Son 2 gündür aracımı ilk çalıştırdığımda (soğuk motorda ve her zaman değil), rölantide dengesizlik ve titreme yaşıyorum. Sadece 2 defa yaşadım ama niye olduğunu bilmiyorum. Aracımda LPG var ama bu sorunu ilk çalıştırdığımda benzinde yaptı hep (2 defa)... ve sadece ilk çalıştırdığımda oluyor. Başka zaman olmıadı. İlk yaptığında kirli yakıttan olabileceğinden şüphelendim ama sonra da yapınca farklı bir sorun olduğundan şüpheleniyorum. Geçenlerde bujileri değiştirmiştim. Acaba ateşlemedeki bir problemden ötürü bunu yapar mı? Ne olabilir?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İLK Çalıştırmada Rölantide Dengesizlik ve Titreme...
Collapse
X
-
Ynt: İLK Çalıştırmada Rölantide Dengesizlik ve Titreme...
Rölanti titremesi ne kadar sürüyor ?
Motor ısınınca normale dönüyor mu ?
kaç km dir LPG li kullanıyor sunuz?
LPG kaynaklı ayar bozulması durumlarında titreme yapıyordu. Kaputu açıp bakın mesela, ben motorun öne doğru itelemesini dahi gözle farkedebilmiştim. Ayarlandı düzeldi.
Titremeyi tam tarif edebilir misiniz? Bendeki lpg ayarsızlığında bir kaç sn de bir motor öne arkaya atıyordu, yani bir kaç sn de bir titreme hissediyordum koltukta.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
-
Orjinal yazı sahibi: aton1981Rölanti titremesi ne kadar sürüyor ?
Motor ısınınca normale dönüyor mu ?
kaç km dir LPG li kullanıyor sunuz?
LPG kaynaklı ayar bozulması durumlarında titreme yapıyordu. Kaputu açıp bakın mesela, ben motorun öne doğru itelemesini dahi gözle farkedebilmiştim. Ayarlandı düzeldi.
Titremeyi tam tarif edebilir misiniz? Bendeki lpg ayarsızlığında bir kaç sn de bir motor öne arkaya atıyordu, yani bir kaç sn de bir titreme hissediyordum koltukta.1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...
Yorum
-
Lpgden değildir. Bizim araç soğuk havayı da soğuk motoru da sevmiyor malesef... Bir de soğuktaki yağlamadan da olabilir,bizim burada -3 derece şu an.2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Benim araçta da benzinde ,soğuk motorda ve ilk çalıştırmada çok çok hafif dalgalanma oluyor. Isınınca geçiyor.2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Valla benimkinin sebebi halen bulunamadı. Beklemedeyim. Rölanti dengesizlik gaz boğaz kelebeği ile ilgili olabiliyor genellikle. Ancak ısınınca geçmiyor bu durumda. Soğuk havalarda maalesef bizim araçlarda bir sapıtma oluyor. Benimki henüz halledilemedi. Sonuçlanınca muhakkak bildireceğim.Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
Yorum
-
Bende ki 115 hp de de durum aynı soğuk motor rolanti dengesiz sanki birazda gaz yemiyor yani tepkisi geç 1-2 dk beklemeden gitmeye çalıştığımda manifolt da patlama oluyor.motor ısınınca herşey normal.lpg de benzinden daha sessiz çalışıyor motor.Astra 3 classic Hb 1.3 cdti 2012 konfor paket
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: drdilmenValla benimkinin sebebi halen bulunamadı. Beklemedeyim. Rölanti dengesizlik gaz boğaz kelebeği ile ilgili olabiliyor genellikle. Ancak ısınınca geçmiyor bu durumda. Soğuk havalarda maalesef bizim araçlarda bir sapıtma oluyor. Benimki henüz halledilemedi. Sonuçlanınca muhakkak bildireceğim.1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Ad3mBende ki 115 hp de de durum aynı soğuk motor rolanti dengesiz sanki birazda gaz yemiyor yani tepkisi geç 1-2 dk beklemeden gitmeye çalıştığımda manifolt da patlama oluyor.motor ısınınca herşey normal.lpg de benzinden daha sessiz çalışıyor motor.
Lpgde sessiz çalışmasının sebebi enjektörleriniz Keihin ise bu yüzdendir.Bende de öyle,benzin enjektörlerinden daha sessiz Keihin enjektör...2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: tornadoOrjinal yazı sahibi: Ad3mBende ki 115 hp de de durum aynı soğuk motor rolanti dengesiz sanki birazda gaz yemiyor yani tepkisi geç 1-2 dk beklemeden gitmeye çalıştığımda manifolt da patlama oluyor.motor ısınınca herşey normal.lpg de benzinden daha sessiz çalışıyor motor.
Lpgde sessiz çalışmasının sebebi enjektörleriniz Keihin ise bu yüzdendir.Bende de öyle,benzin enjektörlerindne daha sessiza Keihin enjektör...Astra 3 classic Hb 1.3 cdti 2012 konfor paket
Yorum
-
benim arac115 bg lik lpg yok ilk calıştırmada rölanti de dengesizlik var benimde servise veya bakıma götürmedim... soguklar başladıgında yapmaya başladı.. bence otomatik cikle ile ilgili sorun... arabayı çalıştırıp hareket edince araç kendi kendine gaz veriyor ve kesiyor... tabiki bazen araç stop ediyor
Yorum
Yorum