Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyonu Çevirince Gelen Ses ? :(:(

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Direksiyonu Çevirince Gelen Ses ?

problem diye demedim zaten.Ama 2009 corsamızda var onda yok bu o ilginç geldi yoksa farkederdim.Evet motorun devri falanda düşüyo.
    Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

O ses bizde de var sonuna kadar çevirince tık diye bi engele çarparmış gibi bi ses geliyomuş ve bi yakınımızın bunu yapmaktan direksiyon kömürlerimi ne yanmış.
      İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Benim eski Corsa'mda da vardı. Motor devri de düşüyordu. insignia da da var. Honda CRV'de de var.
        Olay insignia olunca değişiyor galiba..
        Herkes şüphe ile yaklaşıyor...
        2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

sona yaklaşınca . direksiyon pompasının direksiyona yağı pompalaması ile sona çevrilen direksiyonun geri basıncı sebeiyle pompa zorlanıyor. bundan dolayı o olaylar meydana geliyor..genellikle hidrolik direksiyonlarda kullanıma dikkat etmek lazım.. bildiklerimi sayayım..
          -sabit dururken direksiyonu mümkün olduğunca sağa sola çevirmemek lazım hareket edip öyle çevirmek lazım..
          -direksiyonu sona kadar çevirmemek lazım.. pompaya yük biniyor buda direksiyon içindeki tamir takımını bozuyor
          -direksiyon hidroliğini arada kontrol etmek lazım kaçak varsa hidrolik azalmasıyla belli eder
          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
          [center]

Yorum

sabit dururken arac dıreksonunu zorlamak hem lastık hemde hıdrolık pompasını arızalanmasına sebep olur
            2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

normal birşey o ses bendede oluyor kesinlikle sona kadar dayamayın)
              2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Normal bir ses falan değildir o .Sonuna kadar çevirdiğinizde bıçaklar vardır onların sürtme sesidir.Mümkün olduğunca çevirmemeye bakın sonuna kadar.Bu arada iddaa etmiyeyim ama bu direksion kesinlikle elektrikli değil gibi.Sadece hidrolik var çünkü elektrikli hidrolik direksiyonda o ses gelmez

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Eğer araçlarda Flexi yok ise Elktro hidrolik direksiyon sistemi yok Hidrolik direksiyon var hatırlatma

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Arkadaşlar insignia olduğu için mi her türlü ses dert ediliyor.
                    Benim bundan önceki aracım Opel Corsa 1,6 GSI idi. 10 yıl kullandım. Halen ben de. 207 bin km oldu. Opel Corsa'da da direksiyonu tam çevirdiğinde bu ses çıkıyordu. Motor devri bir miktar düşüyordu. 10 yıldır böyle kullandım. Hiçbir problem olmadı.
                    Aracın keyfine baksanız.
                    2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

Bi şeyin dert edildiği falan yok arkadaşım sadece neyin ne olduğu hakkında bilgimiz dahilinde yazıyoruz.Yanlış bilinenler düzeltmeye çalışılıyo hepsi o

Yorum

Arkadaşlar, ben önceden Ford Focus kullanıyordum, servo direksiyon vardı (forumda elektro-hidrolik diye geçiyor) aynı ses onda da olurdu ve devir düşerdi sonuna kadar çevirdiğimde. Hidrolik ya da servo direksiyonlarda çıkar bu ses. Ama o noktada tutası gelmez insanın direksiyonu.

Bir de bilgi notu: Flexride olan Insignialar'da servo direksiyon var iken diğer Insignia'larda hidrolik direksiyon mevcut. Yeni Astra'da ise servo standart.

Yorum

Bugün gayet detaylı hatta iki arabayı yanyana koyup inceledim. 2009 model corsa var bizde insignianın yanında birde.İkisinide çalıştırdım ben insignianın direksiyona geçtim arkadaş corsanın direksiyona geçti ikisinide direksiyonunu sona kadar çevirdik Corsadan ses gelmemesine rağmen insigniadan ses geldi baya.Birde insignianın direksiyonu daha bir değişik gibi.İkisinin direksiyon sistemleri farklı mıdır. Bu sesi ben başka arabalarda görmediğim için konu açtım video faln çekip koycam kafaya taktm ya

Yorum

Yahu 20 bin tl lik loganda bile elektrikli direksiyon varken bunda olmaması çok garip.Vardır bi bildikleri diyecem ama
                            Bide elektrikli direksiyonlarda bahsedilen sesi hiç duymadım ayrıca.

Yorum

Ya bir sorun teşkil etmiyo aslında ama işte başka arabalarda yokken bizde niye var durumu oluyo.

Yorum

Mindfreak arkadaşla aynı anda yzamışız kesinlikle o ses elektrikli direksiyonlarda yok yada benim kullandığım araçlarda yoktu.
                                Bu arada minik birde not vereyim logan da fiyatı 1.500 civarı idi.

Yorum

İşleniyor...
                                X