Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cosmo kış lastiği katalog bilgileri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 cosmo kış lastiği katalog bilgileri

1.6 cosmo kış lastiği katalog bilgileri;
    2012 1.6 180 hp cosmo aracıma kış lastiği alayım dedim. üzerinde 18 inch jant var. konfor için 17 inch daha uygun dendiği için 17 inch jant ve lastik bakıyordum genelde
    225/55 r17 önerilmiş forumda. ama kitapçıkta kış lastiği olarak kullanılmayacak boyutlar içinde. ne dersiniz bu duruma?
    ekte kullanım kitabı sayfası var

Ynt: 1.6 cosmo kış lastiği katalog bilgileri

Burada amaç lastiğin genişliğini azaltarak yere olan temas alanını azaltıp basıncı artırmak.. Bende alacağım bu aralar kış lastiği 225*45*18 yada 235*45*18 arasında gidip geliyorum.. bi ara sök-tak olmaması açısından jant da düsünmüştüm ama orjinaller su an için bütçemi aşıyor.. diğerleri de güven vermiyor..
    sonuçta kitapçık bizim araçlar için hangisi uygunsa onu söylüyor.. ben kitapçığa uyun derimm..
    bu arada yeni üye olduğunda genelde tanışma bölümünde kendimizi tanıtırız.. saygılar keyifli forumlar

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Bende geçen Michelin bayisine gittim. Oradaki yetkili illa üzerindeki ne ise aynı ebatta olacak diye tutturdu. "Daha önce birkaç araca istettik sorun oldu, elimde kaldı" falan dedi.
      Şimdi 245/45/18 için 235/45/18 alabiliriz değil mi?
      Michelin düşünüyorum. Kullanıp tavsiye verecek arkadaşlar varsa memnun olurum.

Bir de internetten almak daha ucuz gibi. Burada bayinin verdiği fiyatla internetteki fiyat arasında lastik başına 40 lira fark var. Geçen sene interetten almıştım, takarken 40 lira değiştirme ücreti ödedim. Bu sene değişim ücreti 50 TL olsa lastikler 100 lira aşağıya geliyor.

(Sn. Dreamer yeni başlık açmamak için konunuza yazdım kusura bakmayın.)
      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

lastiğin genişliğini azaltmak kışın arabanın yere daha sağlam basması anlamına geliyor.. 235* yada 225* tabiki alınabilir.. Mİchelin,pirelli,bristone,lassa,continental,nokian gibi büyük firmaların kış lastiği fiyatları 500tl nin üstünde ben de biara bu markalardan birini düşünüyordum ama http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=10158.0
        incelediğimde Petlas a karar verdim kullananlar çok memnun fiyatıda diğerlerine göre yarı yarıya sayılır..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

kısaca sorumu tekrarlayayım;
          araç kitapçığım 225/55 r17 kış lastiği KULLANILMASINA MÜSADE EDİLMEZ diyor.
          17 inch diyince herkes 225/55 r17 öneriyor. hangisi doğru?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Dreamer
            kısaca sorumu tekrarlayayım;
            araç kitapçığım 225/55 r17 kış lastiği KULLANILMASINA MÜSADE EDİLMEZ diyor.
            17 inch diyince herkes 225/55 r17 öneriyor. hangisi doğru?
            sorunuzun cevabı sanırım (50* ile 55* arasındaki fark).. enine kesit oranındaki bu fark zincir payı olarak bırakılmış olabilir.. forumda benden daha tecrübeli arkadaşlar belki daha ayrıntılı açıklayacaklardır.. kitapçık ne dediyse odur benim için.. gerisi size kalmışş çokta sorun olmaz diye düşünüyorumm.. sonuçta alan kullanan arkadaşlar var.. Kitapçık izin verilmez dedi diyede olaya bu kesinlikle olmaz şeklinde düsünmemek lazım

Yorum

ben petlas 18" kullanıyorum tık demeden 20 cm karda yola devam. yagmurdada iyi
              2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

bende kış için 17" jant ve 225/55/17 lastik aldım. 225/55/17 ebatın kitapcıkta tavsiye edilmemesinin nedeni zincir takılıdğında çamurluğa değme riskidir. zincir zaten ön takımlar için iyi birşey değil. bunun yerine bende geçen sene kar paleti aldım ve kullandım. bir sıkıntı yok.

Yorum

Gecen yil kis lastigine gecerken aracin ustunde takili olan ebat 245/45/18 leri satin aldim. Sectigim marka Bridgestone (Blizzak LM32)oldu ve gayet memnunum. O donemde bende secim yaparken oldukca zorlanmistim. Petlas fiyat yonunden aklimi epey celmisti, ama surekli uzun yol yaptigimdan yuksek suratlerde bu markaya pek guvenemedim rolleyes

O donemde tanesine 650tl verdigimden icime de oturmadi degil, bu denli meblaglar odenen lastiklerin uretim tarihi de onemli. Internetten alinabilecek lastiklerin yeni tarihli olup olmadigini kontrol edemiyoruz saniyorum.
                  Internetten alisveriste kargo ucreti de aliciya aitse, vay o alicinin haline derim, cunku kargo sirketleri ebat buyuk oldugundan kg degil, desi cinsinden hesaplama yapiyor bu da ciddi bir kargo ucreti demek!!!

Bana kalirsa en garanti yol, bir lastikciye gidip pazarlik edip almak. Lastikleri kontrol ettikten sonra da bedava montajini yaptirmak. Cikan yaz lastiklerini de muhafaza etmesi icin oraya emanet etmek. Lastikler arac uzerindeyken normal duruyor ama sokulunce ne kadar buyuk olduklarini anliyorsunuz. Malesef bu lastikler bizim araclarin bagajina da sigmiyor benden soylemesi.

1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                    lastiğin genişliğini azaltmak kışın arabanın yere daha sağlam basması anlamına geliyor.. 235* yada 225* tabiki alınabilir.. Mİchelin,pirelli,bristone,lassa,continental,nokian gibi büyük firmaların kış lastiği fiyatları 500tl nin üstünde ben de biara bu markalardan birini düşünüyordum ama http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=10158.0
                    incelediğimde Petlas a karar verdim kullananlar çok memnun fiyatıda diğerlerine göre yarı yarıya sayılır..
                    Neden Kumho almıyor sunuz? Bence Petlas'lardan daha iyi...
                    1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                      Katılıyorum. Kumho veya Nokian öneririm.
                      [center]
                      2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

Selamlar. Bende Falken siparişi verdim.
                        Satıcı Kumho için "geçen sene el değiştirdi, alanlar şikayetçi, eskisi gibi değil" dedi. Aslında Michelin ya da Conti almak için gitmiştim ama Falken'e yönlendirdiler Arada da bin tl fark olması cazip oldu. Bakalım hayırlısı.

Orjinal ebat 245/45/18. Ben 235/45/18 sipariş verdim. Kitapçıktaki yazan ebat bilgileri için 7-8 Opel servisini aradım. Hepsi "245/45/18 olacak kitapçığa bakma" dedi Opel müşteri hizmetlerini aradım onlarda herhalde kitapçığa bakıp kitapçıktaki gibi olması gerektiğini söyledi.
                        2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

merhabalar ben geçen sene 245.45.18 petlas kış lastiği aldım jant olarak petlasın jant fabrikası var ordan aldım çok memnunum karda tank gibi gidiyor gibisi fazla komple 2bin tl.ye mal etmiştim bilgilerinize
                          06 FA 1466 kışın karda tank,yazın asfaltta uçak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                            Kumho kayınbiraderin aracı cruze da vardı normal mevsimlik lastikler.. pek mumnun deildi lastik bir kaç yede bombe yapmıştı.. tabi kumho kış lastiğini bilmiyorumm..
                            dün 4 adet petlas aldım 1400 tl ye 245/45/18 snovmaster w651 100 v bakalım kullanıp görecez iidir diye umuyorum hem yerli marka hemde su ana kadar kullananlardan olumsuz bir eleştiri görmedim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ferhanaltunel
                              merhabalar ben geçen sene 245.45.18 petlas kış lastiği aldım jant olarak petlasın jant fabrikası var ordan aldım çok memnunum karda tank gibi gidiyor gibisi fazla komple 2bin tl.ye mal etmiştim bilgilerinize
                              valla çok ii bir fiyata almışınız geçen sene ile bu sene arasnda bayağı fark var var petlasta.. geçen sene 4 kış lastiği 1000 tl ye alan arkadaslar var bu sene fiyat %40 zamlanmışş demekki..

Yorum

İşleniyor...
                              X