Selam arkadaşlar. Bildiginiz gibi İnsignialarda el freni elektronik , eskisi gibi çekmeli fren yok. Yalnız ben şöyle bir sorunla karşılaşıyorum bu el frenini birkaç kez çekmeyi unuttum ve park halinde aracım kayıp on tarafa birkaç kez dokundu ve tamponda iz oldu. Bence aracı durdurup kontağı çıkardığımızda bu el freni otomatik olarak devreye girip aracı kitlemeli. Boyle bir sistem duyan oldu mu? Mesela yazılımla falan oluyor mu? Yoksa bu fikri General Motor'a da yazacağım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
insignia elektronik park freni
Collapse
X
-
Ynt: insignia elektronik park freni
Benim düldül, kontağı kapatıp kapıyı açınca devreye giriyor. Ama nadiren de olsa devreye girmediği zamanlar olabiliyor. Tam sağlıklı çalışmıyor. 2010 model. Yeni yazılım mevcut.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: aton1981Benim düldül, kontağı kapatıp kapıyı açınca devreye giriyor. Ama nadiren de olsa devreye girmediği zamanlar olabiliyor. Tam sağlıklı çalışmıyor. 2010 model. Yeni yazılım mevcut.
Ne yapmamız gerekiyor bunun için servise mi gideceğiz.Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin.
Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin....
Yorum
-
Servis ile görüşmenizde fayda var. 2010' lara gelen yeni yazılımla mı yoksa zaten varolan bir özellikmi bilemedim.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: aton1981Benim düldül, kontağı kapatıp kapıyı açınca devreye giriyor. Ama nadiren de olsa devreye girmediği zamanlar olabiliyor. Tam sağlıklı çalışmıyor. 2010 model. Yeni yazılım mevcut.
Yorum
-
Otomatik el freni devreye girmiyor diye biliyorum ama diğer bir taraftan Taktığımız kemerle bağlantılı anahtarı çıkarıp kapıyı açtığınızda kemeri çıkardığınız zaman otomatik el freni tek kademeli bir çekim yada boşaltma işlemi yapıyor çıkardığı sesten
duyabilirsiniz
ama otomatik olarak yapmamasının mutlaka bir sebebi vardır
hatırlatma yapalım yeni üyeler için
hareket halinde iken elektronik el frenini çekip bırakmadığınızda aracınızı abs sistemini devreye sokarak güvenli bir şekilde durmasını sağlıyor test etmeden önce aracınızın arkasının boş olmasına dikkat edin 50-90 km hızlarda deneyebilirsiniz
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Arkadaşımda vw cc var ve onda bu sistem mevcut, anahtarı çıkarınca otomatik olarak el frenini çekiyor.
Bizim araçlarda olması gereken güzel bir özellik bence.2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride
Yorum
-
Arkadaşlar merhaba,
Odak Opel ile görüştüm
Malesef ne normal şartlarda ne de yazılımla bu işin otomatik hale gelmesi mümkün değilmiş manuel kontrol etmeniz gerekir diyor servisten bir usta.
Bu işin doğrusu nedir bilemedim.
Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXOtomatik el freni devreye girmiyor diye biliyorum ama diğer bir taraftan Taktığımız kemerle bağlantılı anahtarı çıkarıp kapıyı açtığınızda kemeri çıkardığınız zaman otomatik el freni tek kademeli bir çekim yada boşaltma işlemi yapıyor çıkardığı sesten
duyabilirsiniz
ama otomatik olarak yapmamasının mutlaka bir sebebi vardır
hatırlatma yapalım yeni üyeler için
hareket halinde iken elektronik el frenini çekip bırakmadığınızda aracınızı abs sistemini devreye sokarak güvenli bir şekilde durmasını sağlıyor test etmeden önce aracınızın arkasının boş olmasına dikkat edin 50-90 km hızlarda deneyebilirsinizDost ise düşünme, ver ömrünü gitsin.
Yorum
-
Fatih abi senin bahsettiğin farklı amaçlı bir sistem. El freni çekili halde aracı hareket ettirdiğinde otomatik olarak boşaltıyor. Aynı durumda kemer takılı olduğu halde debriyaja bastığın zaman, freni bir miktar bırakıyor. Sürecin tam tersi debriyajı bıraktığında veya kemeri çözdüğünde oluyor. Abinin bahsettiği husus bu değil herhalde.34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
Yorum