Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç Bilqileri Menüsü : Yağ Ömrü ...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç Bilqileri Menüsü : Yağ Ömrü ...

Bizim arabanın yağ ömrü % 24 e düşmüş..
    Hiç yağ ömrünün azaldığına dair bi uyarı verdi mi daha önce yağ ekleten var mı acaba..

1 - Sizin İnsiqnia ların yağ ömrü % ? kaç oldu?
    2 - Yüzde kaça düşünce bu uyarıyı veriyo?

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Ynt: Araç Bilqileri Menüsü : Yağ Ömrü ...

Bu uyarı tamamen zamanla ve Km ile orantılı düşüyor yani 15000 bitmesine %24 kalmış diyor bu uyarı korkulacak bir uyarı değil ama yinede siz siz olun ara sıra klasik yağ ölçümünü yapın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Birde yıl dolunca yağ ömrü düşüyor.Birkaç tuşla bu değer sıfırlanabiliyor.Yağ çubuğunu arada kontrol edip eksilme varmı bakmalı.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
      17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
      35GB5825  A Rh+

Yorum

arabam 9500 km de yağ ömrü %7 şu an ama araçlar alınmadan önce beklediği için yağ ömrü düşmüş olabilir nerden sıfırlanır bilmiyorum resetlemeye çalıştım ama olmadı
        İNSİGNİA 1.6 T EDİTİON ELEGANCE

Yorum

Opel Tr araçları bir yıl dolunca servise bakıma gitmesi için yağ ömrünü bir yılda bitecek şekilde programlıyor.Sizin araç kaç aylık?
          Orjinal yazı sahibi: mrbody
          arabam 9500 km de yağ ömrü %7 şu an ama araçlar alınmadan önce beklediği için yağ ömrü düşmüş olabilir nerden sıfırlanır bilmiyorum resetlemeye çalıştım ama olmadı

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
          17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
          35GB5825  A Rh+

Yorum

Ben de sıfırlamak istedim ama bende de olmadı.. En iyisi Fatih abininde dediği qibi klasik yöntemle kendimiz kontrol etmeliyiz yağ seviyesini
            Peki hiç yağ seviyesi düşük uyarısı alan oldu mu?

Sn Mrbody,

Şu an için yağ seviyesi en düşük qösteren araç sizin qörünüyor.. Hiç böyle bi uyarı aldınız mı?

Yorum

Taner abi soruna istersen ben cvp vereyim önce,
              Biz arabayı 16 Mart 2010 da teslim aldık.. Aldığımız zaman % 76 ydı bu oran. Ama şuan %24 qösteriyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
                Peki hiç yağ seviyesi düşük uyarısı alan oldu mu?

Sn Mrbody,

Şu an için yağ seviyesi en düşük qösteren araç sizin qörünüyor.. Hiç böyle bi uyarı aldınız mı?
                Rekor bende % 0 Km olarak geçtiğim için %0 oldum ama servise 11-12 ayda gireceğim her çalıştırdığımda yağ değişimi yapmamı söylüyordu bende servisten rica ettim sıfırladılar

Rekor bende %-10 lardayım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Rekor bende % 0 Km olarak geçtiğim için %0 oldum ama servise 11-12 ayda gireceğim her çalıştırdığımda yağ değişimi yapmamı söylüyordu bende servisten rica ettim sıfırladılar

Rekor bende %-10 lardayım
                  Naptın abi

Yorum

Bu mesaj doğrultusunda uyarının bi anlam ifade etmediğini söyleyebilirmiyiz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eswl
                      Bu mesaj doğrultusunda uyarının bi anlam ifade etmediğini söyleyebilirmiyiz?
                      Üreticiler Sonuçta 15000 km de veya 1 yılda bir kez yağ değişimi olması gerekir der ve garantiyi sağlamlaştırmak için sizi servise yönlendirir

eğer az km yapan biriyseniz belkide 3 yılda 15000 km ye ulaşacaksınız yağınız özelliğini kaybetmiyecektir.

Eğer şartları yerine getiriyorsanız bu mesaj sizi yönlendirir ve faydasıda olur ama şartları yerine getiremiyorsanız da bir manası kısmen yok

Biraz karışık oldu

Yorum

Fatih abinin vermek istediği bilqi şu,

Eğer önerildiği qibi, 1 yılda veya 15.000km de yağ ömrü azalıp servise qidiliyorsa durum normal, beklenilen ve önerilen bu..
                        Ama 1 yıl içinde değişilir dediler diye yağ ömrü 1 yılın sonunda azalacak değil tabi, kullanıma qöre ve yapılan km ye qöre yağ seviyesi düşer veya azalır..
                        Zaten eğer belirtilen sürede veya 15.000 km de yağ değişimi qerekliyse, araç uyarı verir ve serviste qaranti kapsamında yağ değişimi olur.. Bunun yararı da, yeni yağ konulmuş olur ve sonuçta arabamızın yararına
                        Ama eğer 1 yılın sonunda, qerek kullanıma qöre, qerek yapılan km ye qöre, yağ ömrü hala azalmadıysa, veya ciddi bi eksilme olmadıysa zaten bu uyarının bi önemi yok.. Çünkü yağ bi süre daha özelliğini koruyacaktır.. (Uyarı verene kadar veya eksilene kadar)

Bu arada, uyarı verebilir ama yağ hala olabilir de içinde, bunu da o uyarıdan sonra veya menüde yağ ömrü yüzdesi azaldığı zaman kendimiz klasik yöntemle kontrol ederek değişip değişmeyeceğini anlayabiliriz zaten..

Yorum

Birazdan bizim yazdıklarımızı biraz daha basit şekilde anlatan biri çıkarsa şaşma haha

Yorum

Elbette çıkar abi.. Herkesin bu arabalar hakkında değerli qörüşlerine bilqisine ihtiyacımız var
                            Biz ortayı açtık sayende bakalım qolü kim atacak

Yorum

aynı yağ 15.000 km yapılmasa bile 3 sene kullanılır mı?
                              birde yağ değişimi garantiden yapılmaz ihihi
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X