Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1800-2500 Devir Bandında Gaz Pedalı, Vites Titreşimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1800-2500 Devir Bandında Gaz Pedalı, Vites Titreşimi

Herkese selamlar,

Aracım 2012 model 1.4T, şu anda 14000km civarında. Yaklaşık 1.5 ay önce yıllık bakımı için servise götürdüm, ondan 1 hafta sonrasında ilginç bir sorun ortaya çıkmaya başladı.

Her türlü vites ve hızda, genellikle 1800 -2500 devir bandı arasında, 2000-2100 devirde en yüksek olacak şekilde gaz pedalı, vites ve direksiyonda gıdıklama tarzında orta kuvvette bir titreşim hissediyorum. Özellikle vitesteki titreşim bazen daha yüksek oluyor, vites atmayı dahi güçleştirebiliyor. Bu titreşim bazen daha yüksek oluyor bazen de azalıyor, ama her zaman mevcut. Dediğim gibi hız farketmiyor, 10-20 ile de titreşim mevcut, 120-130 ile giderken aynı titreşim mevcut. Motor soğukken çok titreşim yapmaz iken ısındıktan sonra titreşim artıyor. Yeni düz asfaltta titreşim çok belli iken, daha pütürlü asfalta titreşim pek hissedilmiyor. Rölantide herhangi bir titreşim, devir dalgalanması vs. mevcut değil.

Bunun haricinde, belki soğuklardan da olabilir, motor sıcak olsa dahi, bu devirlerde sanki dizeli andıran bir hırıltı yapmaya başladı. Bir dizel motor kadar olmasa dahi daha önce bu kadar ses duymuyordum.

Sorunun yakıttan kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için farklı markalardan (Shell, Opet, PO) birer depo alarak denemeler yaptım. Açıkçası çok da bir fark hissetmedim. Bir süre acaba kurumlanma cinsi bir durumdan kaynaklanabileceğini düşündüğümden yüksek devirlerde kullandım, o da çok bir değişiklik yapmadı.

Gıdıklama tarzı bir titreşim belki normal olabilir ama özellikle gaz pedalında olması aracın konforunu çok kötü etkiliyor. Eskiden dizel fiestam vardı, onda bile böyle bir ilginç titreşim yaşamamıştım.

Sizce bu durum normal mi? Sizin araçlarınızda da benzer bir durum mevcut mu? Çözümü ne olabilir fikir verebilir misiniz?

Teşekkürler,
    2012 Insignia 1.4T Teknik Gri Edition Elegance + Yeni Stil Paket

Ynt: 1800-2500 Devir Bandında Gaz Pedalı, Vites Titreşimi

Vites titreme si geri hayatlarında olabilir bir kontrol ettirin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
    X