Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bridgestone Potenza 245*45*18 Lastik Problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bridgestone Potenza 245*45*18 Lastik Problemi

Arkadaslar benim arac orjinalinde 17 janti ben yime orjinal insignia 18 lastik jant aldim az kullanilmis . Ama arabanin kullanma klavuzu ve ruhsatinda 20 inc janta kadar takabilecegim yaziyor . 17 den 18 gectim arac beyninde güncelleme yapmam lazimmi ? Burdaki servisler gerek yok dio Türkiyede kiöer gerek var dio ben bise anlamadim .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yektoro
      Konuya tekrar geldim. Edition elegance 2 hf oldu alalı. 2 kere servise titreme nedeniyle gittim. Ayar yaptılar tamam dediler ama yine 120 hıza ulaşınca titremeler devam ediyor. 6 yıl olmuş ne yapmali sizce
      Sayın yektoro, 2013 30 kasım tarihinde makyajlı insigniamı 0 olarak aldım. Orjinal 18 inch 245 45 18 Bridgestone potenza lastik vardı. Kış olması nedeniyle edition elegance insigniadan çıkma sıfır 17 inch jant alarak 225 55 goodyear kış lastiği takdırdım. Nisan ayında kış geçince yeniden 18 lik orjinal lastiklere döndüğümde arabada balans sorununu gördüm. Servise başvurdum. Balans yaptılar. Ne yazık ki problem devam etti. Arabayı satın aldığım bayi ile görüştüm. Lastiklerin balans tutmadığını garantiden değişmesini istediğimi söyledim. Bana yetkili, bir bridgestone bayisinden bir rapor getirebilirsem bunun olabileceğini söylediler. Yetkili bir bayiye gittim. Biz çok hassas bir şekilde balans yapalım. Hala devam ederse fabrikaya teste göndeririz dediler. Yaptıkları balanstan sonra titreme azalmasına rağmen hala devam ediyordu. Fabrikaya göndererek işi uzatmak istemediğimden araca bu şekilde binmeye devam ediyorum. Kafayı çok da takmamaya çalışıyorum.

Yorum

Arkadaşlar merhaba, yeni konu açmak istemediğim için buraya yazmak istedim. aracın şuan üzerinde 245.45.18 Pirelli sottozero 2 kışlık lastikler var. Nisan ayında bir takım Hankook Ventus Prime 3 yaz lastiği alacağım.
        Soruya gelecek olursam, 245.45.18 yerine 245.50.18 taksam konfor anlamında ciddi bir iyileşme olur mu? % 3.54 lük bir artış söz konusu olacak, sürtme vs sorunları olur mu? 1.4T aracı çok yorar mı? Evimin olduğu sokakta 1.6T insignia sahibi birisi 245.50.18 takmış ancak hiç konuşma şansım olmadı.

Potenza konusunda ise, kışlıkları takmadan önce bende de aynı lastik vardı, uygun fiyata sattım gitti, çok sert lastik, konfor sıfır. Yol tutuş iyi ama konfor hiç yoktu. Balans problemi bende olmamıştı.
        Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
        Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yorum

Üstünde balans denediniz mi? Ben de aynı durumu yaşamıştım yeni lastiklerimde, Finish Balance denen üstünde balans olayı ile sorun çözüldü.

Yorum

Deniz Bey merhaba
            lastiğin taban değişimleri konusunda pek problem olacağını düşünmüyorum ancak, yanak oranını artması lastiğin direkt olarak çapının artmasına ve hız konusunda yanıltıcı değerler ortaya çıkmasına neden olacaktır. Aracı yorması konusunda pek sorun yaratmaz diye düşünüyorum ama yine de orijinal ebatlarda continental gibi iyi kalitede yumuşak bir lastik tercih etseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.

Benim aracımda da potenza var(dı), dediğiniz gibi sert ve konforsuz hatta sesli. Nokian wrd4 kış lastiği aldım,arabanın potenzalı halinden eser yok.

Neden continental öneriyorsunuz? sorusu şimdiden kulağıma gelir gibi hissettim yaklaşık 17 senedir araç kullanırım, 12-13 senedir continental kullanırız (6-7 sene babamın aracı, 5-6 sene de kendi aracım) . yumuşak güvenli ve konforlu. Sadece tavsiye niteliğindedir önerim. Sanırım 2017 yazını da potenza ile geçip (tamamen duygusal ), 2018 yazını continental ile tamamlamayı düşünüyorum.

balans konusunda bende sorun yaşamadım potenzada.

herkese iyi forumlar.

Saygılar.

2010 Astra Classic III 1.6lt 115hp Esentia
            2014 İnsignia 1.4 140hp Edition Elegance Still Paket

Yorum

Orjinal yazı sahibi: afyigit
              Deniz Bey merhaba
              lastiğin taban değişimleri konusunda pek problem olacağını düşünmüyorum ancak, yanak oranını artması lastiğin direkt olarak çapının artmasına ve hız konusunda yanıltıcı değerler ortaya çıkmasına neden olacaktır. Aracı yorması konusunda pek sorun yaratmaz diye düşünüyorum ama yine de orijinal ebatlarda continental gibi iyi kalitede yumuşak bir lastik tercih etseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.

Benim aracımda da potenza var(dı), dediğiniz gibi sert ve konforsuz hatta sesli. Nokian wrd4 kış lastiği aldım,arabanın potenzalı halinden eser yok.

Neden continental öneriyorsunuz? sorusu şimdiden kulağıma gelir gibi hissettim yaklaşık 17 senedir araç kullanırım, 12-13 senedir continental kullanırız (6-7 sene babamın aracı, 5-6 sene de kendi aracım) . yumuşak güvenli ve konforlu. Sadece tavsiye niteliğindedir önerim. Sanırım 2017 yazını da potenza ile geçip (tamamen duygusal ), 2018 yazını continental ile tamamlamayı düşünüyorum.

balans konusunda bende sorun yaşamadım potenzada.

herkese iyi forumlar.

Merhaba cevabınız için teşekkürler. Orijinal ölçülerde devam etmek en iyisi olacak galiba. 245.50.18 görünüm olarak çamurluğu dolduracak ve bir nebze de olsa konforu artıracak olsa da, yol bilgisayarı hesaplamalarındaki sapma çok olacak. yeniden kalibrasyon, ayar vs de uğraşılmaz. Orijinal ölçüye devam.
              teşekkürler.
              Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yorum

245*45*18 yerine illa 50 yanaklı olacak diyorsanız 225*50*18 takmanız gerekir, o da kötü görünecektir lastiğin genişliği azalacağı için
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                  245*45*18 yerine illa 50 yanaklı olacak diyorsanız 225*50*18 takmanız gerekir, o da kötü görünecektir lastiğin genişliği azalacağı için
                  Aynen nokta atışı olmuş bu ölçüler.
                  Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Ben 35 yanaktan bile memnunum boşverin 50 yanağa hiç gerek yok

Yorum

Merhaba arkadaslar bu yaziyi okudugum iyi oldu 30 mm yay taktim birde ön arka 20 mm spacer taktik yeni konu acmisttim hatta direksiyonda titreme diye 120 den sonra her asfaltta oluyor ama bazi asfaltlarda daha belirgin titreme oluyor öyle sürüs güvenli bozacak sekilde deil ama direksiyon avucumun icinde titredini hissediom direksiyonu birakincada cok milimetrek sag sol oynuo ama bu arabanin gidisine saga sola cektirecek kadar deil milim milim oynuo ve avucumun icinde rahatsizlik verio zaten sesi gürültüyü söylemeye gerek yok balans yaptim lastik basinclarini düsürdüm düzelmedi kisliklari takip bir deneyecegim galiba var mi baska önerisi olan .

Yorum

İşleniyor...
                      X