı; Bu araba henüz kendisini kanıtlamadı, kullanılan motor teknolojisi daha yeni, ileri de ne tür sorunlar çıkaracağı belli değil üstelik, biraz da volkswagen in turbo tekniğinin melezini yapmışlar ve motor gücü ile kasa arasında çok fazla bir oransızlık var, bu da yol tutuşunu etkiliyor, üstelik yakıt sarfiyatı çok yüksek, vergisi yüksek bu nedenle 2. el de çok zarar eden bir araç bu nedenle kullanıcı bu aracı tercih etmiyor dedi. Benden söylemesi arkadaşlar, adam çokta haksız değil hani. Araç alırken bence şu değerlendirme yi yapmalıyız, dış görünüş mü yoksa, kalitesini kabul ettiren model mi. Hem öyle çok abartılı dış tasarımlar sizce de üreticinin kendine güvenememesinin sonucu değilmidir.
    yaşınızdan dolayı söyleyeceklerim için şimdiden özür dilerim.
    yazınızdan şunu çıkardım;

1- ya galericinin bir bildiği yok, size bişeyler uydurup söylemiş,
    2- yada sizin birşey bildiğiniz yok, galerici sizi ciddiye almayıp bişeyler uydurmuş.

sonuçta galericinin her söylediği hikaye. buna inanıp inanmamanıza göre siz şıklardan birini seçin.

araç kendini kanıtladı, motor teknolojisi yeni değil A16LET yıllardır piyasada var, VW'nin TSI'si ile Opel'in LET'inin alakası yok yani VW'nin melezi felan değil,
    motor gücüyle kasanın neresi orantısız, 1500kg'ya 180hp fazla mı geliyormuş, tabi biz normalde 2-3 tonluk arabalar kullanıyoruz
    kasa orantısızlığı ile yol tutuş ne alaka, Opel'in girdiği virajlara hangi VW girebiliyor, sitemizde kanıtı da var, 1.6Turbo'nun 200+ hız ile girdiği viraja Scirocco giremiyor (kusura bakma Gökhan abi haha )
    yakıtı kime ve neye göre yüksek? D segmenti 1.6 atmosferik motorların yaktığı yakıtı Insignia turbo motor ile yakıyor.
    vergisi yüksek = muhaha muhaha muhaha
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
      Orjinal yazı sahibi: cagri
      Geçenler de bir galeriye gitmiştim, orada şahit olduğum bir görüşmeyi aktarayım dedim. Galeri sahibinden satılacak bir araba konusunda bilgi alıyorlar, konu edinilen araba ise 2010 model bir insigna galericinin verdiği fiyat ise 40-43 bin arası bir fiyat. Görüşme bittikten sonra dedim ki; fiyat neden o kadar ucuz, D sınıfı bir araç değil mi bu. Galeri sahibi ise düşüncelerini şöyle açıkladı; Bu araba henüz kendisini kanıtlamadı, kullanılan motor teknolojisi daha yeni, ileri de ne tür sorunlar çıkaracağı belli değil üstelik, biraz da volkswagen in turbo tekniğinin melezini yapmışlar ve motor gücü ile kasa arasında çok fazla bir oransızlık var, bu da yol tutuşunu etkiliyor, üstelik yakıt sarfiyatı çok yüksek, vergisi yüksek bu nedenle 2. el de çok zarar eden bir araç bu nedenle kullanıcı bu aracı tercih etmiyor dedi. Benden söylemesi arkadaşlar, adam çokta haksız değil hani. Araç alırken bence şu değerlendirme yi yapmalıyız, dış görünüş mü yoksa, kalitesini kabul ettiren model mi. Hem öyle çok abartılı dış tasarımlar sizce de üreticinin kendine güvenememesinin sonucu değilmidir.
      yaşınızdan dolayı söyleyeceklerim için şimdiden özür dilerim.
      yazınızdan şunu çıkardım;

1- ya galericinin bir bildiği yok, size bişeyler uydurup söylemiş,
      2- yada sizin birşey bildiğiniz yok, galerici sizi ciddiye almayıp bişeyler uydurmuş.

sonuçta galericinin her söylediği hikaye. buna inanıp inanmamanıza göre siz şıklardan birini seçin.

araç kendini kanıtladı, motor teknolojisi yeni değil A16LET yıllardır piyasada var, VW'nin TSI'si ile Opel'in LET'inin alakası yok yani VW'nin melezi felan değil,
      motor gücüyle kasanın neresi orantısız, 1500kg'ya 180hp fazla mı geliyormuş, tabi biz normalde 2-3 tonluk arabalar kullanıyoruz
      kasa orantısızlığı ile yol tutuş ne alaka, Opel'in girdiği virajlara hangi VW girebiliyor, sitemizde kanıtı da var, 1.6Turbo'nun 200+ hız ile girdiği viraja Scirocco giremiyor (kusura bakma Gökhan abi haha )
      yakıtı kime ve neye göre yüksek? D segmenti 1.6 atmosferik motorların yaktığı yakıtı Insignia turbo motor ile yakıyor.
      vergisi yüksek = muhaha muhaha muhaha
      )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Yorum

valla ne hikmetse galericilerin en çok para kazandığı araba insignia. size yaptığı yalan yanlış açıklamaları fazla bilgisi olmayan bir insignia sahibine yapıp arabasını ölü fiyata alır. sonra yağlayıp ballayıp ciddi karla başkasına satar.

her söylenene inanmayalım tecrübe etmeden...
        2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

Volkan kardeşim çok haklısın.Dün bir galerici ile konuştum.bana ya abi bu araçlarda kampanya var dizelleri bayide 66.000 tl satılıyor senin araç maksimum 43.000 eder dedi.ya hangi bayi dedim ya hepsi aynı diyo neyse dedim kapattım telefonu. ya bukadar saçmalık mı olur 81.000 tl lik aracı 66.000 tl yaptı iki dakikada adam.yani karşısındaki insan cahil olsa kandıracak valla bu araçtan okadar zarar yapacağıma o zarırı benzin masrafım sayar gül gibi aracımada binerim.
          yazık bu aracı neden bu hale düşürdüler anlamış değilim o değil yakında astra fiyatına satamıyacaz aracı
          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

İki gün önce Hindistan'dan gelen misafirlerim (kendileri iş adamlarıdır) tek tek arabamın yanına geçip fotoğraf çektirdiler
            Günün konusunu arabamdan, sattığım makinalara getirene kadar çok uğraştım.
            Araba harika arkadaşlar. Benimkini aldıktan sonra bir tane de amcaoğluna aldık ve yarın da bir Astra alıyoruz diğer amcaoğluna.
            Opel iyidir.
            2014 BMW 320d

Yorum

valla galericiler ne kadar neyi biliyor onu da araştırmak lazım. iddia ediyorum bu forumu sıkı takip eden birisi en az galericiler kadar araba konusunda bilgiye sahiptir. hele müşteri temsilcilerinden hiç bahsetmiyorum. vallahi ne kadar test sürüşü yaptıysam hepsini de forumda paylaştım. denediğim araçların müşteri temsilcileri ya benim kadar ya da benden az aracı tanıyorlardı. ikinci konu bir aracın ikinci elinin düşmesi o arabayı kesinlikle kötü yapmaz. üretici firmanın politikasından kaynaklanıyordur. vw nin pazarlamasının opelden iyi olması arabalarının da daha iyi olması anlamına gelmez.

arabanın yakıtı meselesine gelince ben bu aracı sakin kullanımda 10,5 lt ortalaması ile kullandım. benim kendi tercihim agresif kullanmak bu yüzden ortalama su an 13,8 civarı. 180hp lik araçta benzin ile 10,5 ortalama bence cok iyi. benzin pahalı orası ayrı konu bunu insigniaya yuklemeyelım.

aracımızın yol tutuşu güvenliğinin ise tartışılıcak bir konu olmadığını düşünüyorum. ben d segmentinde cok arac sürdüm (c5 , 508 , 320d , a4 , passat cc , c180) insignia bu araçlar arasında yol tutuş bakımından kesinlikle ortalamanın üstünde.

Yorum

1. 20den fazla ödül aldı ve gerek tasarımıyla gerek kalitesiyle kendisini zaten kanıtladı.
                2.Motor astra gtc'de de kullanılan A16LET motor yeni teknolojı değildir,2 bucuk senedir kullanıyoruz şimdiye kadar bir sorun cıkarmadı ilerde de cıkaracagını sanmıyorum,umarım cıkarmaz da,Tsi melezi felan değildir.
                3.araç 1570 kg 180 bg, yol tutuşu sınıfının en iyilerindendir,bunda aracın lastık ebatları ve süspansiyon yapısı özellikle ön planda.
                4.yakıt sarfiyatı cok yüksek değil,bu araç 180 beygir ve tüketimi ortalama 11 lt kasmadan.Piyasadaki diğer Vw grubu ya da honda toyata atmosferıklerın tüketimlerine bakarsanız aracın aslında az yaktıgı sonucuna varabilirsiniz.
                5.vergisi senelik 700 Tl idi 3 yaş grubuna girdi bizim aracımız senelık 450-500 e düştü diye hatırlıyorum evet gerçekten fazla senelik 700 Tl haklısınız.
                6.Mercedes CLS gibi bir tasarım ben görmedim,aşırı güzel bir araba,bu da sizin düşünce yapınıza göre Mercedesin kendine güvenemeyecek kadar dandik bir marka oldugunu gösterir
                başka duyduğunuz palavralar varsa zevkle çürütebiliriz?Biliyoruz da konuşuyoruz
                Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Yıllarca Opel kullanan birisi olarak diyebilirim ki sorunsuzluk sağlamlık kalite yakıt tuketimi aktarma ikinci el deger kaybi vs tüm konularda Vw opelden 1 gömlek ustundur. İsin özeti budur gm motorları iyidir fakat onlar da Vw audi grubundan bir gömlek geridedir bence baskası teferuaattir!

Yorum

Saygıdeğer arkadasım yakıt tuketimi makul diyor fakat imzasindaki araca tüp taktirime bu bir celiski değil midir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oziozborn
                      Saygıdeğer arkadasım yakıt tuketimi makul diyor fakat imzasindaki araca tüp taktirime bu bir celiski değil midir
                      çelişki değildir.

yakıt tüketimi makul demiyor, yakıt tüketimi arabanın gücüne ve ağırlığına rağmen aracı daha az yaksın diye çok kasmadan 11 litreleri rahat görüyor diyor Uğur kardeşim.

ayrıca aracına LPG taktırması çelişki sayılacak bir durum değil. LPG taktıran birçok üyemiz olduğu gibi üye olmayan ama İnsignia sına LPG taktıran çok insan var

araç çok yaktığı için değil tüm bunlar, asıl çelişki benzinin pahalı olması ve nedense bu aracı alan insanlar güç denemesi veya göstermesi, ya da yolda gören diğer araçların taciziyle hep bir kapışma basıp gitme isteği ile hareket etmesi. sonra da kalkıp az yakmasını beklemesi. ve takdir edersiniz ki etrafta o kadar ÇOK cahil insan ve sırf laf olsun diye girdiği ortamlarda atıp tutan insan var ki bu arabalar hakkında. yok çok yakıyor yok şu var yok bu var. (çok biliyorsan kendini kandır milleti zehirleme...) işte çelişki burda.. araçlar çok yakmıyor. atmosferik motorlar bile bugün memur arabası dediğimiz Focuslar Corollalar eski kasa Passatlar Vectralar vs vs. ş.içi minimum 8-9 lt nin altına iniyorlar mı? güçleri ne peki onların? çok çok 110 HP ler en güçlüsü. ama bu araç 180 HP gücünde ve 1.5 ton ağırlığında bir canavar... ama bunlara rağmen tüketimi çokta aşırı değil. full depoda sadece 20 lira civarı fark ettiriyor. 20 lira bizi zenginde etmez fakirde..... işte Uğur kardeşimin bahsettiği ''çelişki'' bu..

aracına LPG taktırması da tamamen uçuk benzin fiyatları ve fiyatlara yapılan saçma indirim bindirimler... en azından böyle kafa rahat oluyor

saygılarımla

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Yıllarca Opel kullanan birisi olarak diyebilirim ki sorunsuzluk sağlamlık kalite yakıt tuketimi aktarma ikinci el deger kaybi vs tüm konularda Vw opelden 1 gömlek ustundur. İsin özeti budur gm motorları iyidir fakat onlar da Vw audi grubundan bir gömlek geridedir bence baskası teferuaattir!
                        bizde ailece Opel kullanıcısıyız ve bizde 12.5 senedir Opel sahibiyiz.. ve ben benim tecrübemi ve bildiğimi söyleyeyim, ne bu aracımızda, ne önceki 99 Vectra GL 1.6 da, ne bizimle birlikte Vectra CD 2.0 alan eniştem, ne de hala 2000 Astra Classic sahibi eniştem, hiçbir sorun yaşamadık...

şunu belirtmek istiyorum, eniştemin Vectra sı hala duruyor ve köyde bahçesi var, ben bir kere şahit oldum ama kendisi bunu hep yapıyormuş, o arabayı dağa taşa vuruyordu traktörün zor geçeceği yola sürüp tırmandırıyordu ve tık demeden gidiyordu araç. ve sürekli gidip sanayide özel Opel servisinde düzenli bakımını yapar kullanır. bugüne kadar tık demedi MAŞALLAH..
                        bizim Vectra zaten saat gibiydi ve tertemizdi.. arabadan ses gelmiyordu sağından solundan.. sattığımıza da hala pişmanız....

gelelim şimdiye, takdir edersiniz ki İnsignia ve Astra J üst üste 2 yıldır en sorunsuz araç ünvanı aldılar. şunu belirteyim, eğer forumda teknik destek başlığı altında veya genel sohbetteki konu başlıklarına bakarsanız bu arabaya soğuk yaklaşırsınız psikolojik olarak.. ama yeri gelip o kadar abartılıyor ki bazı konular bunu görüyoruz çünkü, bazen de ufak tefek sıkıntılar oluyor ve servisler çözüyor biliyorsunuz, ama bu tür şeyler her markada olabilecek ve olan ufak problemler. var mı İnsignia ile ilgili çok çok ciddi bir sorun?

VW nin DSG şanzımanı ah keşke Opel de olaydı diyoruz bazen.. e o da hata vermiyor mu? sonra VW napıyor? bizim kimi üyelerimizin debrijay seri garantiden değişti, kimisi zorluk yaşadı ama kimisi hemen halletti, ama VW servisleri bu şanzımanları hemen değiştiriyor mu? ya çevremde VW sahibi o kadar yakın arkadaşım var ki sırf dış dikiz aynasından bile ne sıkıntı ne tartışmalar stresler yaşıyorlar servislerle bir bilseniz... VW cebe ikinci elde biraz para koyuyor diye alman arabası diye ve senelerdir passat golf diye ülkemizde tahtta olmuş diye çok yüceltiliyor.. artık böyle değil.. Opel değil VW yi yakalayan veya geçen.. birçok marka farklı konularda VW nin önünde olabiliyor günümüzde.. yine bazı konularda da gerisinde kalabiliyor.. ama burda Opel-VW kıyaslaması hiç bitmiyor.. yahu anlamış değilim VW düşmanmış gibi karşılanıyor ve düşünülüyor bazen.. ama bu konu uzar gider detaya girmeye gerek yok..

sonuç olarak, VW Opel den üstün değildir Opel VW den üstün değildir günümüzde.. üstünlük demek sağlam prestij demek. Mercedes Audi BMW misali.. VW nin de sayısız sorunları var marka adına servis ve bayi adına Opel in de. bugün bir Mercedes servisine gidin ve ordaki sistemi ilgiyi alakayı ve işlerin kalitesini görün.. bayilerde bile kalite var standart var. belki VW bazı bu konularda Opel in önüne geçmiş olabilir 7-8 yıllık bir serüvenden sonra ama Opel de tesisleşme ve servis kalitesi yönünde ilerliyor bunu da inkar etmemek lazım.

kimse yanlış anlamasın görüşlerimi ama ben sadece kendi fikirlerimi ve düşüncelerimi belirttim.. herkesin de düşüncesine saygımız var..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
                          bizde ailece Opel kullanıcısıyız ve bizde 12.5 senedir Opel sahibiyiz.. ve ben benim tecrübemi ve bildiğimi söyleyeyim, ne bu aracımızda, ne önceki 99 Vectra GL 1.6 da, ne bizimle birlikte Vectra CD 2.0 alan eniştem, ne de hala 2000 Astra Classic sahibi eniştem, hiçbir sorun yaşamadık...

şunu belirtmek istiyorum, eniştemin Vectra sı hala duruyor ve köyde bahçesi var, ben bir kere şahit oldum ama kendisi bunu hep yapıyormuş, o arabayı dağa taşa vuruyordu traktörün zor geçeceği yola sürüp tırmandırıyordu ve tık demeden gidiyordu araç. ve sürekli gidip sanayide özel Opel servisinde düzenli bakımını yapar kullanır. bugüne kadar tık demedi MAŞALLAH..
                          bizim Vectra zaten saat gibiydi ve tertemizdi.. arabadan ses gelmiyordu sağından solundan.. sattığımıza da hala pişmanız....

gelelim şimdiye, takdir edersiniz ki İnsignia ve Astra J üst üste 2 yıldır en sorunsuz araç ünvanı aldılar. şunu belirteyim, eğer forumda teknik destek başlığı altında veya genel sohbetteki konu başlıklarına bakarsanız bu arabaya soğuk yaklaşırsınız psikolojik olarak.. ama yeri gelip o kadar abartılıyor ki bazı konular bunu görüyoruz çünkü, bazen de ufak tefek sıkıntılar oluyor ve servisler çözüyor biliyorsunuz, ama bu tür şeyler her markada olabilecek ve olan ufak problemler. var mı İnsignia ile ilgili çok çok ciddi bir sorun?

VW nin DSG şanzımanı ah keşke Opel de olaydı diyoruz bazen.. e o da hata vermiyor mu? sonra VW napıyor? bizim kimi üyelerimizin debrijay seri garantiden değişti, kimisi zorluk yaşadı ama kimisi hemen halletti, ama VW servisleri bu şanzımanları hemen değiştiriyor mu? ya çevremde VW sahibi o kadar yakın arkadaşım var ki sırf dış dikiz aynasından bile ne sıkıntı ne tartışmalar stresler yaşıyorlar servislerle bir bilseniz... VW cebe ikinci elde biraz para koyuyor diye alman arabası diye ve senelerdir passat golf diye ülkemizde tahtta olmuş diye çok yüceltiliyor.. artık böyle değil.. Opel değil VW yi yakalayan veya geçen.. birçok marka farklı konularda VW nin önünde olabiliyor günümüzde.. yine bazı konularda da gerisinde kalabiliyor.. ama burda Opel-VW kıyaslaması hiç bitmiyor.. yahu anlamış değilim VW düşmanmış gibi karşılanıyor ve düşünülüyor bazen.. ama bu konu uzar gider detaya girmeye gerek yok..

sonuç olarak, VW Opel den üstün değildir Opel VW den üstün değildir günümüzde.. üstünlük demek sağlam prestij demek. Mercedes Audi BMW misali.. VW nin de sayısız sorunları var marka adına servis ve bayi adına Opel in de. bugün bir Mercedes servisine gidin ve ordaki sistemi ilgiyi alakayı ve işlerin kalitesini görün.. bayilerde bile kalite var standart var. belki VW bazı bu konularda Opel in önüne geçmiş olabilir 7-8 yıllık bir serüvenden sonra ama Opel de tesisleşme ve servis kalitesi yönünde ilerliyor bunu da inkar etmemek lazım.

kimse yanlış anlamasın görüşlerimi ama ben sadece kendi fikirlerimi ve düşüncelerimi belirttim.. herkesin de düşüncesine saygımız var..
                          +1000

Yorum

hala bu konu gündemde mi ya?

Yorum

teferruatlara takılma passatınla mutlu ol
                              2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                              yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

ikinci elde değer kaybı niye bu kadar sorun anlamıyorum... sanki araba değil de altın veya gayrımenkul alınıyor! yani amaç ne arabayı alıp kullanıp satarken karla mı satacaksınız? herhalde ki bu araç değer kaybedecek, her araba değer kaybediyor, 130 milyarlık c180 kompressor 2010 modelleri 80 85 civarında geziyor! değer kaybetmeyecekse onlar kaybetmesin! passat aldınız 70 milyara mı artık ne ise, 80 milyara mı satacaksınız şimdi?

Yorum

İşleniyor...
                                X