Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Boyutları (245-45-18/245-50-18)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik Boyutları (245-45-18/245-50-18)

Arkadaslar merhaba,umarım yanlıs yere acmamısımdır konuyu

Aracım yeni kasa 1.6Cosmo malum uzerınde cok sert potenzalarla geliyor
    aracımı cok fazla hırpalamadan michelin lastiklere gecmek istiyorum
    bu konuda her turlu kalbımı fethetmiş bir lastik

yalnız; egerki ben 45 yanak degıl de 50 yanak alırsam avantaj ve dezavantajlarım neler olabılır?
    yardımcı olan herkese tesekkurler sımdıden..

Ynt: Lastik Boyutları (245-45-18/245-50-18)

her türlü avantaj olur.daha sesiz daha konforlu olur.yol tutuş olarak biraz fark edebilir ama normal bir kullanıcının bunu fark etmesi bence pek mümkün değil.
    görüntü olarak ince yanaklar biraz daha gösterişli duruyor sadece.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

50 yanak konusunu bende 17 den 18'e geçerken düşünmüştüm lakin,
      fabrika verileri 245/45/18 şeklinde. Forumda yanağı değilde tabanı genişleten arkadaşlar var. 255/45/18 gibi..

Michelin bana göre doğru karar yaklaşık 3 ay önce 245/45/18 Primacy3 aldım gayet güzel kullanıyorum tavsiye ederim. Takımına 2.100TL gibi bir fiyat verdim bilgine.
      İnsignia 1.4T-140hp (Ecufast +30hp), Necvox Navi-Infinity surround system,Sprint booster, Çift egzoz uygulaması

Yorum

Fabrika tarafından belirlenen ölçülerin dışında bir lastik alırken yuvarlanma mesafesinin yani lastik çevresinin -/+ %3'den fazla farklı olmaması tavsiye edillir.

Sizin düşündüğünüz yeni ölçüdeki lastiğin çevresi orijinalinden %3.6 daha uzun.
        Bu da demektir ki aracınızın hız göstergesi gerçek hızdan daha düşük gösterecektir.
        Örneğin 100 km/s gösterirken aslında 103.6 km/s hızla seyrediyor olacaksınız.

Bu tür büyük farklılıklar uzun vadede süspansiyon geometrisini de olumsuz etkileyebilir.

Tavsiye edilen sınırlar içinde kalarak bir değişiklik yapmak isterseniz 235/50/18 daha uygun bir seçenek olabilir.
        Bu ölçüde aradaki fark %2.1'e düşüyor.
        Tabii bu ebatın bulunabilirliği konusunda bir bilgim yok.

Yorum

lastik ebat değişimlerinde orjinal lastik çapına çok yakın boyutlar seçilmelidir. eğer yanak yüksekliğini büyütmek istiyorsanız, buna uygun taban genişliğini de ayarlamanız veya kontrol etmeniz gerekir. orjinalinden fazla büyük çap lastik, aracın süspansiyonu için dezavantaj olacaktır.

Yorum

Serdar bey gerekli bilgiyi çok güzel bir şekilde açıklamış bence, aynen katılıyorum...

Yorum

İşleniyor...
            X