Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ön sol aks' dan gelen ses ve Teorik çözümü.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ön sol aks' dan gelen ses ve Teorik çözümü.

Sesi tanımlarsam,

Şehir içi, 20-30 2 veya 3. vites farketmeksizin sabit hızla giderken gazdan ayağı çeker çekmez sol aks ve şanzuman bölümünden şıkır şık şık tabiri gibi bir ses gelmekte. Sanki birkaç demir bilya nın birbirine çarpısması gibi.
    Ses, her denemede geliyor. Önceki 2 insignia da da vardı. Şu ankinde de var. Sitede bu şikayetlerden muzdarip birkaç arkdaşa da rastlayınca soluğu usta da aldım.

İlk olarak sesi duydurmak için birkaç dakika geçti. Ardından, 360 derece sağa ve sola sert daireler çizdi. Sonra gelip asansöre aldık. Baktık ki aks lalelerinden sonra, tekere kadar olan aks kafası arasında bir boşluk sözkonusu.
    İlk şüphemiz bu yönde olsa da, şanzuman dan aks çıkışında da boşluk olabileceği kanaatine varıp, debriaj seti değişimi sırasında kalın gres ile ilgili bölgeleri gresleyip takıcaz. Sesi o zaman daha net inceleyeceğiz.

Test sırasında hiç bir negatif durum yapmaması ve, daha önceki araçlarda da olması nedeniyle de sesin şimdilik normal veya kronik basit bir problem olabileceği yönünde karara vardık. Debriaj değişiminde daha net bilgi edineceğim.,

Sizlerin eklemek istediği bilgiler var sa merak la dinlerim : )
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Ön sol aks' dan gelen ses ve Teorik çözümü.

hocam debriyajı değiştin mi benim araçta sola u dönüşlerde tık tık diye vurma sesi var dı özel servise gittim aks da boşluk oldıuğunu sağ aksın komple değişmesi gerektiğini sol aks başınında değişirse iyi olacağını söylediler.bilgi verirseniz sevinirim

Yorum

Ynt: Ön sol aks' dan gelen ses ve Teorik çözümü.

Tanışma bölümünde sizi tanıyabiliriz.

Bahsettiğim durum normal bir durummuş. Sonradan öğrendim. Boşluk normal.
      Sizin sorununuz, İncelenmeli. Asla komple aks değişimne gitmeyin. Aks kafası ses yapar. Onu değiştirin. Komple aks pahalı bir parça.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

İşleniyor...
      X