Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akü değişimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Akü değişimi

Arkadaşlar bir hafta kullanmadığım aracıma bindiğimde zayıf akü uyarısı verdi.neyseki 50_60 km kullanınca uyarı kesildi.orjinal gm aküsü duruyor 4 yıllık.gittiği yere kadar kullanicam ama kışın daha da zorlanıp değiştirirsem 60 ah olan aküyü 72 ah akü yapsam zararı olmaz zannediyorum orjinalinden daha çok enerji çeken flyaudio eklenmiş.Esasen
    merak ettiğim değişim sonrası kod falan istiyor mu araç forumdan baktığım kadar böyle birşey yok gibi ama çevremdekilerin vesvese si ile emin olmak için sizlere sormak istedim.
    Astra 3 classic Hb 1.3 cdti 2012 konfor paket

Ynt: Akü değişimi

Ben Ses Sistemi İçin Keyfe Keder İnci Taktım 72 Amper. İlk Yüklenme Güç Değeri Piyasadakilerin Hepsinden Daha Çok Olduğu İçin Servis Önermişti. Ancak Akü Yuvasının Üstündeki Plastik Kapak, Yerine Tam Oturmuyor. Benim Aracımda Ses Yapmadı, Yerinden Çıkmadı.

Yorum

Ben geçen ay değiştirdim orjinalde gelen akü küçüktü yerindende belli bende büyük olanından koydum sanırım 72 likti. Sorunsuz kullanıyorum

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Teşekkür Ederim arkadaşlar sağolun.
        Astra 3 classic Hb 1.3 cdti 2012 konfor paket

Yorum

Kod falan istemez sadece camları calibrasyon yaptırır.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih abimin dedigi gibi kod istemez sadece camlara kalibrasyon ister.onuda surucu tarafindan cam kumandalarinin dördünude ayni anda cekerek yapabilirsiniz.Diger bi konus ise aku degisimlerinde veya aku ömrunu tamamladigindan dolayi beyinde bazi arizalar birakir,bunlarida yetkili servis tarafindan silinmesi gereklidir..
            1.3 CDTI 115 hp 270nm Astra J Sport Beyaz

Yorum

Arkadaşlar,akünün zayıf olmasının ateşlemeye ve ateşleme bobinine etkisi var mıdır?Ateşleme bobini gerekli ateşlemeyi aküden yapıyor değil mi? Bu konudaki bilgilerinizi alabilir miyim? Benim akü de zayıfmış,ölçtürdüm az önce.Ustam :"Takarsak büyük akü takalım yeri büyük." dedi. 72 mi takalım,daha büyük amperlisi var mı,onu mu takalım? Ustam yanlış anlamadıysam 80 amper takalım filan dedi ama ben yanlış anlamış da olabilirim.
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

benim gittiğim elektrikci akü degiştirirken yedek bir akü getiriyor, aracın aküsünü sökmeden ara kaplolarla bu yedek aküye baglıyor, va aracta hic elektrik kesintisi olmuyor degişim yaparken...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enestrakya
                  benim gittiğim elektrikci akü degiştirirken yedek bir akü getiriyor, aracın aküsünü sökmeden ara kaplolarla bu yedek aküye baglıyor, va aracta hic elektrik kesintisi olmuyor degişim yaparken...
                  Akıllı ustanın hali başka oluyor.Opel bu konuda sorun çıkarmıyor.Teyp kodu saat redyo kanalları hafızaları kaybolmuyor.Usta bilmiyor bunu ama işini sağlama almış.İnsignia zaten elektronik bir sorunda ilk yapılacak biligisayarı açıp kapama gibi akü kutup başı sök tak yapılıyor.Bence yeni makyajlıda bunu düşünerek kontak anahtarınla açılıp kapatılabilen bir düzenek yapmak lazım bişey oldumu anahtar falan aramayalım sok anahtarı aç kapa.
                  2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

arkadaşlar akünün amper değerinden çok cca değeri çok daha önemli cca soğuk motorun marşta verdiği amper değeri demektir, soğuk memleketlerde bu çok önemli cca sı 540 olan bir akü istanbula yeter ama erzuruma vs 650 ve üstü lazım ki soğuk motoru harekete geçirebilecek gücü versin yoksa uzayan marş süresi ve akü boşalması olarak döner karşımıza.
                    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79
                      arkadaşlar akünün amper değerinden çok cca değeri çok daha önemli cca soğuk motorun marşta verdiği amper değeri demektir, soğuk memleketlerde bu çok önemli cca sı 540 olan bir akü istanbula yeter ama erzuruma vs 650 ve üstü lazım ki soğuk motoru harekete geçirebilecek gücü versin yoksa uzayan marş süresi ve akü boşalması olarak döner karşımıza.
                      Benimki 72 amper ,640 cca değeri var.
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

soru =akü donarmı
                        cevap = Tam şarjlı akünün donma ısısı – 50°C ile -70 °C ler arasındadır, dolayısıyla normal şartlarda şarjlı bir akümülatör donmaz.
                        Ancak deşarj olan aküler deşarj seviyesine göre 0 °C ile –10 °C civarında dahi dona bilirler.
                        Özellikle soğuk mevsimlerde akülerin şarjlı durumda olmalarına dikkat edilmelidir.
                        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

araç çalışırken aküyü söküp yenisini takabilirsiniz.bunu en son bmw 3.20i aracımın aküsünü değiştirirken öğrendim.hatta usta araç çalışırken aküyü söktüğünü gördüm ve napıyosun araç açlışıyo dedim .bana baktı ve güldü sonra aküyü söktü yeni aküyü taktı araç hala çalışıyor baya şaşırmıştım ama hem teyp kodu derdi olmadı hemde yeni bişey öğrenmiş oldum bu sayede.
                          birde şöyle bir husus var 72 amper üstü araçların elektrik tesissatına zarar verebilir o yüzden çokta yüksek takmamak lazım.taktıysakta ilk marş sürelerini kısa tutmakta fayda var gerçi insignia bunu kendi ayarlıyor ama ayarlamayan araçlar için önemli.
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Dün benim araçta Zayıf akü uyarısı verdi.Akü dolması için 20 km yol gittim ama kontağı açıp kapatınca yine aynı uyarıyı verdi.Gerçi aracın ilk çalışmasında herhangi bir geçikme yok.Eve döndüğümde ise bu uyarıyı vermedi.Üzerindeki akü yaklaşık 4 yıllık ve orjinal aküsü.(Orjinal aküyle 55 bin km yol gittim).Üzerinde 60 amperlik bir akü var ve ben 72 amperlik akü taktırmayı düşünüyorum.72 Amperlik GM aküsü İnsignia 'ya uyar mı bilmiyorum.Seviste 60 Amperlik akü 236 tl+kdv ve 72 amperlik aküye 498 tl+kdv dediler.Gerçekten normal akülere göre GM aküleri çok pahalı.Buna değer mi bilmiyorum :-(
                            INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
                            20" jant
                            infinity
                            DVD 800
                            Sunroof
                            Deri koltuk

Yorum

74A Vartaydı sanırım 193tl demıslerdı 2-3 ay önce Başakşehir sanayide
                              Bayrağı Bayrak yapan, üstündeki kandır.Toprak; eğer uğrunda ölen varsa Vatandır.SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR !!!

Yorum

İşleniyor...
                              X