insignia aracıma 20 inç jant düşünüyorum opc vs x6 vs resmini eklediğim jantlar arasında kararsızım sizce hangisi daha öok yakışır? lastik seçiminde orijinal süspansiyonu kullanmak isteyerek 255.40.20 kullanabilir miyim yoksa 255.35.20 kullanmak zorundamıyım? aklımdaki soruları cevapladığınız için teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
jant lastik seçimi?
Collapse
X
-
Ynt: jant lastik seçimi?
Bursa'dan Hüseyin abinin aracında 245/40 R20 yada 255/40 R20 kullandık, ikisinden biri ama şuan hatırlamıyorum.
Lastiğin içten sürtebileceği noktaları kıl payı kurtarıyor
ama bu kadar zorlamanıza gerek yok diye düşünüyorum.
245/35 R20,
245/40 R20,
255/35 R20, (OPC'de kullanılan ebat)
ebatlarından birini kullanabilirsiniz.
Jant seçimi olarak da 2side güzeldir ancak OPC orijinal, X6 jantı replica olacaktır.
-
Ynt: jant lastik seçimi?
Çağrı Doğru Hatırlamışsın. Benim Araca 255/40/20 kullanmıştık. Arkalarda Hiç Sıkıntı Yok. Önlerde İse İçlerden Lastiğin Yanak Kısmı İle Taban Kısmının Birleştiği Tam Köşe Kısmı Yüksek Süratte Yay Yatağına Biraz Sürtme Yaptı; Lastik Yanaklarının Merkezkaçtan Dolayı Dışa Doğru Esnemesinden Dolayı. Ancak Çap Büyüdüğü İçin Hız Göstergesi Biraz Az Gösteriyor. Örneğin 230 le Giderken 220 Gibi. Serviste Kalibrasyon Yapılıyormuş Ama Yaptırmayı Unuttum. Öte Yandan Çok Az Sürten Kısmı Lastikçide İnceledik Hiç Bir Hayati Tehlike Yaratmadığını Öğrendim. Şimdilerde de Hiç Fark Edilmiyor Zaten. Ancak Konfordan Yana Hiç Bir Kaybım Olmadı, İstediğim de Buydu Zaten. Fakat Bu Durum Lastik Markasına ve Yanak Kesitine Göre Değişkenlik Gösterebilir.
Tamamen Sıkıntısız Olsun Deniyorsa O Zaman Benim de Önerim; 245/40 R20 veya 255/35 R20 den Biri Olacaktır.
Yorum
Yorum