aynı yağ 15.000 km yapılmasa bile 3 sene kullanılır mı?
birde yağ değişimi garantiden yapılmaz ihihi
1 soru için evet kullanılır yağın ömrü bildiğim kadarıyla kullanımla alakalı yani lastik gibi raf ömrü yok
2 soru evet yağ değişimi garantiden olmuyor ama servislerin garanti süreci boyunca yağ değişimlerini serviste yapılması gerekiyor sonra yok siz rutin bakımı yapmmamışsınız yok söyle olmuş böyle olmuş uğraşın durun.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Bizim araçların ingilizce kullanım kılavuzuna bakan olduysa avrupada servise interval 20,000 miles diyor yani 30,000 km de bir servis.Bizim memlekette servisler hiçbir zaman doymadıkları için bakım süresi daha yeni 15,000 km ye yükseltildi önceden 7500 kmleri hatırlıyorum.Ben aracı ilk bakıma 5000 km de soktum o da garanti ile ilgili sıkıntı olmaması için.İlk çıkan yağ rengini bile kaybetmemişti.Şimdi motorda mobil 1 0-40 super syn tam sentetik yağ var.Artık kısmet yağ ne zaman değişir.Seneye garantide doluyor bakıma yılda bir değil de 2 yılda en erken giderim.Bu yağ ömrü göstergesi bir anlam ifade etmiyor.Sadece arada yağ çubuğundan yağ miktarını ölçün yağ seviyesi çubukta min ve maks çizgileri arasındaysa bir sorun yok.
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6 17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI 35GB5825 A Rh+
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6 17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI 35GB5825 A Rh+
bizde de 7-8 bin km de iken yağ ömrü %0 yazıyordu.Servise gittik değişime gerek olmadığını söylediler sıfırladılar.Bence pek takılmayın yol bilgisayarına.12500 km deyiz.17 gün sonra yası doluyor.Bakıma gircek.Disklerde 2.kez çizildi.diskleride göstericem.Araç değişim talebi için kaç kez disklerin çizilmesi lazım
Uğurum araç değişimi değilde, komple parça değişimi yaptır, balataları ve kaliperleri komple değiştir hazır bakıma qiriyoken qarantiden, sorun çözülür diye düşünüyorum.. Bizim arabada disk problemi yok çok şükür, ama bakıma qrmeden önce kontrol edecem eğer bişey olmuşsa bende biraz bastırıp değiştirmeyi düşünüyorum bakalım zaman ne qösterecek
aynı sorun 4. kez tekrarlarsa dava açıp araç değişim talep edebiliyoruz diye biliyorum.Fena da olmaz hani. ihihi Yine Trw taksınlar bakalım hiç nefesimi tüketmiycem.Gerçi ısrarla söylememe rağmen yine bildiklerini okuyorla ama bu sefer eyvallah diycem yine cizilsin.
Yorum