Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TURBO'DAN GELEN ISLIK SESİ (çuflama veya tıslama değil)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: TURBO'DAN GELEN ISLIK SESİ (çuflama veya tıslama değil)

Orjinal yazı sahibi: aton1981
    Garantisi yoksa, sağlam bir turbo tamircisine göstermeniz daha doğrudur diye düşünüyorum. ( hinayetlik ve kurnazlık düşünmeyen ) Nihayetinde extrem parçalar değil. Fakat işin ehli olması doğru olur.
    Muğla-Aydın-İzmir illerinde bildiğiniz bir turbocu varsa aracı bir göstermek istiyorum... Ege bölgesinde çok büyük bir sıkıntı turbolu araç kullanıcısı olmak..
    ~ 2010 - 1.6 Turbo Cosmo ~
    19" Jant - DVD 800 Navi - Deri Koltuk/Koltuk Isıtma - Park Asist. - 200 HP ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: admtgy
      bende ki turbo hırıltısı 2-3 bin devirde max. basınçta oluşuyor ve çok bariz değil. turbo devreden çıkıp ıslık sesine benzer o kısa üfleme sesi de videodakiyle uzaktan yakından alakalı değil. Fakat bendeki başlangıç aşamasında olabilir.

Araca carbon clean yaptırsak bendeki sorun çözülür mü ki acaba...?????
      Sizin sesi dinleyebilsek daha sağlıklı yorumda bulunabiliriz. Kaynağı anlayabilmek için aslında bir nüans var; ses, gaz açıkken mi geliyor gazı açıp kapattığınızda mı geliyor? Sizdeki hava boşaltımı ile alakalı değilse pallerden geliyor olabilir ve bunun tek çözümü turbo değişimi. Turbo kullanım teknikleri çok önemli lakin bunlara harfiyen riayet etmek turbo yu koruyamıyor. Hava filtresinin pisliği, değişimi sırasında içeride toz kalması gibi bir sürü talihsizlik turbonun ölmesine yol açabiliyor. Umarım pallerden değildir sizdeki sorun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eketen
        bende ki turbo hırıltısı 2-3 bin devirde max. basınçta oluşuyor ve çok bariz değil. turbo devreden çıkıp ıslık sesine benzer o kısa üfleme sesi de videodakiyle uzaktan yakından alakalı değil. Fakat bendeki başlangıç aşamasında olabilir.

Sizin sesi dinleyebilsek daha sağlıklı yorumda bulunabiliriz. Kaynağı anlayabilmek için aslında bir nüans var; ses, gaz açıkken mi geliyor gazı açıp kapattığınızda mı geliyor? Sizdeki hava boşaltımı ile alakalı değilse pallerden geliyor olabilir ve bunun tek çözümü turbo değişimi. Turbo kullanım teknikleri çok önemli lakin bunlara harfiyen riayet etmek turbo yu koruyamıyor. Hava filtresinin pisliği, değişimi sırasında içeride toz kalması gibi bir sürü talihsizlik turbonun ölmesine yol açabiliyor. Umarım pallerden değildir sizdeki sorun.

Orjinal yazı sahibi: eketen

Ses , Dump Valve'in çuflamasından 1 saniye kadar sonra kısık bir sesle ıslık sesini andıran bir hava boşaltım sesi..3 veya 4. viteste de 1700-2100 devirleri arasında anlık olarak dip gaz yapıp ayağınızı çektiğinizde, yani turbo devreye yeni girmeye başladığı anda ayağınızı çektiğinizde bu sesi yapıyor. basınç yüksekken veya devir aralığı 2000'in altına düşmeden vites değiştirirseniz bu sesi duymuyorsunuz. Sesi kaydetmeye çalıştım fakat kayıtta duyulmuyor.

Yorum

Rölanti de, 3 bine kadar deviri çıkartıp gazı bırakın. Aynı sese benzer duyuyorsanız vakum hortumunun bağlı olduğu valf dir.
          Bende, yolda ve rölantide farketmeksizin, o ses oluyor. Motordaki fazla basıncı dengelemek demişti usta yeni hatırladım.
          Tam olarak, gazdan çekince, bekçi düdüğüne benzer kalın bir ıslıkses midir? Çuflamadan sonra özellikle gelir. Gaza basınca geliyorsa kesinlikle turbo yapraklarına baktırmak lazım. Kıscaca turbo değişimi.
          Asla tamir önermem. Yüzü astarını geçer. Yine sorun nükseder. 700- 800 e çıkar. zaten kampanyalı 1450 tl sıfırı serviste. Haricinde, valf kaynaklı ise tamiri mümkün olabilir eğer valf sökülebiliyorsa. Ben o kısmını araştırmadım sadece.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Rölanti de, 3 bine kadar deviri çıkartıp gazı bırakın. Aynı sese benzer duyuyorsanız vakum hortumunun bağlı olduğu valf dir.
            Bende, yolda ve rölantide farketmeksizin, o ses oluyor. Motordaki fazla basıncı dengelemek demişti usta yeni hatırladım.
            Tam olarak, gazdan çekince, bekçi düdüğüne benzer kalın bir ıslıkses midir? Çuflamadan sonra özellikle gelir. Gaza basınca geliyorsa kesinlikle turbo yapraklarına baktırmak lazım. Kıscaca turbo değişimi.
            Asla tamir önermem. Yüzü astarını geçer. Yine sorun nükseder. 700- 800 e çıkar. zaten kampanyalı 1450 tl sıfırı serviste. Haricinde, valf kaynaklı ise tamiri mümkün olabilir eğer valf sökülebiliyorsa. Ben o kısmını araştırmadım sadece.
            valve'den kaynaklı olmasını ümit ediyorum bende.. dediğiniz şekilde 3 bin devire kadar gaza basıp bıraktığımda tarif ettiğiniz şekilde bir düdük sesi vari bir ses geliyor. fakat çok kalın bir ses değil. valve tamiri mümkün ise zannediyorum problemim çözülecektir. nitekim ses artmaya başladı. harici olarak hala motor ve çekişte sıkıntı yok..

edit: gaza basınca bu ses duyulmuyor. sadece dip gaz yapıldığında basınç artınca küçük bir horuldama oluyor ama sanki o da turbodan değil borulardan geliyor gibi..

Yorum

Herkezde farklı sonuçlar ve farklı belirtiler olabilir. Lakin sıkıntılar aynı sanırım . Gazı bırakınca vakum sesi.

eketen

Arkadaşımızın dediğine tam uyuyor. by-pass olayı. Tam vakumu alamıyor. Ve yolda gaza basınca hafif boğuluyor gibi ses yapıyor motor. 2,700 devir 6. vites de, 115 km hızla, motor sanki uğultulu bir boğulma sesi var. Muhtemelen burdan kaynaklı zannediyorum. Çekişte sıkıntı hissetmiyorum. ..... fena kaçıyor
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Herkezde farklı sonuçlar ve farklı belirtiler olabilir. Lakin sıkıntılar aynı sanırım . Gazı bırakınca vakum sesi.

eketen

Arkadaşımızın dediğine tam uyuyor. by-pass olayı. Tam vakumu alamıyor. Ve yolda gaza basınca hafif boğuluyor gibi ses yapıyor motor. 2,700 devir 6. vites de, 115 km hızla, motor sanki uğultulu bir boğulma sesi var. Muhtemelen burdan kaynaklı zannediyorum. Çekişte sıkıntı hissetmiyorum. ..... fena kaçıyor

genel olarak by-pass yani dump valve'den geliyor izlenimi bıraktı hepimizde bu olay sizin de dediğiniz gibi.. işlerden bir fırsat bulup götüremedim... Şu sesin nerden geldiğini neticelerini bi çözsek de gözüme biraz uyku girse... kabus gibi arkadaş ya! hergün her gün ,, ya turboysa ya şuysa ya buysa diye düşüne düşüne bir hal oldum!

Yorum

Annemler arkada ne dese beyenirsiniz? Kedimi kaçtı motora? yemin ederim. Ciddilerdi..

Yorum

Annemler arkada ne dese beyenirsiniz? Kedimi kaçtı motora? yemin ederim. Ciddilerdi..
                    ))) validemizin ellerinden öperim.. güldürdü bizi Allah uzun ömürler versin.

Yorum

Sorma, ben sonradan düşündükçe güldüm. Arabadayken moral kalmamıştı.

Yorum

cozum bulunabilindmi naptiniz
                        İnsignia 1.6T Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gokhan006
                          cozum bulunabilindmi naptiniz
                          Dün Aydın SURTAŞ otomotivde 45 bin km bakımını yaptırıp ustayla deneme sürüşüne cıktık.. Muğla ermaş otomotivdeki ustanın aksine gayet ilgili yaklaştı..

SONUÇ;

sesi uzun uğraşlar sonucu duyurmayı başardım.. Çok anormal bir ses olmadığını, daha öncede bu ses ile ilgili şikayetler aldığını fakat şimdiye kadar en ufak bir problem yaratmadığını söyledi.. sesin selenoid valve'den geldiğini, bu valve'in zaman içinde bu tarz sesler çıkartmasının normal olduğunu söyledi. Turbo dan kaynaklanmadığını kesin olarak söyledi.. Nitekim insigniaların 1.6 'lık modellerinde şimdiye kadar tek bir turbo patlatma ve değişimi gerektirecek bir hatanın olmadığını söyledi. ayrıca turbodan ve borularından kaynaklanacak en ufak hatada hata kodunu ekrana yansıtacağı kesinlikle arıza ışığını yakacağını söyledi. test sürüşünden sonra servise gittiğimizde 1.6 lık başka bir turbo insignia da aynı sesi bana dinletti, gerçekten ses o araçta da vardı. aracın km'si 70 binin üzerinde idi.. En nihayetinde kul yapımı, kusursuz değil fakat aracınızın durumu gördüğüm kadarıyla gayet iyi, performansta bir düşüş gözlemlemedim dedi. hafif bir hırıltı olduğunu usta da duydu fakat üstünde durulmaması gerektiğini aracın keyfini çıkartmamı söyledi.valveden gelen ses üzerinde cok durulmaması gerektiğini, valve'in bu tarz sesleri çıkartmayı bırakması durumunda korkulması gerektiğini belirtti.. nispeten rahatladım fakat tabi ki yine de bu seslere alışmak oldukça güç.. ben yine de araştırmaya devam ediyorum. dump valve'in durumuna baktırmak için iyi bir usta bulmak niyetindeyim. araştırmalarım sürüyor...

EDİT: bu arada usta turbo borularını da kontrol etti, kelepçelerde bir gevşeme oluşmamış sesin %90 valve'den geldiğini söyledi.

Yorum

O zaman gözünüz aydın diyebilir miyiz?
                            1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                              O zaman gözünüz aydın diyebilir miyiz?
                              kısmen umarım ustanın dediği gibi olur ve sorun çıkmaz.. yine de seslerin şahsımca çok normal olmadığı kanaatindeyim. ama somut bir aksaklıkta ses haricinde yok..dediğim gibi araştırmaya devam ediyorum. iyi bir usta bulsam ona da aracı göstermek niyetindeyim.

ilginiz için çok teşekkürler. sizinde kulağınıza çalınırsa bu tarz sıkıntısı olan biri haberdar ederseniz sevinirim.

Yorum

geçmiş olsun turbolu araclarda malesef bu tuhaf sesler titremeler mevcut sanırım gücten kaynaklı bir durum

Yorum

İşleniyor...
                                X