Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL far arıza, Fren destek Sistemi arıza, EPS arıza sonuç AKÜ bitmiş :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL far arıza, Fren destek Sistemi arıza, EPS arıza sonuç AKÜ bitmiş :)

Merhaba arkadaşlar;
    Bu hafta sonu başımdan geçen bir olayı sizinle başlamak istedim.
    Hafta sonu aracımla ( 2010 model 1,6T cosmo) bir misafirliğe gittim, tekrar aracıma döndüğümde (gece 23:30) kontağı çevirdim marş almadı, önce "AFL far arıza" uyarısı verdi hemen telefondan biraz araştırdım akü kutup başlarını sök-tak düzelir yazıyordu, yaptım olmadı bu sefer "Fren destek sistemi" arızası "ESP arıza" verdi, kendi kedime ne oluyor araç herhalde infilak edecek sandım , sonra bir kaç denemeden sonra elektrik komple gitti gösterge paneli falan kapıları bile manuel olarak kilitleyebildim. Pazar günü bir elektrikçi usta bulup getirdim akü bitmiş/bozulmuş dedi, takviye işe yaramaz dedi aküyü değiştirdik aküye 200 TL sıkışmış yani
    Daha sonra akünün akımını ölçtü akım fazla dedi şarj dinamosunda bir sıkıntı olabilir dedi. Pazartesi günü dükkana getir tekrar kontrol edelim dedi Allahtan bir sıkıntı çıkmadı.
    Anlayamadığım konu 2010 model bir araçta nasıl akü biter yada bozulur. Böyle bir olay başkasının da başına da geldi mi?
    2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Ynt: AFL far arıza, Fren destek Sistemi arıza, EPS arıza sonuç AKÜ bitmiş

Size gayet iyi dayanmış, normal ömrü 2-3 yıldır, hatta benim ilk akü tam 1 yıl olmuştu bittiğinde garantiden değiştirttim, 2. Akü 2 yıl dayandı, 2010 araç şuan üZerinde 3. Aküsü var, belki kaçak car biyerde...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
      Size gayet iyi dayanmış, normal ömrü 2-3 yıldır, hatta benim ilk akü tam 1 yıl olmuştu bittiğinde garantiden değiştirttim, 2. Akü 2 yıl dayandı, 2010 araç şuan üZerinde 3. Aküsü var, belki kaçak car biyerde...
      Dediğiniz gibi kaçak olabilir. Aracı ben alalı 4 ay falan oldu, aracın üzerinden de GM varta marka akü çıktı. orjinal aküsümü bilmiyorum

Yorum

Varta orjinal aküsü değil, sadece gm yazar orjinal aküsünde, araçta sonradan takılma navigasyon sistemi yada müzik sistemi var ise bunlar aracı stop ettikten sonra bi miktar akım çekmekte, oda akümün ömrünü kısaltmaktadır...

Yorum

Araçta sonradan ekleme bir cihaz veya sistem yok, belkide akünün ömrü o kadardı.

Yorum

Aynı olay defalarca başıma geldi. (2010 model aracım) Benim aracımda akım kaçağı olduğunu biliyordum ama kimse bulamadı aylarca. En sonunda serviste işi sökme takma yoluyla buldular. Ayna kapama modülü akım çekiyormuş. Aracımın 7-8 ay boyunca ara ara aküsü bitti. 8-10 sefer takviye yapıldı. Çektiğim rezillik paha biçilemez. Yeni akü aldım. Ayna modülünü söküp attım. Şimdi herşey gayet iyi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersin_58
              Aynı olay defalarca başıma geldi. (2010 model aracım) Benim aracımda akım kaçağı olduğunu biliyordum ama kimse bulamadı aylarca. En sonunda serviste işi sökme takma yoluyla buldular. Ayna kapama modülü akım çekiyormuş. Aracımın 7-8 ay boyunca ara ara aküsü bitti. 8-10 sefer takviye yapıldı. Çektiğim rezillik paha biçilemez. Yeni akü aldım. Ayna modülünü söküp attım. Şimdi herşey gayet iyi.
              Ustanın da bana dediği akım fazlası var gibi görünüyor dedi ama sonraki günde normale dönmüş dedi. Hafta sonu bir daha getir tekrar ölçelim dedi, Cumartesi tekrar götüreceğim aracı, akım yine normalden fazla çıkarsa bende detaylı bir araştırma yaptıracağım.

Yorum

İşleniyor...
              X