Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akü değişimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Akü değişimi

Başka marka aldığınızda kasa hafif küçük kalacaktır. KApak biraz yukarıda kalıyor ancak ses yapma yada kötü görünüm gibi bişey olmuyor. GM - Varta aküler muhakkak daha kaliteli ve uzun ömürlüdür ancak amper değeri tuttuktan sonra o paraya 4 tane akü alınıyor. Onu da dikkate almakta fayda var zannımca.
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Ben daha değiştirmedim ilk basmada sıkıntı yok ama araştırıyorum denk geldikçe,mutlu inci gibi akuleri 170-180 liraya alınır.eurocell diye bį marka vardı 75ah 145 liraya bıraktılar.ilk tercihim mutlu ve inci olacak hangisi uyarsa o takılır hiç olmadı 60ah takılır ki 72 takanlar var forumda.400 küsur çok fazla o paraya triger seti değiştiririm )
      Astra 3 classic Hb 1.3 cdti 2012 konfor paket

Yorum

Mutlu veya incinin bizim akünün ebadında 72 amperlik aküsü 190 tl . Epeyde bir garantisi var. Orjinala boş yere para vermeyin

Orjinal yazı sahibi: BDIN
        Dün benim araçta Zayıf akü uyarısı verdi.Akü dolması için 20 km yol gittim ama kontağı açıp kapatınca yine aynı uyarıyı verdi.Gerçi aracın ilk çalışmasında herhangi bir geçikme yok.Eve döndüğümde ise bu uyarıyı vermedi.Üzerindeki akü yaklaşık 4 yıllık ve orjinal aküsü.(Orjinal aküyle 55 bin km yol gittim).Üzerinde 60 amperlik bir akü var ve ben 72 amperlik akü taktırmayı düşünüyorum.72 Amperlik GM aküsü İnsignia 'ya uyar mı bilmiyorum.Seviste 60 Amperlik akü 236 tl+kdv ve 72 amperlik aküye 498 tl+kdv dediler.Gerçekten normal akülere göre GM aküleri çok pahalı.Buna değer mi bilmiyorum :-(
        2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
          Arkadaşlar,akünün zayıf olmasının ateşlemeye ve ateşleme bobinine etkisi var mıdır?Ateşleme bobini gerekli ateşlemeyi aküden yapıyor değil mi? Bu konudaki bilgilerinizi alabilir miyim? Benim akü de zayıfmış,ölçtürdüm az önce.Ustam :"Takarsak büyük akü takalım yeri büyük." dedi. 72 mi takalım,daha büyük amperlisi var mı,onu mu takalım? Ustam yanlış anlamadıysam 80 amper takalım filan dedi ama ben yanlış anlamış da olabilirim.
          Ateşleme Bildiğim Kadarı ile İki Aşamada, Birbirileri Sıra Peşpeşe ve Anlık Olarak Vuku Buluyor. Marş a Basıldığı An İtibarı İle;
          1- Marş Motoru Dişlisinin Volan Dişlisine Marş Taş...... (Bu Kelimeyi Forum Kurallarının Bilmem Kaçıncı Maddesi Gereği Yazamıyorum) Tarafından İtilmesi,
          2- Hemen Akabinde Marş Motorunun Volanı Çevirerek Motorun Start Alması ve Marş Motoru Dişlisinin Geri Çekilmesi.
          Bu Ardışık Olay Sırasında 1. İşlemde Marş Taş...... (Esasen Eletromanyetik Bir Mıknatıs) Yetersiz Akü Gücünden Ötürü Görevini Tam Yerine Getiremez Ve Marş Dişlisini Volan Dişlisine Tam Olarak İtemeden 2. İşlem Gerçekleşmeye Başlarsa (mm. Ölçeğinde Hassasiyet Çok Önemlidir) Volan Dişlisinde ve Marş Motoru Dişlisinde Aşınmalar Meydana Gelir ki Bu Da Her Halde Orijinal Parçaların Günümüz Rakamları İle İşçilik te Dahil En Az 300-400 Bin lira Seviyelerinde Olmasını Gerektiren Acı Bi Gerçektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
            Orjinal yazı sahibi: tornado
            Arkadaşlar,akünün zayıf olmasının ateşlemeye ve ateşleme bobinine etkisi var mıdır?Ateşleme bobini gerekli ateşlemeyi aküden yapıyor değil mi? Bu konudaki bilgilerinizi alabilir miyim? Benim akü de zayıfmış,ölçtürdüm az önce.Ustam :"Takarsak büyük akü takalım yeri büyük." dedi. 72 mi takalım,daha büyük amperlisi var mı,onu mu takalım? Ustam yanlış anlamadıysam 80 amper takalım filan dedi ama ben yanlış anlamış da olabilirim.
            Ateşleme Bildiğim Kadarı ile İki Aşamada, Birbirileri Sıra Peşpeşe ve Anlık Olarak Vuku Buluyor. Marş a Basıldığı An İtibarı İle;
            1- Marş Motoru Dişlisinin Volan Dişlisine Marş Taş...... (Bu Kelimeyi Forum Kurallarının Bilmem Kaçıncı Maddesi Gereği Yazamıyorum) Tarafından İtilmesi,
            2- Hemen Akabinde Marş Motorunun Volanı Çevirerek Motorun Start Alması ve Marş Motoru Dişlisinin Geri Çekilmesi.
            Bu Ardışık Olay Sırasında 1. İşlemde Marş Taş...... (Esasen Eletromanyetik Bir Mıknatıs) Yetersiz Akü Gücünden Ötürü Görevini Tam Yerine Getiremez Ve Marş Dişlisini Volan Dişlisine Tam Olarak İtemeden 2. İşlem Gerçekleşmeye Başlarsa (mm. Ölçeğinde Hassasiyet Çok Önemlidir) Volan Dişlisinde ve Marş Motoru Dişlisinde Aşınmalar Meydana Gelir ki Bu Da Her Halde Orijinal Parçaların Günümüz Rakamları İle İşçilik te Dahil En Az 300-400 Bin lira Seviyelerinde Olmasını Gerektiren Acı Bi Gerçektir.

hocam ne yaptın yahu
            300-400 bin lira yanlışın olmasın, bizim düldüller kac para

Yorum

ben geçen sene 145 tl ye inci almıştım 72 lik bune 400 küsür akümü olurmuş.
              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

80 ah inci aku 220 tl degistirdim dun aksam
                Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Akü için Cumartesi günü servise gttim ve akünün voltajının iyi olduğunu ve uyarının arabanın yatmasından kaynaklandığını söylediler.Arabanın üzerindeki akünün 3,5 yıllık olması ve genellikle gece yolculuk yapmamdan dolayı eski aküyü (orjinal) 210 TL ye 60 amperlik GM aküyle değiştirdim.Daha önce aküyle yaşamış olduğum bazı maceralardan dolayı riske girmeye hiç gerek yok diyorum
                  INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
                  20" jant
                  infinity
                  DVD 800
                  Sunroof
                  Deri koltuk

Yorum

Ben de Mutlu aküyü 170 TL'ye değiştirdim. 72 amper.
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Arkadaşlar bir arıza ışıgı nedeni ile akünün kutup başını söküp takacaktım ilçedeyim buradaki tamirci teyp şifresini olmazsa teyp çalışmaz kutup başını sökünce dedi, daha önceden burada - kutup başını söküp camların 4 ü aynı anda kaldırmayı istiyor diye okumuştum insignia'da kutup başını kendi başıma söktügümde ne ile karşılaşacağım şimdi bilerlerden yardım rica ediyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tncyoo
                        Arkadaşlar bir arıza ışıgı nedeni ile akünün kutup başını söküp takacaktım ilçedeyim buradaki tamirci teyp şifresini olmazsa teyp çalışmaz kutup başını sökünce dedi, daha önceden burada - kutup başını söküp camların 4 ü aynı anda kaldırmayı istiyor diye okumuştum insignia'da kutup başını kendi başıma söktügümde ne ile karşılaşacağım şimdi bilerlerden yardım rica ediyorum
                        söküp takın şifre falan istemez.
                        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

2. Akümü dün değiştirdim, varta 60 amper 140 lira...

Yorum

Nazar Değmesin hala birinci aküyü kullanıyorum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                              Nazar Değmesin hala birinci aküyü kullanıyorum
                              Maşallah yani, herşeyin daha ilkini kullanıyosun, debriyaj, akü vs.vs, ben sayılarını unuttum kaç kere değiştiğinin şans birazda, ilk aküm araç 1 yaşındaken garantiden değişti, sebebi cyclone multmedya sistemi, 2. Aküyü yeni değiştirdim sebebi ses sistemi, stop edildiğinde açık kalan amfi....

Yorum

Benimki hala saf kan orjinal

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                                X