Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ön bilgi ekranı bölgesel karartılar?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ön bilgi ekranı bölgesel karartılar?

Selamlar.
    Daha önce varmıydı, yenimi farkettim yada kıllığıma mı denk geldi bilemedim ama, az evvel kırmızı bilgi ekranımızın ortasından hafifi yukarı doğru bölümünde hafifçene bir karartı oluşmuş. Veya vardı bilemedim.
    Kenarları keskin olmasa bile, o bölgedeki hafif karartı gözüme takılıyor. İncelediğimde ise, diğer bölgelerde çok çok daha küçük lekemsi karatılar mevcut. Ölü pixel türü değil. Tarif etmek gerekirse, kırmızı renginin biraz daha koyu su gibi.

Yandan veya dikey bakış açısında kayboluyor sanki. Bilemedim. Sorayım istedim sizde de böyle bir durum mevcut mu ? Araç 2010
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Ön bilgi ekranı bölgesel karartılar?

Belli belirsiz benimkinde de var. Bana kalırsa ya güneşte kalmasından yada yıkamacıların sertçe silmesinden kaynaklı olabilir.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Garip bir durum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Gayet doğal bence, son 1 yıldır sıcak havalarda peugeot 3008'in bilgi ekranı hiç okunmuyor karartılardan. sıcak bu ekranların en büyük düşmanı
        ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Arabayı dinlemekten vazgeç aton1981 kardeşim
          Arabanı daha yeni aldın, bu bahaneleri satmak istediğin zaman uydurursun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
            Arabayı dinlemekten vazgeç aton1981 kardeşim
            Arabanı daha yeni aldın, bu bahaneleri satmak istediğin zaman uydurursun

olay bitmiştir.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Konuyu tekrar dillendirdiğim için şaman abi kusurabakma

Ekrandaki karartılar obek obek daha da fazlalaşınca, manisa çözel opel' den Yalçın bey ile irtibata geçerek fotoğrafları yolladım.
              Fotoğraflarda tam çıkmasa da siyahlaşma sağ tarafta da olmaya başladı. Gözüme takılmaması için resmen çok kısık ayarda kullanır oldum.
              İşi psikopata bağlayıp sahibinden.com' da çıkma gösterge paneli bile buldum desem durumu pek abartı yapmış olmam sanırım.

Yalçın beyin geri dönüşü üzere, sistemimizde tahmin yürüterek değişken ampul olduğunu varsayıyorum. Lakin sorunum ampullerle değil, bölgesel karartılar.
              fotoğrafları sizinle de paylaşayım istiyorum. Birde, yalçın bey bana mail ile dönüş yaparak aynen kopyalıyorum;

Ali bey merhabalar ;

Telefonla size ulaşamadığım için mail olarak geri bildirim yapmak istedik. Resimler üzerinden servis müdürümüzle konuyu görüştük. Bazı araçların göstergelerinde değişken ampul , bazılarında ise sabit led sistemi olduğunu öğrendim. Sabit led olanlara herhangi bir onarım yapılamamaktadır. Yine de aracın göstergesinin sökülerek kontrol edilmesini rica ettiler. Sizi servisimize davet etmek isteriz.

Saygılarımızla.

Yorum

birde şöyle bir videoya rastladım.
                Burada da belli belirsiz karartılar görünmekte. Yahu normal mi bu ? yüksek dpi de izleyin!

http://www.youtube.com/watch?v=cY0FGP1I86c#

Yorum

Bu hafif olan karartı arka panelin etrafındaki led ışıklardan kaynaklanıyor olabilir her bir ledin farklı ömrü ve yapısı vardır nadirde olsa aynı üretim bandında da çıksa led ışıklarının gücü aynı olmaya biliyor bundan kaynaklı hafir bir kararma var gibi bende hiç dikkat etmiyordum ama bende bakacağım bakalım bende durum nedir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                    Ortada gerçek bir mesele var, en azından evhamdan biraz ötede
                    Yazık ki bu konuda hiçbir şey bilmiyorum ve yardımcı olamamak kötü hissettiriyor

Yorum

Dikkat ettim, daha önce de de varmış. Farketmemişim benim gibi kıl tüy biri nasıl da farketmez.

Şimdilik alışmaya çalışıyrum, durum daha vahim bir hal alırsa çıkma bir gösterge saatinden LCD paneli söküp değiştirmeyi düşünüyorum. Umarım bu halde kalır da yapmak zorunda olmam.

Tam da göz önünde ya hep takılıyor artık göze.

Bende ki lekelenme, dip kenardan başlayan bir yapıda değil. Ortada krater benzeri bir kararma. Etrafı yine aydınlık. Buda, kenar aydınlatmadan oluşunu bence çürütüyor. Ayrıca noktasal kararmalara sağ tarafta da baş göstermeye başladı.

Tabi sadece tahmin yürütüyorum.

Fatih hocam, ekran aydınlatmayı sona getirmeyi unutmayınız ihihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                        Orjinal yazı sahibi: aton1981
                        Ortada gerçek bir mesele var, en azından evhamdan biraz ötede
                        Yazık ki bu konuda hiçbir şey bilmiyorum ve yardımcı olamamak kötü hissettiriyor
                        Benim gibi evhamlı ve kıltüy ü bulur bu tip sıkıntılar Dalga geçmeyin, itirafta bulunacağım. Evelsi gün sahibinden.com 1,6T cosmo 2009-2010 yılları arası megafoto lu insignia ların ön panel fotoğraflarını tarafım. NEredeyse tamamına baktım. Tabi herkes, gece oraya odaklı çekip yapmamış. Taramayı güçleştire de birkaç sonuca ulaştım. Çoğunluğunda karartılar var. Olmayanlar da var.

Buda, fatih beyin aynı üretim bandı olsa da karakteristik olarak ömürleri değişkenlik gösterdiğini kanıtlar nitelikteydi.

Yorum

İşleniyor...
                        X